Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Ádók László szabadulna a befogadott kutyáktól

Földeák - Már csak lapunkban bízik a földeáki Ádók László, aki sehogyan sem bír megszabadulni a tanyájára évek alatt befogadott tucatnyi kóbor kutyától. A 89 éves férfi nem tud tovább az állatokról gondoskodni.
Tucatnyi kistermetű, jól tartott, szemmel láthatóan egészséges keverék kutya szalad felénk a farkát csóválva, amikor Ádók László faluszéli apró tanyájához érkezünk. A földeáki férfi állatbarátként az elmúlt 10 évben rengeteg kóbor állatot fogadott be, sokuk új gazdához is került. A 89 éves Ádók László azonban már nem tud tovább gondoskodni a kutyákról. A tanyán korábban volt, hogy 30–40 eb is menedéket kapott egy időben. Segítették a vásárhelyi és a makói állatvédők, a falu óvodájából ételmaradékot kapott – mindez azonban már a múlté. A lepusztult, düledező épülethez maga jár ki naponta kétszer etetni, ez azonban egyre nagyobb teher a számára. Főként azért, mert az ezzel járó kiadás havi 20–40 ezer forint, miközben csak 60 ezer forint nyugdíjat kap.

Ádók László 89 évesen már nem tud gondoskodni a kutyákról – reméli, lesz új gazdájuk. Fotó: Segesvári Csaba
Ádók László 89 évesen már nem tud gondoskodni a kutyákról – reméli, lesz új gazdájuk. Fotó: Segesvári Csaba

Problémájával nem csak az állatvédő szervezeteket kereste meg: járt a polgármesteri hivatalban, a főállatorvosnál és még számtalan helyen, mindhiába. Már csak abban bízik, hogy lapunk segítségével talál olyan embereket, akik felhívják őt a 30/398-6021-es számon, és elviszik a barátságos, a szükséges oltásokkal is rendelkező állatokat. Méghozzá minél előbb, mert Ádók Lászlót mostanában sorra érik a csapások – másik tanyája épp a napokban égett le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kisvállalkozásokról Makón

Makó - Többek között az adórendszer egyszerűsítésével, a bürokrácia leépítésével, az élőmunka… Tovább olvasom