Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 28°C Még több cikk.

Obama bácsi, miért utálnak az emberek?

"Miért utálnak téged az emberek?" - ezt a mellbevágó kérdést szegezte egy negyedik osztályos tanuló Barack Obama amerikai elnöknek egy lakossági fórumon csütörtökön New Orleansban.
"Az embereknek szeretniük kellene téged, Isten a szeretet" - tette hozzá bizonytalan hangon a nebuló, akihez Obama ment oda mikrofonnal a kezében, hogy megkérdezze tőle, mire kíváncsi.

"Pont erről beszélek" - mondta meglepetésében az elnök, aki némi szünet után összeszedve gondolatait kifejtette: "Hát, először is, megválasztottak elnöknek... Tehát nem mindenki utál, sokan mögöttem állnak".

Az elnök arról beszélt, hogy az utóbbi időben a televíziót nézve az embernek az a benyomása támad, hogy mindenki megőrült. "Úgy gondolom, mindezt egészséges fenntartással kell fogadni. Ennek egy része az, amit politikának neveznek. Tudod, amikor az egyik párt nyer, akkor a másik mintha szükségét érezné, hogy egy kicsit piszkáljon, hogy mindig készen állj. Szóval nem kell ezt annyira komolyan venni" - magyarázta, megveregetve a fiú vállát.

Hozzátette, hogy az emberek néha aggódnak a megélhetésük miatt, sokan veszítik el manapság nem csak állásukat, hanem az egészségbiztosításukat vagy a házukat a jelzálogválság miatt, és ezek az emberek csalódottak. "Az Egyesült Államok elnökének mindezzel foglalkoznia kell. Ő az, akit dicsérnek, ha a dolgok jól mennek, ha viszont rosszra fordulnak, akkor ő is kap szemrehányást, ez a munkájával jár" - mondta Obama, hozzáfűzve: "Tudod, én elég kemény fickó vagyok".

A lakossági gyűlésen azokkal a kritikákkal kapcsolatban, hogy kilenc hónap alatt keveset tett le az asztalra, kijelentette, hogy csak most kezdte el. Közvetve viccesnek és képtelenségnek állította be az őt érő bírálatokat, megjegyezve, akár azt is kérdezhetnék tőle: miért nem szüntette meg kilenc hónap alatt az éhezést a világon?

"Azt mondtam a kampány alatt, hogy a változást nehéz lesz elérni. A nagy változást pedig még nehezebb (...) Nem vicceltem" - húzta alá. Leszögezte, azt üzeni azoknak, akik gátolják a haladást: nem adja fel, nincs elfáradva.

