Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Razzia a legnagyobb német tartományi banknál

Mintegy 250 nyomozó részvételével hűtlen kezelés gyanújával hatósági razziát tartottak hétfőn Németország legnagyobb tartományi bankjánál, a baden-württembergi LBBW-nél.
A razziát a stuttgarti tartományi ügyészség rendelte el annak nyomán, hogy hatósági információk szerint korábbi és jelenlegi vezetői közül többen 2006 vége óta állítólag több száz millió euró értékben az amerikai ingatlanpiacon felettébb kockázatos pénzügyi befektetéseket hajtottak végre, illetve ilyen jellegű befektetéseket nem akadályoztak meg. A gyanú szerint a szóban forgó befektetések akkor érték el tetőpontjukat, amikor az amerikai ingatlanpiac már felettébb labilis volt, sőt az összeomlás szélén állt. Az így keletkezett károk a gyanú szerint többmilliós értéket tesznek ki.

A hatósági razzia kora délelőtt kezdődött és egész nap tartott. Ennek során a kivezényelt nyomozók átkutatták a bankvezetők irodáit, továbbá több jelenlegi és volt vezető magánlakását is. Információk szerint a hatóságok nagy mennyiségű dokumentumot lefoglaltak.

Ügyészségi források a vizsgálattal kapcsolatban annyit közöltek, hogy az LBBW jelenlegi elnöke, Hans-Jörg Vetter nincs a gyanúsítottak között, elődje Siegfried Jaschinski viszont a feltételezett hűtlen kezeléssel vádolt személyek körébe tartozik.

Értesülések szerint a stuttgarti ügyészség a kockázatos üzletek miatt gyakorlatilag már hónapokkal ezelőtt megindította a vizsgálatot. Sőt már 2008 végén egyfajta előzetes vizsgálat indult, miután fény derült arra, hogy az LBBW a pénzügyi válság kezdeti szakaszában több milliárd eurós vesztességet halmozott fel.

Németország legnagyobb tartományi bankja hosszú ideje veszteséges. Az idei esztendőre legalább 2 milliárd eurós veszteséget jósolnak.

Egy évvel ezelőtt a bajor tartományi bank került hasonló helyzetbe, és ugyancsak felmerült a pénzek hűtlen kezelésének gyanúja. A bank tetemes adósságokat halmozott fel, és jelentős állami támogatásra szorult.

Olvasóink írták

 • 4. Tömeg 2009. december 08. 14:32
  „Az egyik kutya másik eb !”
 • 3. keiner 2009. december 07. 20:00
  „Várjuk ki a véget, KolompárRómeó. Nem vagyok bisztos benne, hogy annyire külömböznek. :-(”
 • 2. KolompárRómeó 2009. december 07. 19:26
  „1. hozzászólás keiner 2009.12.07. 18:17

  Hát inkább a német, mint a magyar banánköztársaság! :)”
 • 1. keiner 2009. december 07. 18:17
  „Hát ez nem léteszik, nálunk németbe minden szép, tisztá, minden rendben, úgy mint a többi banánállománokban.

  :-))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szociáldemokraták megóvják a románia választást

A román Szociáldemokrata Párt (PSD) úgy határozott, megóvja a választási eredményt, amely a… Tovább olvasom