Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Terjed a bérbarátság Japánban

A normális társasági élethez túlságosan elfoglalt japán párok egy növekvő számban fordulnak színészekhez segítségért, hogy játsszák el barátaikat életük legfontosabb családi eseményein.
Számos cég ajánl családi barát szerepének eljátszására színészeket esküvőkre, de még temetésekre is.

Az első bérbarát kölcsönző céget kilenc-tíz évvel ezelőtt alapították, jelenleg pedig már egy tucat ilyen vállalkozás kínálja szolgáltatásait családi eseményekhez - írja a The Daily Telegraph online kiadása.

A Hagemasi Taj cég - melynek neve annyit jelent: fel akarlak vidítani - 30 ezer forintnyi összeget számít fel minden egyes kölcsönzött "bérbarátért". A külön szolgáltatások, mint például a menyasszony vagy a vőlegény méltatása többletköltséggel járnak.

A hamisbarát-kölcsönző cégek felbukkanása a japán társadalmi és gazdasági élet változásaihoz kötődik. Mivel "élethosszig" tartó alkalmazotti lét ma már a múlté, a párok nem szívesen hívják meg munkatársaikat az esküvőjükre. A növekvő munkahelyi elfoglaltság miatt a japánoknak kevés barátkozásra marad idejük, kevés baráttal veszik magukat körül. Házasságkötéskor viszont mindkét fél úgy érzi, ugyanannyi barátot kell meghívnia a nagy eseményre, mint párjának.

A barátkölcsönzők biztosítják, hogy alkalmazottaik az esküvő napjára tökéletesen felkészüljenek a menyasszony vagy a vőlegény házasság előtti életéből. A bérbarátok feladata ezenkívül, hogy boldognak látsszanak, jólöltözöttek legyenek és sugározzon róluk, hogy jó munkájuk van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úttúlélő-rekorder teknőc

Ötsávos autópályán kelt át sértetlenül egy teknőc Nagy-Britanniában. Tovább olvasom