Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Obama sikeres első évet zárt

Egyesült Államok - A tavaly januárban hivatalába beiktatott Barack Obama amerikai elnök sikeres első évet zárt - idézte David Axelrod elnöki főtanácsadó véleményét a USA Today napilap vasárnap.
Axelrod - aki a napokban több fórumon és csatornán is kifejti üzenetét - azt mondta: Obama eredményesen tevékenykedett a három fő csapásirányban, a gazdaság megmentése, a gazdaság hosszú távú helyreállítása és az ország nemzetközi hírnevének javítása terén.

A főtanácsadó kifejtette, hogy a 787 milliárd dolláros gazdasági ösztönző csomag és egyéb fontos intézkedések hozzájárultak ahhoz, hogy ne következzen be egy az 1930-as évekbeli "nagy depresszióhoz" hasonló újabb mély válság, "ez nagyon komolyan fenyegette az országot". Mint mondta, "az elnök több nehéz döntést hozott a recesszió leküzdése érdekében".

A gazdaság hosszú távú helyreállítását illetően arra mutatott rá, hogy az Obama-adminisztráció több nagy kezdeményezése is ezt célozza: ide tartozik az egészségügy reformja, továbbá a pénzügyi szféra, az oktatás és az energiapolitika átalakítása.

Az ország javuló nemzetközi tekintélye kapcsán úgy fogalmazott, hogy "Amerikára a világban más szemmel tekintenek, mint néhány éve". Utalt az új Afganisztán-stratégiára, a tervezett iraki csapatkivonásra, a muszlim világhoz való közeledésre, valamint a koppenhágai klímaváltozási csúcstalálkozóra.

David Axelrod szerint a Barack Obama vezette Fehér Ház rendkívül erőteljesen és sikeresen tevékenykedett az elmúlt egy évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszabadult a pokol Haitin - sokkoló fotókkal!

A földrengés sújtotta Haitin mára elszabadult a pokol. Férfiak és gyerekek egy csoportja nézte végig, ahogy egy férfi bottal ütlegel egy meztelenre vetkőztetett feltételezett tolvajt. Tovább olvasom