Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Rendeződött a gázellátás Szerbiában

Szerbia - Szerbiában rendeződött a gázellátás, köszönhetően a magyar szállítmányoknak is. Ezzel vált lehetővé, hogy ismét üzembe helyezzék azokat a távfűtő műveket azokban a főleg vajdasági városokban, amelyek kizárólag gázt használnak.
A további, immár a német tartalékokból is érkező szállítmányok után a vezetékes gázszolgáltatás is helyreállt.

A legújabb információk szerint csak az iparnak nem jut ebből az energiahordozóból, igaz, egyes, prioritást élvező ipari fogyasztók kivételt élveznek. Mint Dudan Bajatovics, a Srbijagas vállalat vezérigazgatója kijelentette, Szerbia feltalálta magát, annyira, hogy még Boszniának is tudott juttatni gázt.

A vezérigazgató közölte, folyamatosan érkezik a szükséges 4,7 millió köbméter Magyarországról és Németországból, ez pedig a szerény - egymillió köbmétert nem meghaladó - hazai kitermeléssel és tartalékokkal együtt elegendő a jelenlegi válságos idők további megrázkodtatások nélküli átvészeléséhez. Jelenleg a vezetékek telítettsége 80-100 százalékos - tette hozzá.

Petar Skundric szerb energetikai miniszter az ország energetikai helyzetét már stabilnak ítélte meg. Ha valamelyik fogyasztónál nincs gáz, az csak technikai hibából adódhat, mondta a miniszter az újságíróknak a szerb kormány válságstábjának szombati ülése előtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt sérültje van egy szarajevói gázrobbanásnak

Bosznia-Hercegovina - Gázrobbanás miatt megsérült egy szarajevói család öt tagja szombaton a bosnyák fővárosban - közölte a rendőrség és kórházi források. Tovább olvasom