Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Füstmérgezés miatt halt meg egy nő Makón

Makó - Valószínűleg az ágya mellé helyezett gyertya miatt gyulladt ki tegnap hajnalban egy 57 éves asszony lakása a makói Petőfi parkban – a nő az égési sérülésekbe és a füstmérgezésbe belehalt.
Minden bizonnyal az ágy mellé helyezett gyertya miatt gyulladt ki egy 57 éves asszony lakása Makón tegnap hajnalban. A tűzoltókkal együtt kiérkezett mentők már nem tudtak rajta segíteni, füstmérgezésben és az égési sérülések miatt meghalt – tájékoztatta honlapunkat Szenti Szabolcs főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A tűzoltók egy kocsival, 6 emberrel érkeztek a helyszínre, és rövid idő alatt eloltották a tüzet. Balogh Róbert százados, parancsnokhelyettes, aki maga is részt vett az oltásban, azt mondta: hajnal fél 2 után kapták a riasztást. A lakók a terjengő füstszag miatt telefonáltak. Az eset körülményeit még vizsgálják a szakértők.

Lakástűz Makón: füstmérgezés miatt meghalt egy nő. Fotó: Szabó Imre (galéria)

A kis, kétszobás lakás egy 8 lakásos, emeletes társasház földszintjén van. Benéztünk a tűzoltók által betört ablakon, és nemcsak a tűz nyomait fedeztük fel, de azt is, hogy a lakás rendkívül elhanyagolt, a padlót mindenütt rongykupacok és szemét borítja. Az egyik szomszéd, Kabók Marianna lapunknak elmondta: az asszony egyedül élt. Valószínűleg azért gyújtott gyertyát, mert a villanyt és a gázt évekkel ezelőtt lezárták nála. Úgy véli, szerencse a szerencsétlenségben, hogy az egész lakást nem borították el a lángok, mert egy nagyobb tűz veszélyeztethette volna a többi lakást is. Nem telepítettek ki senkit, de így is féltek attól, hogy az épület felrobban.

Úgy tudjuk, a tragikus körülmények között meghalt asszony életét hozzátartozói többször is megpróbálták rendbe hozni, ám miután ez nem sikerült, nemigen tartották vele a kapcsolatot.

A lányával telefonon tudtunk beszélni – mindössze annyit mondott, hogy nem nyilatkozik.

Olvasóink írták

 • 18. tóninéni 2011. február 11. 18:59
  „Nem a mostani társadalmi viszonyok miatt került ebben a helyzetben a nő . Harminc évvel ezelőtt ő maga választotta ezt az utat.Nyugodjon békében .”
 • 17. cucusz 2011. február 11. 18:40
  „15. queenmargareth ! Igen én is lehetek szegény, de én majd 20 éve ismerem az áldozatot, tehát azért írtam amit írtam.”
 • 16. szilléri 2011. február 11. 16:22
  „57 éves lumpen !

  Nyilván a társasház fizeti a közös költségeket.
  Potenciális időzített bomba volt !
  Érdekelne a lakótársak véleménye !”
 • 15. queenmargareth 2011. február 11. 12:53
  „14. cucusz 2011.02.11. 12:32

