Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

További elbocsátások a közszférában

Bulgária - További leépítéseket jelentett be a bolgár közszférában a pénzügyminiszter.
Szimeon Gyankov elmondta, az állami kiadások csökkentésének jegyében további 2.500 főtől akarnak megválni. Tavaly július, az új jobbközép kormány hivatalba lépése óta az állami alkalmazottak 7,7 százalékának, 7.260 embernek szűnt meg a munkahelye.

A leépítésektől, állami intézmények megszűntetésétől, illetve összevonásától évi 250 millió leva, átszámítva 165 millió dollár megtakarítást remél a kormány.

A balkáni ország, amelynek a gazdasága 5 százalékkal gyengült tavaly, drákói lépések megtételére kényszerül a költségvetési bevételek növelése, illetve a kiadások visszafogása céljából, hogy ne szaladjon el az államháztartás hiánya.

A bolgár parlament július elején felülvizsgálta az idei költségvetést, és a GDP-arányos államháztartási hiányt 4,8 százalékban határozták meg az eredetileg tervezett 0,7 százalékkal szemben.

Tavaly is több lett a hiány a vártnál - 3,9 százalék 1,9 százalék helyett -, mert az előző, szocialista vezetésű kormány által kötött számos közbeszerzési ügyletet nem vettek számításba a kiadások tervezésénél.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási kékalgaszőnyeg borítja a Balti-tengert

Több száz négyzetkilométer kiterjedésű kékalgaszőnyeg borítja a Balti-tengert a Természetvédelmi… Tovább olvasom