Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Átadták Makón a sürgősségi osztályt - galériával

Makó - Átadták a makói kórház új sürgősségi betegellátó központját, amely mindenben megfelel az európai szabványoknak. 300 millióba került, 1014 négyzetméteren működik majd, 25 embernek ad munkát.
Szerdán hivatalosan is átadták a makói kórház sürgősségi osztályát, ahol immár a legkorszerűbb uniós elvárásoknak megfelelően tudják ellátni a balesetet szenvedett vagy hirtelen rosszulléttel beszállított betegeket. A beruházásra 268 milliós pályázati támogatást nyert a kórházfenntartó megyei önkormányzat, amit 32 milliós önerővel egészített ki. Bővítették a sürgősségi betegellátó helyet, illetve a volt gyermekrészleg földszinti részét alakították ki összesen 1014 négyzetméteren és a legkorszerűbb orvosi műszerekkel szerelték fel – erre a célra 130 milliót fordítottak. 25 ember fog itt dolgozni, közülük 10-en vannak az újonnan felvettek. A beruházás részeként felújítják a helikopter-leszállópályát is. A munkálatokkal fél évvel a kitűzött határidő előtt, 18 hónap alatt végzett a kivitelező Nívó Generál Kft.

A nemzetiszínű szalag átvágása előtt Magyar Anna, a megyei önkormányzat elnöke arról beszélt, hogy ez a fejlesztés a makói kórház jelentőségét mutatja, Mágori Józsefné parlamenti képviselő pedig az igazság pillanatának nevezte az avatási ünnepséget. Bár a színvonal javítása érdekében minden bizonnyal lesznek átszervezések, mostantól senki sem veheti komolyan az intézmény bezárásáról, leépítéséről szóló szóbeszédet – hangsúlyozta Mágori Józsefné. Buzás Péter makói polgármester példaértékű összefogásnak nevezte a beruházást, hiszen még az előző kormány ítélte meg a támogatást, de már az új folyósította, a megye pedig támogatta a kórház elképzeléseit. Buzás Péter a jövőt illetően továbbra is borúlátó egy kicsit, de a mostani fejlesztést mindenképp pozitív lépésként értékeli.

Átadták a makói új sürgősségi osztályt. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

A sürgősségi osztály megnyitása uniós követelmény volt, az autópályák mentén ugyanis 30 kilométerenként kell lennie egy sürgősségi osztálynak, de amúgy is szükség volt rá: naponta 30–40 páciens érkezik a makói intézménybe. A főigazgató, Baráth Lajos lapunknak elmondta: a következő komolyabb beruházás a pszichiátriai rehabilitáció 53 millió forintos fejlesztése lesz.

Olvasóink írták

 • 8. 3évesférfi 2011. június 30. 09:36
  „Kicsoda a makói sztársebész?”
 • 7. pardon 2011. június 30. 08:22
  „hátigen,pölö makói laborba negyed nyolckor esik be az első ott dolgozó,mi meg ott állunk fél órája...
  ...normális orvos nemán!makói "sztársebész" az köll nektök!”
 • 6. katryn 2011. június 30. 06:36
  „A sürgősségi osztály átadásához gratulálunk ! Azonban a kórház működéséhez és az ottani szemlélet katasztrofális állapotához is hozzá szólhatna már valaki.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Vagy úgy ha az olvasók még nem voltak betegként , vagy hozzátartózónként a makói kórházba nem tudhatják mi is folyik ott gyógyítás címén. akkor nagyon szerencsés emberek.
  Az is lehetséges hogy azt a néhány nem odavaló, és kifejezetten demoralizáló hangulatot teremtő kisegítő személyt ha kicserélnék eltávolítanák ....talán más légkör lenne.DE
  A gond az hogy amíg a munkaügyön sorban állnak munkáért sokan szívesen lennének tálcahordók is akár valamelyik osztályon addig a benn dolgozók ócsárolva és becsmérelve folyton rendre utasítva a betegeket csinálnak úgy mintha dolgoznának.Felháborító hogy a főnővérek ebből mit sem vesznek észre .... Tisztelt Kórházi vezetés ! vegye már észre hogy a dolgokat egyszer rendbe kéne rakni nem elnézni felette.pl. alkalomszerűen vagy meglepetés szerűen ellenőrizni...lehet igen ez már munkaidőn kívül esik és nagy-ívbe kerülik a probléma megoldását.Pedig a kórház megítélése sajnos nagy részben ezen múlik .”
 • 5. Egyolvasó 2011. június 30. 05:56
  „Andrea néni, nem azért de egy parlamenti képviselő igazán adhatna magára.”
 • 4. sajtkukac 2011. június 30. 05:55
  „Mágoriné mi a fészkes francot keresett ott? Mi érdeme van neki az egészben? Ja, vagy ugyanúgy csinált, mint a Móra híd avatáskor az elv-társai? A hagymaföld meg gazos.....”
 • 3. 6664 2011. június 30. 04:14
  „talán akad a tíz újonnan felvett között...”
 • 2. lajosbácsi 2011. június 29. 22:06
  „atyaég.. ez a nő úgy néz ki, mint valami elfuserált zámbódzsimi.......”
 • 1. csmano 2011. június 29. 20:01
  „Gratula, most már csak orvost kellene találni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patikaszámok a megyében: az elsőkből utolsók lettek

Tavaly Makón működött a legtöbb gyógyszertár lélekszámarányosan a megyében, most viszont a legkevesebb. Tovább olvasom