Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

Fiatalok az ifjúság jövőjéért

Makó - Megtartotta alakuló ülését a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség országos ifjúsági társszervezetének helyi csoportja, a makói Fidelitas.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

 
A Makón jelenleg 7 fővel létrejött, erősen jobbközép irányultságú szervezet, első alakuló ülésén megjelent Ágh Péter, a Fidelitas országos elnöke, Velő Miklós, Csongrád megyei elnök, valamint Losonczi-Tóth József is. Az ülésen a helyi elnöknek a 19 éves, makói születésű Nagy Dánielt, koordinációs alelnöknek pedig Kiss Tibort választották.

- Egy lelkes, fiatalos, kreatív csapat alakult, tele ötletekkel, kialakult világnézettel, véleménnyel, ahol a tagok többsége már több éve diákköri tevékenységekben mozog, mind iskolai, mind városi szinten - mondta Nagy Dániel.

Megtartotta első tárgyalását a makói Fidelitas.
Megtartotta alakuló ülését a makói Fidelitas.

Nagy Dániel, az új elnök.
Nagy Dániel, az új elnök.
A csoport fő céljának tartja, a helyi fiatalok társadalmi felelősségvállalásának megerősítését, különös hangsúlyt fektetve a diákok hiteles érdekképviseletére is. - Közösségi életet szeretnénk lehelni Makóba, rengeteg fiatal diák él itt, akiknek kevés lehetőségük van a kulturált szórakozásra, a közösségi élmények gyarapítására, valamint szabadidejük hasznos eltöltésére. A későbbiekben ifjúsági programok, rendezvények szervezésével is szeretnénk hozzájárulni a helyi fiatalok életéhez. Szeretnénk Makó közéletének meghatározó tényezőjévé válni – szögezte le a 19 éves elnök.

A csoporthoz bármely 14-35 év közötti Makón lakó, tevékenykedő csatlakozhat, amire a makói tagoknál, vagy a www.fidelitas.hu internetes portálon van lehetősége.

Olvasóink írták

 • 16. Kasyka 2013. február 24. 14:17
  „Szinte gondoltam, hogy ennyi volt.”
 • 15. Kasyka 2013. február 20. 20:41
  „Én csak válaszokat szeretnék.... olyan nagy kérés ez? :]”
 • 14. scott1 2013. február 20. 15:09
  „Bácsi? Milyen bácsi? Alakultam? Hová alakultam? Te képzelődsz? :D
  Saját véleményüket? Milyen saját véleményüket? Egy apró kritikát nem tudtak kitalálni a városban és miközben a sikervárosnak örömködnek, evidencia mára a helyi fiataloknál az elvándorlás... amihez a lelkes tapsikolásukon kívül más véleményük nem is volt eddig, annyi a saját véleményük, ami Pesten is a diákság egy kis szeletének! Saját vélemény... :D
  És legvégül ugyan áruld már el, hogy én kit, hogyan és miért is akarnék elhallgattatni... vagy egyáltalán honnan szedted ezt, főleg, hogy velem ellentétben pont te vagy az, aki teleírja a fórumot egy helyi ifjúsági szervezet létrejötte miatt tiltakozásával?! :D”
 • 13. Kasyka 2013. február 20. 14:38
  „Na bácsi most mondtad ki az egésznek a célját, hogy miért alakultatok: Sárgákat toborozni és elhallgattatni a saját véleményeket formáló diákokat!?! Szép életcélnak néztek elébe! ;) :D
  A Kubatov-féle elvet már a fiatalokra is ráakarják húzni?
  http://vastagbor.blog.hu/2012/12/16/fidesz_top_secret_a_kubatov-lista_a_gyakorlatban

