Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Vérfürdőbe torkollott a lakodalom

Huszonegy ember meghalt, tíz pedig megsebesült, amikor egy konfliktus miatt lövöldözés tört ki egy lakodalomban Afganisztán északi részén.
Fegyveres összetűzés tört ki egy lakodalomban Afganisztán északi részén, a lövöldözésben 21-en meghaltak, 10 ember pedig megsebesült, mindannyian civilek - közölték hétfőn tisztségviselők.

Egy évek óta tartó ellenségeskedésből lett fegyveres összetűzés két vendégcsoport között egy molla fiának vasárnapi esküvői vacsoráján Baglán tartomány Andarab nevű körzetében - mondta az andarabi rendőrkapitány szóvivője.

A vendégek mintegy 400-an voltak. A lövöldözés a két csoport tagjai között azért tört ki a lakodalmas házban, mert lelőtték az egyik vendéget. Az áldozatok 14 és 60 év közötti férfiak voltak.

Az afganisztáni esküvőkön - főleg az ország eldugott településein - általában több száz fős a násznép, és ezeken azt ünnepeken gyakran tör ki összetűzés az egymással ellenséges viszonyban lévő helyi érdekcsoportok között, sőt az emberölés sem ritka. Miután csaknem 40 éve folyik ilyen vagy olyan fegyveres konfliktus, illetve háború az országban, nagy mennyiségű fegyver van a civilek birtokában is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar és kanadai katonák repülnek be Oroszország légterébe

Az ellenőrök július 27-től 31-ig egy magyar An-26-os repülőgéppel hajtják végre a megfigyeléseket. Tovább olvasom