Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 8°C Még több cikk.

Szalafisták Koránt osztogatnak Németországban

Az iszlám radikális irányzatát, a szalafizmust követők Németországban már mintegy 1,4 millió Koránt osztottak szét elsősorban fiatal muzulmánok között.
Az iszlám radikális irányzatát, a szalafizmust követők Németországban már mintegy 1,4 millió Koránt osztottak szét elsősorban fiatal muzulmánok között - írta a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) adataira hivatkozva a Welt am Sonntag című vasárnapi lap.

Mindehhez még hozzáadhatók azok a Korán-példányok, amelyek online-megrendelés alapján érkeznek a címzettekhez, ezek pontos száma az újság szerint nem ismert.

Az iszlám vallás szent könyvének terjesztése - mint azt az alkotmányvédelmi hivatal értékelte - az egyik legfontosabb eszköze a fiatal németországi muzulmánok radikalizálásának.

Az alkotmányvédelmi hivatal és a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) egy közös tanulmányában abból indult ki, hogy a Koránt osztogatók között sok az erőszakra készen álló szalafista. Sőt 378 iszlamista életrajzát már elemezték is, olyanokét, aki időközben Szíriába vagy Irakba mentek - írta a Welt am Sonntag, hozzátéve: minden ötödik dzsihadista, aki Németországból utazott a Közel-Keletre, valamilyen módon érintett volt a Koránt osztogató akcióban

Korábbi értesülés szerint Németországban az erőszakos cselekményekre elszánt iszlamistaként számon tartott személyek mozgási szabadságát korlátozó intézkedést vezetnek be: A tartományi belügyminiszterek közös terve szerint bevonják a veszélyes iszlamisták személyi igazolványát, hogy ne tudják elhagyni az országot.

A szövetségi kormány és a tartományi kormányok azt próbálják elkerülni, hogy német állampolgárok a Közel-Keletre utazzanak, és csatlakozzanak az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezethez vagy más terrorista csoportokhoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonketten meghaltak a heves esőzésekben Nicaraguában

Nicaraguában szeptember vége óta szinte folyamatosan esik. Az országban 1660 családot, azaz több… Tovább olvasom