Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Oroszország nem kér a hűtött ausztrál marhából

Az orosz hatóságok április 1-jétől megtiltották a hűtött marhahús bevitelét Ausztráliából és azt tervezik, hogy a fagyasztott marhahús importját is megtiltják április 7-től ugyanebből az országból.
Ausztrália a világ harmadik legnagyobb marhahús exportálója az Egyesült Államok és Brazília után. Több mint 30 ausztrál cég rendelkezik exportengedéllyel Oroszországban.

Az orosz állatorvosi és növény-egészségügyi szolgálat (VPSS) azzal indokolta az intézkedést, hogy több, Ausztráliából származó szállítmányban Oroszországban tiltott növekedést serkentő szert mutattak ki.

A hűtött húst valamivel nulla fok fölötti hőmérsékleten, a fagyasztott húst mínusz 10 fok alatti hőmérsékleten szállítják.

Az Ausztráliából származó marhahús-készítmények értéke tavaly mintegy 20 millió dollár volt.

Moszkva már korábban jórészt megtiltotta az amerikai húsimportot, mert a termékekben ugyancsak tiltott serkentő szereket mutattak ki, valamint felfüggesztette a sertéshúsimportot az Európai Unióból, miután Litvániában kimutatták az afrikai sertéspestist.

Oroszország Ázsiából próbálja pótolni az Egyesült Államokból, az Európai Unióból és Ausztráliából kieső importált húsmennyiséget.

Az orosz állatorvosi és növény-egészségügyi szolgálat (VPSS) nemrég azt közölte, hogy miután visszaesett a tradicionális hússzállítók exportja Oroszországba, engedélyezik a kínai sertéshús és az indiai bivalyhús behozatalát. E mellett szó van arról is, hogy Oroszország növeli húsimportját Brazíliából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menekült támadt utaskísérőre a Budapestre tartó járaton

A Lufthansa Münchenben felszállt gépe az incidens miatt visszatérésre kényszerült. Tovább olvasom