  Pog-nak is igaza van... 386 tanult felnőtt ember nem tudja kordában tartani az elszabadult eszméket, milyen megvonások vannak? Káosz van a felsőoktatásban, most kellene leadni a felvételiket a félévek után, de mégis hova? Hogy tervezzenek a végzős diákok? Ha nem szeretnének elkallódni vegyenek fel máris Diákhitelt? Vagy a "Kenyeret, Cirkuszt a népnek" elvvel akarjátok elhallgattatni a diákságot? És ezek csak kérdések!”
 • 12. pog 2013. február 20. 08:28
  „megkérdő jelezem,hogy egy tizen éves fiatalnak milyen politikai, és más nézetű eszméje lehet, hogy a náluk idősebb tapasztaltabb emberek is bizonytalanok....remélem a fiatalok évek múlva is ilyen "tele energiával" vezetik pártjukat..végül inkább a tanulásra és az életre való felkészülésre kellene spórolni..”
 • 11. scott1 2013. február 19. 19:44
  „Látom Te sem láttad a valóságot... Szín nélküli független fiatalok :) már vannak Makón, Ők azok, akik semmi kivetnivalót nem látnak abban, ami a városban történik, de országos ügyekkel kapcsolatban kormányellenes demonstrációkat szerveznek és vesznek részt, majd az idővel zömében baloldali pártnál kötnek ki. Nem a nulláról indultak, nem szorulnak senki 1%-ra, diákmunkát sem kellett szervezniük, mert "színesen" leszervezte helyettük azt más, de az a történet még mindig túl szomorú ahhoz, hogy szmájlizzam! Persze mindezért sosem kaptak tőletek negatív visszhangot, szemben azokkal, akiknek minden eddigi "bűnük" annyi, hogy meg mertek alakulni...”
 • 10. Kasyka 2013. február 19. 18:51
  „Látom Te sem érted a lényeget.... Miért kell szín mögé állni, ahhoz hogy jót tégy a városodért? Az ott élő fiatalokért? A nulláról indulni, megmozgtani minden követ, bár sokkal nehezebb de a cél érdekében nem megéri? Csináltatok volna egy egyesületet és a most felsorakozó gyerekek vállalkozó szülei tudnák hova tenni adójukat, illetve az adózók 1%-ait és nem kapnátok ilyen negatív visszhangot. Indíthatna diákmunka programot az egyesület, a makói diákok elhelyezkedését segíteni, ezekhez nem kell szín, csak JPÉ! ;)”
 • 9. scott1 2013. február 19. 17:12
  „Fót, van igazság abban, amit paprika írt!
  A lehetséges szavazóik, a fiatalok, akik még változást akartak, egyre többen feladják, és végleg hátat fordítanak a városnak, éppen ezért nem is lesz változás Makón, maradnak az állandóságot akaró "paprikák"!
  2014-től ugyanazok lesznek, akik eddig is voltak, megmarad a városban az eddigi többség, ha kell egy-két volt liberális majd megint a Jobbik támogatásával fog bekerülni, de maradni fog a "narancsos bagázs" kisebbsége. A város meg csendben halad majd tovább azon az évtizedes úton, ami hamarosan megfogja felezni a lélekszámot.
  Egyre kevesebb olyan ember lesz, aki bármi mellett is szót emelne... és ahogy eddig sem felelt itt senki semmiért, ezután se fog... ha valaki mégis "bekavarna" legfeljebb ellehetetlenítik!
  Sok sikert a fiataloknak, bár nem igazán lelkesítő amit írtam, de elég elolvasniuk egy-két hozzászólást és látják azt az ellenszenvet, amit már a legkisebb változás lehetősége is kivált egyesekből Makón. Jelen állás szerint sokkal inkább úgy néz ki, hogy a "paprikafajtáké" a jövő Makón, mint az övék!”
 • 8. Lokálpatrióta 2013. február 19. 15:43
  „Én úgy a piros, mint a narancs szín iránt is fenntartással viseltetek, de inkább látnám ezeket a fiatalokat a városházán, mint az ex-párttitkár, unintelligens, emberileg nulla, politikailag impotens jelenlegi képviselöket (tisztelet az 1-2 kivételnek) politikai hovatartozástól függetlenül. Bár majd ök is találkoznak az igazi politikával, jönnek majd a pártutasítások, mocskolódás, lehúzás, röplapok és nekik is elmegy majd töle a kedvük...”
 • 7. Fót 2013. február 19. 15:14
  „paprika56 Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!”
 • 6. papika56 2013. február 19. 13:53
  „Makón nincs nagy népszerűsége a narancsos bandának ! Reméljük már csak 1 évig szívják a rendes, becsületes emberek vérét !
  Fiatalok...18 tól..inkább tanuljatok, dolgozzatok ..ha van hol ??!!! mint ilyen baromságokkal töltsétek a drága időtöket !”
 • 5. Cru 2013. február 19. 11:35
  „szegénykék.. sajnálom őket.. a Fidesz leányvállalataként akarják megcsillogtatni a tudásukat... pf, ez az egész egy akkora nulla lesz szervezetileg meg minden... dehát mindenki fel akar törni valahonnan...”
 • 4. scott1 2013. február 19. 11:34
  „Igazad van, elnézést, az elnök kora zavarhatott be, bocs még egyszer! A 14-18 év között valóban nem sok értelme van még ennek!”
 • 3. Kasyka 2013. február 19. 11:04
  „A cikk szerint 14 éves kórtól várják a jelentkezőket. :]
  Attól, hogy a Polgármester piros, a T. ház még sárga... sokkal többet dobna a népszerűségi indexeken, ha a városi diákok mellé állnának és azt a szekeret tolnák, bár könnyen megeshet, azt nem lehet párt pénzekkel pumpálni.. :D”
 • 2. scott1 2013. február 19. 10:01
  „Kasyka!
  Igen van a fiatalok közösségépítésére egy balos vezetésű alakulás, azt hívják Diákönkormányzatnak, ott csillogtathatják a tehetségeiket a fiatalok 18 éves korukig! Hogy ott miért vannak színek senki sem tudja! Ebben a szervezeteben viszont 19 éves koruktól várják a fiatalokat. Ha figyelmesen elolvasnád a cikket úgy könnyebb...”
 • 1. Kasyka 2013. február 19. 09:46
  „A fiatalok közösségépítésére tudtommal van már egy alakulás, azt hívják Diákönkormányzatnak, inkább ott csillogtathatnád a tehetséged, miért kell színhez tartozni, hogy lehess valaki? De így könnyebb...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gombot kaptak a végzős gimnazisták

Végéhez ért a középiskolás bálok sorozata Makón. Ezúttal a József Attila Gimnázium végzőseire került fel a zöld gomb. Tovább olvasom