Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Rendőrroham egy legális holland kenderültetvény ellen

Hollandia - Rajtaütött a holland rendőrség Lelystad közelében egy kutatási célokat szolgáló, teljesen törvényesen működő kendermezőn, mert azt hitték, hogy illegális kannabiszültetvényre bukkantak - közölte csütörtökön a wageningeni egyetem.
Bejelentésükkel alaposan megcáfolták a rendvédelmi hatóságot, amely az előző napon még büszkén adott hírt arról, hogy 47 ezer növényt foglaltak le, amelynek a feketepiaci értéke 4,4 millió euró. Most kiderült, hogy ezek a növények gyakorlatilag semmit nem tartalmaznak abból az anyagból, ami a marihuána bűvöletében élők - vagy üzletelők - számára vonzerővel bír.

Ezeket a kísérleti kenderpéldányokat úgy keresztezték, hogy különösen erős legyen a rostjuk, ami a konfekcióipar vagy éppenséggel a kötélgyártás számára lehet hasznos. A rendőrök a rajtaütéskor azonnal elkezdték a kender megsemmisítését, és ezt csak akkor hagyták abba, amikor bemutatták nekik a mezei növénynemesítési kísérlet engedélyező okiratát. A megsemmisített növények után most kártérítés jár.

Az éber kábítószer-ellenes kommandó névtelen telefonáló bejelentése alapján lépett működésbe, és kétségkívül gyanús helyen bukkant a kendermezőre: egy hatalmas kukoricatábla kellős közepén.

Olvasóink írták

  • 1. Mathiasking 2009. szeptember 03. 18:47
    „Nem új a dolog! Hazai viszonylatban is vannak az operatív felderítésnek fehér foltjai és melléfogásai.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Moszkvában beomlott egy többszintes föld alatti parkoló

A romok alatt egy holttestet találtak. Délelőtt három sérültet mentettek ki, kettőnek az állapota súlyos. Tovább olvasom