Délmagyar logó

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 19°C Még több cikk.

29 millió a makói iskolabuszra

A makói kistérség gyermekeit szolgálja majd az a busz, amire 29 millió forintot nyert a társulás. A tervek szerint minden reggel és minden délután indul majd egy-egy iskolajárat.
A Belügyminisztérium döntésének eredményeképp 41, hátrányos helyzetű magyarországi kistérség, köztük a makói is jelentős összeget, 29 millió forintot nyert autóbusz-beszerzésre. Ebből az összegből olyan járművet kell vásárolnia a Maros menti települések társulásának, amellyel a falvakból a szomszédos települések iskoláiba juthatnak a tanulók, esetleg az óvodások – tudtuk meg Benkő Istvántól, a tárca kommunikációs főigazgató-helyettesétől. A járművek előírt biztonsági feltételei között szerepel a hárompontos biztonsági öv és az akadálymentesített felszállási lehetőség.

– Nagyon örülünk neki, hogy a kormányzat érzékenyen reagált kistérségünk észrevételeire – fogalmazott a nyertes pályázat kapcsán Buzás Péter, a kistérségi társulás elnöke. – Bár az egész térség összes iskolába járó gyermekét nem tudja az elnyert 29 millió forintból vásárolható egyetlen jármű kiszolgálni, Királyhegyes, Kövegy, Nagylak, Magyarcsanád, sőt Csanádpalota, Óföldeák, Földeák és Makó viszonylatában minden reggel és délután körutat tesz majd, segítve az iskolába és a hazajutást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói engedély – iszapbányászatra

Makó önkormányzata hozzájárult, hogy a Maros-parti strandfürdő területéről is ki lehessen termelni a… Tovább olvasom