Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Veszélyben vannak a Libanonban elrabolt észt turisták

Libanon - Életveszélyben van az a hét észt turista, akiket március végén raboltak el Libanonban - derült ki egy Interneten közzétett videofelvételből.
A www.4share.com oldalon látható 46 perces felvételen az egyik érintett mondja el, hogy 54 napja tartják fogva őket, nagyon nehéz a helyzetük, nagyon fáradtak és nagy veszélyben vannak. Az illető arra kérte az érintett családokat és mindenkit, hogy segítsenek nekik kiszabadulni, s gyakoroljanak nyomást az észt kormányra annak érdekében, hogy segítsen a kiszabadulásukban. A fogoly azzal vádolta a tallinni kormányt, hogy magukra hagyta őket, nem akar segíteni rajtuk.

A hét észt turistát március 23-án rabolták el álarcos fegyveresek a Bekaa-völgyben. A biciklistákat nem sokkal az után állították meg, hogy Szíriából beléptek az országba. Az emberrablók egy fekete Mercedesbe és két fehér kisbuszba tuszkolták őket. Az észtek 25 és 40 év közötti férfiak.

A libanoni sajtó szerint az észteket tévedésből ejtették foglyul, mert elrablóik, egy palesztin fegyveres csoport ukránoknak hitte őket. Egyes értesülések szerint a palesztinok a túszejtéssel azt akarták megtorolni, hogy Ukrajnában elraboltak egy palesztin mérnököt.

Az észt kormány bejelentette, hogy nem fizet váltságdíjat az elraboltakért. Urmas Paet külügyminiszter ugyanakkor több arab kormányt megkeresett azzal, hogy segítse a hét férfi kiszabadulását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vonatbaleset! Több mint 640-en megsérültek

Több mint 640 sérültje van egy vonatbalesetnek, amely csütörtök éjjel történt a Dél-afrikai… Tovább olvasom