Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Az önkormányzatra hivatkoznak az álfelmérők Makón

Gyanúsan viselkedő asszonyok csengetnek be Makón a nyugdíjasokhoz, vélhetőleg nem tisztességes szándékkal. A rendőrség is óvatosságra int.
Olvasónk, aki érthető okokból kérte, hogy nevét ne hozzuk nyilvánosságra, azt mondta: egy idős rokonához csengetett be a két hölgy. Azt mondták, az önkormányzat megbízásából jöttek, a fűtéstámogatás miatt végeznek felmérést – még valami igazolványfélét is mutattak. A gyanútlan asszony minden személyes adatát elárulta nekik, sőt kérésükre a legutóbbi nyugdíjszelvényét is átadta. Olvasónk szerint biztos, hogy a két nő szándékai tisztességtelenek: a polgármesteri hivatal tudomása szerint ilyen felméréssel senkit sem bíztak meg. Azt persze nem lehet tudni, mit akarnak valójában a „felmérők". Talán csak alaposan szétnéznek, felmérik a terepet egy későbbi akcióhoz, talán a személyes adatokkal próbálnak valamilyen módon visszaélni – vélekedett olvasónk.

Az óvatosság nem árt, a polgármesteri hivatalban ugyanis lapunknak megerősítették: senkinek nem adtak megbízást felmérésre. A rendőrségen annyit mondtak: a hozzájuk érkezett bejelentés alapján vizsgálatot indítottak, ám ez bűncselekmény gyanúját nem alapozta meg. Arra azonban felhívták a figyelmet, hogy a magukat hivatalos személynek kiadó embereket érdemes elővigyázatosan fogadni – érdemes aláírt, lepecsételt meghatalmazást vagy fényképes igazolványt kérni tőlük, mielőtt beengednénk őket a lakásba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boglárkát átadta a makói édesapa

A makói Zatykó Attila tegnap átadta volt feleségének, a kilencéves Boglárka (képünkön) édesanyjának… Tovább olvasom