Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Egy év, két időközi választás

Pitvaros - Május 12-ére, vasárnapra tűzte ki az időközi önkormányzati választás időpontját Pitvaros Község Helyi Választási Bizottsága.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
A határozat szerint a névjegyzékbe való felvételről március 23. és 27. között kell értesíteni a választópolgárokat. A jelölteket legkésőbb április 12-én délután 4 óráig lehet bejelenteni a választási bizottságnál, az ajánlószelvények átadásával. A választási bizottságok megbízott tagjait április 26-án délután 4 óráig lehet bejelenteni Szuda György elnöknél, a szavazatszámláló bizottsághoz delegáltakat a választási irodán. A kampányidőszak már tart, május 12-én 0 órakor ér véget, a kampánycsend másnap este 7-ig számítódik. A plakátokat azoknak, akik elhelyezték, vagy akinek az érdekében kiragasztották, június 11-éig kell eltávolítaniuk.

Azért kell időközi polgármester- és képviselő-választást tartani, mert a képviselő-testület február 7-én feloszlatta magát. Egy éven belül másodszor van interregnum a településen, Radó Tibor polgármester és a képviselő-testület nagyobbik felének konfliktusa miatt. Tavaly januárban a polgármester mondott le, majd a május 13-án tartott időközi választáson ismét győzött.

Olvasóink írták

 • 5. Légiós 2013. március 23. 16:08
  „Tabula Rasa---------------- új nap új csapat, Pitvaroson többet van választás mint falunap lassan :))”
 • 4. nagydenes11 2013. március 08. 21:37
  „3. szatocs 2013.03.08. 08:45
  "Május 10-ig van idejük felmenteni" -re a válaszom: "a jegyző munkáltatója is ő lesz."
  Ezek alapján a jegyzőnek több főnöke is van, de azok a társult települések polgármesterei.

  Magyarán a képviselő testületeknek semmi köze sincs a jegyző(k) munkáltatásához.”
 • 3. szatocs 2013. március 08. 08:45
  „Szerintem nem jó helyre címezte a hozzászólását!”
 • 2. nagydenes11 2013. március 07. 20:53
  „Ajánlom figyelmébe:
  "Az új szabályozás szélesíti a polgármesterek hatalmát, erős legitimációjukra való tekintettel: ha a képviselő-testület két egymást követő alkalommal határozatképtelen vagy nem hoz döntést, ezt megteheti helyette a polgármester, aki az önkormányzat teljes körű vezetőjévé válik: a jegyző munkáltatója is ő lesz."
  Ezek alapján a jegyzőnek több főnöke is van, de azok a társult települések polgármesterei.

  http://www.onkormanyzatiklub.hu/az-onkormanyzati-rendszer-megujitasa/3086-egyetemi-konferencia-az-onkormanyzati-valtozasokrol”
 • 1. szatocs 2013. március 07. 19:26
  „Tisztelt Képviselők! Május 10-ig van idejük felmenteni /bánatpénz/ vagy fegyelmivel /marad a pénz/ elküldeni a jegyzőt,hogy teljesen tiszta legyen a lap az új testülelnek.Viszont megértem,ha nem merik megtenni,a törvényőrével igaz akiket a 625 illetve 450 ezres telefonos testületi még nem győzött meg,a számla egyenlítése majd segít ebben.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összement a makói Lőkös Zoltán földje

A makói nyugdíjas, Lőkös Zoltán úgy érzi, megrövidítette a Földhivatal, ingatlanja ugyanis az eredetihez képest rejtélyes módon összement. Tovább olvasom