Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Pánik tört ki Manhattanben - 911 emléke kísért

Abban a városban, amelynek örökké beégett az emlékezetébe szeptember 11. borzalmas napja, úgy tűnt: a történelem megismétli önmagát. Egy repülőgép hirtelen feltűnt az égen, alacsonyan szállva hasított a New York-i felhőkarcolók fölött. Nyomában az amerikai légierő gépe, egy F-16-os vadászgép repült.

A Boeing 747-es megkerülte a Szabadság szobrot, aztán az üzleti negyed fölött szállt tovább, érintve a lerombolt World Trade Center területét is. Néhány perc alatt pánikban esett alkalmazottak özönlöttek ki az irodaházakból, attól rettegve: 2001. szeptember 11. újra megismétlődik.

Egy tőzsdei alkusz azt mondta: totális pánik uralkodott az emberek között. Nem sokkal később kiderült: egy fotózás kedvéért repült be Manhattan légterébe a 747-es, valamint az Air Force One, vagyis az amerikai elnök repülőgépe.

Legalább a fotó sikerült - Fotó: Daily Mail
Legalább a fotó sikerült. Fotó: Daily Mail

A fotózást a védelmi minsztérium rendelte meg, és csupán néhány hivatalnok tudott arról, mi fog történni. Előre senkit sem figyelmeztettek.

Még New York város polgármestere, Michael Bloomberg sem tudott arról, mi készül. Nagyon dühösen reagált a történtekre, mondván: aki megszervezte, az érzéketlen. Barack Obama, aki nem ült az elnöki gépen, szintén dühös volt. Az esetért a Fehér Ház katonai főnöke, Louis Caldera vállalta a felelősséget: ő adott engedélyt a különös fotózásra.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. flexsnake 2009. május 01. 22:29
  „59. nem is neked mert ahhoz kell egy magasabb IQ hogy felfogd a mondanivalóját. Tudod itt nem horogkeresztet kell puszilgatni meg gárdázni. Ezért nehéz az agykárosodottaknak felfognia.”
 • 60. sima 2009. május 01. 20:58
  „Megint meg kellene ismételni ezt a repülést New York felett , mert hátha nem jól sikerültek azok a fotók.. :)))”
 • 59. hazaipalya 2009. május 01. 20:46
  „south park,az hulegyerekeknek valo :P”
 • 58. flexsnake 2009. május 01. 10:23
  „57. VAn ami csak úgy mehet át a rostán ha egy rajzfilmbe van építve. Rengeteg mozzanatot közöl a dolgokról.
  Az amerikai függetlenségi nyilatkozat lényege, a nem rasszizmus az igazi rasszizmus, és hogy miért kell az emberekbe minden módon kormány-összeesküvést sulykolni 911 kapcsán. Mindenki megkapja amit akar. A terrorizmus szellemét. A kormány mindenhatóságát abban a hiszemben hogy elég erősek hogy megvédjék a lakosságot hiszen egy ilyen dolgot is össze tudtak hozni, ugyanakkor azt megerősítik hogy mégsem ők voltak.
  Ami teljesen biztos: amit titokban akarnak tartani az mindig is titokban marad. Mindenhol, minden rendszerben.”
 • 57. SWIFT 2009. április 30. 22:13
  „55: a South park mese, de nagyon sok térsadalomkritika van benne.”
 • 56. flexsnake 2009. április 30. 20:20
  „Bocs, te az életbe nem jutsz el még a szomszéd országba sem :D Akkor csak nézd meg neten :D Utazz ismerd meg a világot hogy ne legyél ilyen bepunnyadt.”
 • 55. flexsnake 2009. április 30. 20:19
  „47. láttam, elég sok dolognak utánanéztem. Azok után mondom hogy minden összeesküvés-elmélet marhaság a tragédia kapcsán. Tiszta politika. Ismét csak: a South park idevágó részét nézd meg.

  51. azt mondom amit akarok a holokausztagadás sem bűn akkor ez sem az. A szovjetek felszabadították Magyarországot. Nem volt Gulág azt csak kitalálták. Nem várta senki kamerával. Menj ki NewYorkba és 2sarkonként látsz egy stábot. Egy akkora várost képzelj el hogy egyszerre minimum 2 földrész 8 tévéstábja forgat.”
 • 54. tahoszegedi 2009. április 30. 19:52
  „44. hozzászólás flexsnake 2009.04.30. 15:31

  te tényleg hülye vagy :-))))”
 • 53. hazaipalya 2009. április 30. 18:00
  „flex /bar téged meggyözni ugyse lehet/ olyan nincs hogy jön egy terrortámadás és azt várják a kamerák!ez csak a mesében van! elhiszed a média hazugságait.”
 • 52. hazaipalya 2009. április 30. 17:55
  „swift igy van,a pénzre ugranak az amcsik ,a demokrácia az csak egy mizmáz . Humbuk .”
 • 51. hazaipalya 2009. április 30. 17:53
  „az év vicce!méghogy a szovjet katonák becsültesen harcoltak hazánkért? és a magyar asszonyokkal mit csináltak? flex te tenylegnemvagykomplett! :D”
 • 50. hazaipalya 2009. április 30. 17:53
  „az év vicce!méghogy a szovjet katonák becsültesen harcoltak hazánkért? és a magyar asszonyokkal mit csináltak? flex te tenylegnemvagykomplett! :D”
 • 49. hazaipalya 2009. április 30. 17:53
  „az év vicce!méghogy a szovjet katonák becsültesen harcoltak hazánkért? és a magyar asszonyokkal mit csináltak? flex te tenylegnemvagykomplett! :D”
 • 48. hazaipalya 2009. április 30. 17:53
  „az év vicce!méghogy a szovjet katonák becsültesen harcoltak hazánkért? és a magyar asszonyokkal mit csináltak? flex te tenylegnemvagykomplett! :D”
 • 47. SWIFT 2009. április 30. 17:37
  „Nem az Echo TV állította, hogy kamu a terrortámadás. Lehet hogy hallottatok Michael Moore Fahrenheit 911 című dokumentumfilmjéről. Na abban tényleg benne van az igazság az egészről, meg George W Bush mocskos politikájáról. Pedig Michael Moore nem az Echo TV-nél dolgozik, még csak nem is szoci vagy zsidó. Na eszemfaszommegáll mi.”
 • 46. flexsnake 2009. április 30. 17:07
  „45. ha nem tetszik akkor kiköltözöl, kérsz időpontot baracktól és beszélgetsz vele. Az összeesküvés-elméletekben az agyatlanok hisznek akik képtelenek azt elfogadni hogy mindig van nagyobb hal.”
 • 45. spann 2009. április 30. 16:03
  „36. hozzászólás flexsnake 2009.04.30. 13:58