Olvasóink írták

 • 16. liongate 2009. október 25. 11:07
  „Semmit nem tett?????ember,mert te aztán tudod mi???Ha valaki,akkor ő igenis megérdemelte a Nobel-békedíjat!”
 • 15. comet 2009. október 16. 21:04
  „az Afgán konfliktust még Carter elnök kezdte Brzezinskivel. Az oroszokkal akartak kicseszni, tehát ők képezték ki a CIA-val a talibánokat a szocialista elnök ellen. Ki is szúrtak a kormány segítségére siető oroszokkal, csakhogy a talibánok saját államot akartak nem amerikásat, és innen indultak a bajok. Az Afgán háborút amúgy igazából senki sem érti, mert hát 9/11 miatt akár az amerika barát Szaud -Arábiát is megtámadhatták volna, hiszen a merénylők többsége bin Ladennel együtt szaudi volt, csak a kiképzésük történt állítólag Afganisztánban.Van aki Irán bekerítését sejti, hiszen Iraknak meg tényleg semmi köze nem volt a tornyok lebontásához. Ezt a háborút is Bush kezdte, de Obamának kell befejeznie, nem hagyhatja cserben a (báb)kormányát, ami itt is elég korruptra sikeredett. Obama bajban van, de elképzelhető, hogy a problémáját Kína és az oroszok fogják megoldani, akik az USA-t ki akarják paterolni Ázsiából.”
 • 14. antikos 2009. október 16. 20:49
  „Mert rasszisták vagytok:)))
  Válasz a kisfiú kérdésére...”
 • 13. misztral 2009. október 16. 20:36
  „celtis: Egy apró helyreigazítás: a békedíjat nem a svéd akadémia, hanem a norvég parlament által kijelölt bizottság ítéli oda. Ettől eltekintve egyetértek a megjegyzéseivel.”
 • 12. Mathiasking 2009. október 16. 20:04
  „A 4 éves ciklust meg is kell érni és túl is kell élni! Voltak akik elbuktak, voltak akik megbuktak. Pünkösdi királyság. Na de mekkora!”
 • 11. TrombiFrédi 2009. október 16. 19:56
  „Biztos rossz tévét nézett a kis srác, nem megfelelő volt a kampány kiképzés!:)”
 • 10. Johnson 2009. október 16. 19:00
  „comet: obama semmit nem tet,ugyanúgy van tábor,és kinzás! Ráadásul még több,sokkal több katonát küld külföldre,hogy másokat nyomorgassanak,és megöljenek ártatlanul,persze az ártatlanok legyilkolászása nekik benne van egy bizonyos %-ban,független,hogy csecseő,vagy aggastyán! Még az sem riaszja el,hogy saját amerikai katonáit,már majdnem 4-ezret megöltek,mert védték tőllük a hazájukat,merthát ahol vannak az ugye idegen föld,nem usa!”
 • 9. comet 2009. október 16. 18:49
  „a Nobel díjon maga Obama is elcsodálkozott, ami jelzi hogy nem számított rá, hiszen még nem sokat tett.
  De megszüntette pont azokat a táborokat amiről Johnson beszél (nem Lindon B, hanem 5.).
  Bush és Obama azért ég és föld, a baj hogy a befolyásos személyek jó része viszont ugyanaz. Az idő majd eldönti mire megy velük Obama (aki valójában Oszama- persze ez utóbbi csak szójáték, vagy inkább rossz vicc, vagy mégse?)”
 • 8. Celtis 2009. október 16. 18:48
  „George Bush előző amerikai elnök. ÉS ő sem azért, hogy egy magyart fejbe lőjön. Más kérdés?”
 • 7. Johnson 2009. október 16. 18:44
  „6-os! Te beteg vagy!! "" Nem amerikaik lőtték fejbe,hanem egy konkrét amerikai katona"" azt a katonát ki küldte oda,Gizike néni,meg nem vitázom ilyennekkel mint te,milyen állampolgár lőtte le a magyart te buta,talán egy ufó-kis szerencsétlenkém! Többet ne irj nekem,hanyagolj!”
 • 6. Celtis 2009. október 16. 18:34
  „1. Nem amerikaiak lőtték fejbe, hanem egy konkrét amerikai katona.
  2. Egyetlen Nobel-díjas sem szórt le egyetlen szál bombát se. Ha a tényekhez ragaszkodunk, konkrétan Obama elnök nagy mértékű haderő-kivonásokat rendelt el Irakban, és az erőket átcsoportosította Afganisztánba, hogy minél hamarabb lezárja azt a háborút is. Ettől persze még nem válik szentté, de a saját országát a lehető legjobban védi, és többek közt a Te seggedet is.
  3. A Nobel-díjat a svéd Nobel-díj Bizottság ítéli oda, Alfred Nobel svéd vegyész-feltaláló végrendeletének megfelelően. Ő a magánvagyonáról rendelkezett oly módon, hogy annak kamatait minden évben osszák ki az egyes területek kiemelkedő személyiségei közt. Szerinted nem volt joga erre?”
 • 5. Johnson 2009. október 16. 18:28
  „quantanamo nevű kinzóhelyen hivatalosan naponta többször ""hivatalosan"" /elnöki beleegyezésse/l"" vizbe fujtottak embereket,aztán a fulladás előtt kihúzták a fejét az embernek,majd visszadugták a viz alá-stb! Jellemezhetetlen hányinger kerülget ettől,ezek kapnak """"" N- Béke Dijat""" ???”
 • 4. Johnson 2009. október 16. 17:56
  „3-as! Akkor mér lőttek le amerikaiak magyar katonát,ráadásul fejbe! Hadjuk már ibolykát! Nekik mindent lehet,nekünk kusti van! Szórják a bombákat a civilekre a nobel dijasok,apropó,kik is itélik oda a naobel dijat,talán ...”
 • 3. Celtis 2009. október 16. 17:31
  „Johnson: gratulálok, a hozzászólásod a demagógia mintapéldánya.

  Én úgy tudom, semmilyen parancsban nem szerepel terhes nők, vagy egyáltalán a civil lakosság bántalmazása.

  A háború forgatagában, egyes hibásan döntő személyek elkövettek ilyeneket. Kérdés, hogy ez elkerülhető lett-e volna, milyen módon és milyen áron.”
 • 2. comet 2009. október 16. 17:27
  „Obama eddig avalóban nem sokat csinált, de bizonyos folyamatok kétségtelenül elindultak, a kérdés hogy meddig jutnak. Ma például az Ensz jóváhagyta a Gáza jelentést, ami azt jelenti hogy Izrael és a Hamasz háborús bűnei nemzetközi bíróság elé kerülhetnek, nem megfelelő kivizsgálás esetén. A Bush korszak alatt ilyen elképzelhetetlen volt.”
 • 1. Johnson 2009. október 16. 17:12
  „Obama bácsi! Irakban is vidd már oda néhány nebulónak a mikrofonodat,akiknek a szüleit lebombáztattad,tudom nobel dij,az má oda...<moderálva> neked! Meg annak az embernek is tartsd már oda a mikrofont,akinek lelőtték a feleségét,gyermekkel a méhében terhesen.....! Amúgy gratulálok neked a dijhoz,nagy vagy!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüntető gazdák eltorlaszolták a párizsi Champs-Elysées-t

Tüntetésekkel, úttorlaszokkal, forgalomlassító akciókkal tiltakoztak pénteken a francia gazdák… Tovább olvasom