Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Brazíliát választotta Földeák helyett: 10 év után került elő újra Ferenc

Brazíliát választotta Földeák helyett: 10 év után került elő újra Ferenc
Megtalálta a helyét Brazíliában, nem szándékozik visszatérni Földeákra Szarvas Ferenc, aki kalandvágyból ment ki a dél-amerikai országba, majd ott rejtélyes körülmények között eltűnt. 10 esztendeje váratlanul előkerült. Azóta családot alapított, 78 éves édesapjával az interneten tartja a kapcsolatot.
Esze ágában sincs visszatérni szülőfalujába, Földeákra a 36 éves Szarvas Ferencnek, és édesapja sem költözik hozzá Brazíliába. Mint annak idején beszámoltunk róla, az egykori porcelángyári munkás azért repült a dél-amerikai országba, mert útikönyvélményei alapján valósággal beleszeretett, és le akart ott telepedni.

Most 78 esztendős édesapja röviddel a megérkezése után elveszítette vele a kapcsolatot, ezért kerestetni kezdte a rendőrséggel, a Vöröskereszttel, lapunkon keresztül a nyilvánossághoz fordult, sőt jósnőt is felkeresett. Ifjabb Szarvas Ferenc nyomára végül a magyar követség értesítése révén jutottak a hatóságok, hírt kaptak ugyanis egy Amazonas-vidéki kórházban amnéziával kezelt magyar férfiról, aki Szarvas Ferencnek mondta magát. Hogy pontosan mi történt vele, máig nem tudni – a legvalószínűbb az, hogy kirabolták és leütötték.
Kép: Szarvas Ferenc a világ túloldaláról is büszke unokáira. A szerző felvétele

A férfi mindenesetre valóban jól érzi magát álmai országában. Korábban megírtuk, hogy megnősült, feleségét a kórházban ismerte meg, ott volt ápolónő – azóta született tőle egy lánya, Saila (8) és egy fia, Harvey (7), de közben elvált tőle, és újranősült. Szobafestőként és klímatisztítóként dolgozik az Amazonashoz közeli Manausban. Nemrégiben jogosítványt is szerzett.

Mindezt az édesapjától tudjuk, akit tegnap felkerestünk Földeákon Advent utcai otthonában. A nagyapa büszkén mutatta az unokákról készült fotókat. Mint mondta, havonta egyszer-kétszer beszél fiával bő fél órát videokamerás összeköttetéssel az egyik szomszédnál – tegnap ez nem sikerült, mert a szomszédok nem voltak otthon, de a 6 órányi időeltérés miatt egyébként sem valószínű, hogy összejött volna a beszélgetés.

Idősebb Szarvas Ferenc az eltelt egy évtizedben elfogadta, hogy fia a világ másik felén él. Örül, hogy megtalálta a boldogságát. Személyesen eddig kétszer találkoztak, egyszer Brazíliában, egyszer itthon; mindkét találkozót az egyik kereskedelmi tévé hozta össze lapunk közreműködésével. Fia legközelebb várhatóan jövőre látogat haza. – Szóba került, hogy költözzek én is Brazíliába, de nem szeretnék. Itt mindenkivel szót tudok váltani az utcán, ott ez nem menne – mondta az idősebb Szarvas Ferenc.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy hónapja várják a választ, lesz-e körforgalom

Négy hónapja várják a választ, lesz-e körforgalom
Október óta a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnál pattog a labda az életveszélyes autópálya-lehajtó ügyében. Tovább olvasom