  Amerika hős, soha nem öl ártatlan embereket olajért. Az igazság és egyenlőség földje, az "Új világ". :D
  Te tényleg hiszel ilyen maszlagokban, mint, hogy a terrorizmus ellen küzd amerika? Nevetséges.”
 • 44. flexsnake 2009. április 30. 15:31
  „43. nem volt gulág a szovjet katonák becsületesen harcoltak a hazánkért kommunizmus meg nem volt. Nekem sem kell a hülyeséged szajkóznod, kicsit többet tudok a dolgok menetéről mint te. Ejtve vagy.”
 • 43. tahoszegedi 2009. április 30. 15:06
  „36. hozzászólás flexsnake 2009.04.30. 13:58

  Milyen terrorizmus ellen?
  Amerika csak egy ürügyet keresett arra, hogy terrorizmusról fröcsögjön a hozzád hasonlókkal.

  A mai napig nincs bizonyíték arra, hogy Szaddám, Agfanisztán nukleáris fegyverekkel rendelkezzen.
  Én úgy emlékszem ez volt mindennek az kiindulópontja.
  Irak lerohanása, Afganisztán bombázása, mind egy "ügyért" folyt, és ez az olaj.
  Ha okos volnál és nem okoskodnál, tudhatnád, hogy Amerikának nincsenek olaj lelőhelyei, Alaszkát kivéve, de sajnos az átlag amerikai állampolgár a gallonos mértékegységgel (1 gallon 3,79 liter )árusított üzemanyagaival
  1 gallon üzemanyag 1 dollár jelenleg az USA-ban, számolj. Mindezek mellett batár benzintemetőkkel járnak, és nem írták alá a kiotói klímaegyezmény sem.

  http://www.sulinet.hu/tart/ncikk/je/0/6913/kioto.htm

  Szóval nekem nem kell hadoválni, hogy a terrorizmus ellen harcol Amerika,mikor maguk gerjesztették ezt az állapotot.
  Ha én volnék a Közel -Keleten államfő, én sem hagynám, hogy egy mitugrász amerikai elnök lerohanja országoma, és a földjeimben található energiaforrásokat a maga céljaira exportálja, nyílván én is partizán háborút vivnék ellene, és ezt lehet akát terrorizmusnak is hívni.

  a 9/11 csak ürügy volt, hogy amerika a terrorizmus ellen harcolhasson, de úgy mint Vietnámba ebbe is bele fog törni a foga a szabadköműveseknek.”
 • 42. Dodesz 2009. április 30. 15:01
  „Hát igen, kis országunkban már lassacskán 89 éve igen nagy frusztráltság van az embereken. Remélhetőleg mindenki tudja miről beszélek. Abban egyet érthetünk, hogy a kommunizmus maga 52-54 évével sokat ártott a nemztetnek spirituálisan a gazdaságnak meg még többet! Egyetlen jó dolog volt (makro szinten és nem egyén szintjén!) a TSZ-esítés, már a mostani állapothoz KÉPEST.

  A rendszer avagy módszerváltás alatt és után pedig a még megmaradt gazdasági egységeinket is módszeresen herdálták szét, ami szintén ahhoz vezetett, hogy önálló magyar gazdaság az ország GDP-jéhez viszonyítva igen csak törpe (kb 8% !!!). Ennyit a gazdasági mutatóról. :P

  A GNDI illetve a GNI többet elárulna a kis helyzetről, ezt nem is firtatják inkább! :D

  Ez egy dióhéj töredéknyi múlt, ami a jelenhez vezetett, nekünk itt a fórumon pedig a megoldáson kéne vitatkoznunk és nem egymás anyázásával és beállítottságávát kiabálni. :)

  Örök és általános érvényű igazság társadalomtudományokban nem létezhet, de a számok önmagukért beszélnek, azaz 20 éve sem változott az irány, egyszer sem, pedig még mindig van gazdasági potenciálja az országnak csak azt valamiért nem akarják teljesen kiaknázni. (földművelés átszervezése, ivóvízbázisok kiaknázása, a még megmaradt normális felsőoktatásban résztvevőket pedig összeszervezni, ésrájuk magyar tulajdonosú iparágakat állami segélyezéssel létesíteni, majd a terméket exportálni stb stb...)

  Külföldőr jön a sok vállalat, mert belföldről eltűnik a forrás. :( Persze ezek adóznak (már ha), és munkahelyet teremtenek (éhbérért), aztán pedig a realizált hasznot kiviszik, amiből itt adót nem látunk. :(”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyiptomban leölik a disznókat

Egyiptomban szerdán elrendelték az összes sertés levágását, hogy megelőzzék a sertésinfluenza… Tovább olvasom