Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Obama maga választotta a kereszténységet

Saját választása által vált kereszténnyé Barack Obama. Ezt maga az amerikai elnök jelentette ki kedden az új-mexikói Albuquerque-ben, ahová a novemberi félidős választásokat előkészítő kampánykörútja során utazott el.
Az elnök ritkán beszél a saját hitéről, noha Amerikában a szavazók döntését nagyban befolyásolja a jelölt vallása. Barack Obama a jelek szerint azért tartotta fontosnak most szóba hozni a témát, mert két, augusztusban nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint minden negyedik-ötödik amerikai azt hiszi, hogy az ország elnöke muzulmán.

"Jézus Krisztus tanítása megszólított engem abban az értelemben, hogy milyen életutat válasszak, hogy legyek fivérem és nővérem gyámolítója és hogy úgy bánjak másokkal, ahogy szeretném, hogy ők bánnának velem" - mondta Obama.

"Emellett, Jézus Krisztusnak a bűneimért vállalt halála arról az alázatról szólt, amellyel nekünk, valamennyi emberi lénynek rendelkeznünk kell. Arról, hogy bűnösök és vétkesek vagyunk és hogy hibázunk és hogy... az Isten kegyelmében nyerjük el az üdvösséget" - mondta.

Obama elmondta, hogy a hit felnőtt korában nyert erősebb jelentőséget számára. Felidézte, hogy az anyja az egyik legmélyebb lelki életet élő ember volt, akit valaha is ismert, de nem egyházi szellemben nevelte fel őt.

"Ezért életem későbbi szakaszában jutottam el keresztény hitemhez" - mondta Obama.

Az elnök ismét határozottan állást foglalt amellett, hogy a muszlimoknak alkotmány garantálta joguk közösségi központot építeni New Yorkban, a 2001. szeptember 11-i terrortámadások helyszínének közelében.

Obama úgy nyilatkozott, hogy vallásos meggyőződését az általa betöltött tisztségen keresztül próbálja meg kifejezni.

"Úgy gondolom, hogy az általam betöltött közhivatal része annak az erőfeszítésnek, hogy kifejezzem keresztény hitemet. Az Egyesült Államok elnökeként mélyen hiszem azt is, hogy ezen ország alapzatának ereje részben abból fakad, hogy sokfajta vallású és nem vallásos embereket fogadott magába" - mondta Barack Obama.

Olvasóink írták

  • 1. szilléri 2010. szeptember 29. 08:31
    „Van olyan vallás amire születni kell, jobb esetben beléphetsz a HIT gyülibe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bombariadó miatt ismét kiürítették az Eiffel-tornyot

Franciaország - Bombariadó miatt kedden este kiürítették Párizsban az Eiffel-tornyot - közölte a… Tovább olvasom