  NEM TUDHATOD, MIÉRT VOLT ILYEN AZ ÉLETKÖRÜLMÉNYE! Gyors ítélet volt. Sosem tudhatod azt sem, Te hova jutsz!”
 • 14. cucusz 2011. február 11. 12:32
  „Azért ő nem keveset tett/ vagy inkább nem/, hogy ilyenek voltak az életkörülményei”
 • 13. imre321 2011. február 11. 11:38
  „Sirunk hogy drága az áram a gáz 400ft lesz a kenyér, MIÉRT Andrea irodájával szembe van a malom Román kamionok állnak sorba VISZIK a magyar lisztet, ott lakik B petya is és nem szól senki kit érdekel egy ember halála csak a zsebüket tömik MILESZMÉG it emberek? Sajnálom a hölgyet részvétem, de ő már legalább kilépett ebből a mocsokból.”
 • 12. Egyolvasó 2011. február 11. 05:45
  „szép magyar valóság, de még mennyi ilyen lesz??”
 • 11. igazságkereső 2011. február 10. 13:13
  „#5.KolompárRómeó!Nem,nem a saját bevételéből kellene fizetni, de ha Te is ebben az országban élsz, akkor pontosan tudod,hogy mi zajlik itt.Minden dolgozótól komoly adót és egyéb hozzájárulást vonnak le,több tízezer forintot havonta,miközben a kormány - sajnos az új kormány is átvette a kitelepüléses,10 millió adóforintba kerülő -egyáltalán el kezdett nem törődni azokkal,akik önhibájukon kívül komoly segítségre - állami, társadalmi - szorulnak!Azért tart itt a társadalmunk jelenleg,mert sajnos nagyon sok az olyan ember ebben a szép országban,mint amilyen - hozzászólásod minőségén lemérve! - Te is vagy sajnos!!”
 • 10. deszkás 2011. február 10. 11:29
  „A lényeg ez az áramszolgáltató egyik (a tizenkettőből) "vezére" úgy húsz éve biciklin hordta ki a ........ és most hipp hopp egy kétméteres fallal "védett" az utcára IS irányitott video kamerás 80%-ban(!) beépitett telken éldegél.”
 • 9. csendesen 2011. február 10. 11:15
  „Ejnye Rómeó! Ismét egy hozzászólás amit nem gondoltál végig.”
 • 8. vip007 2011. február 10. 10:50
  „Senki nem akarja, hogy szeretetből adják a szolgáltatást, konkrétan én azt szeretném, hogy lehessen mérlegelnie a szolgáltatónak. Bár lehet ez sem megoldás.
  Az a baj, ha az ember kevesebbet akar fizetni a fűtésért, mindenképp invesztálni kell,akár alternatív fűtést akar, akár csak nyílászáró szigetelést. Na de aki a számlát sem tudja fizetni, miből tudna invesztálni? Érdekes kérdés ez, magasabb körökben is foglalkozhatnának ezzel.”
 • 7. queenmargareth 2011. február 10. 10:45
  „LEHET, hogy munkanélküli, vagy nyugdíjas volt kikapcsolták a gázt, villanyt, tudod mibe kerül visszakapcsoltatni?Megérte NEKIK, hogy meghalt? Gazdagabbak lettek?
  Tudod, mennyien vannak és lesznek még így?!!!
  Meghalt egy ember nyomorban és lehet, nem ő tehetett róla. Erre nincs mentség, ha így volt!!!
  Azok ítélnek, akik nem is sejtik mi villany nélkül élni. MI 86-ig éltünk petróleumlámpa mellett és felnőttük, tanultunk, kézzel mostunk!!! Apám, hosszú évekig küzdött, hogy a tanyavilágba is eljusson az áram. Kölcsönt kellett felvennünk, de lett áram!
  És azt sem állítom, hogy áram nélkül nem volt jó gyerekkorom! Jó volt! Sokat játszottunk, olvastunk, volt akksiról tv-nk....Nem unatkoztunk.”
 • 6. utazó81 2011. február 10. 10:44
  „KolompárRómeó!
  Van igazság abban amit írsz,de hidd el nagyon igazságtalan ez a rendszer.Van Szegeden olyan ismerős család aki hatalmas medencés házban lakik.A medence a lakásban van.Papíron a férj is és a feleség is 50%os rokkant,nekik jár a gázár támogatás.Na ezen kellene változtatni.”
 • 5. KolompárRómeó 2011. február 10. 10:23
  „A villany- és gázszolgáltató nem keresztyéni szeretetből adja a szolgáltatást. Az, hogy milyen profittal dolgozik, más kérdés.

  Ennyi erővel Kovács János sarki boltosnak is ingyen kéne adnia a kenyeret és a tejet egy rakás rászorulónak, mert különben az ő lelkén szárad, hogy nem tudnak enni egyesek? Fizesse a saját bevételéből?”
 • 4. queenmargareth 2011. február 10. 10:22
  „Lehet, hogy szegény tényleg hagyományosan fűtött, bár OV azt írta a szegényeknek gázár támogatást nyújt. Vagy csak tényleg melegedett volna, vagy csak látni akart.........Borzasztó!!!”
 • 3. vip007 2011. február 10. 09:56
  „Lehet, hogy nem csak annál olvasott, hanem azzal is fűtött. Ki tudja.
  Állambácsit meg miért érdekelné? Még örül is, nem kell nyugdíjat fizetni. Szegény csóró szolgáltatóknak meg milyen jó, hogy nem kell 3 hónapot várni, míg kikötik a villanyt/gázt.

  Részvétem...”
 • 2. zoltanszabo 2011. február 10. 09:37
  „T. 1. Sajnos igazad van. Nagyon szomorú és felháborító ez at eset--de tartok tőle nem is az utolsó.
  Ez oda fenn a T. házban senkit nem érdekel. Nagy ívben tesznek az emberek életére. Andreét se nagyon rázza meg ez az eset --bár ő ott nagyon pici pont.
  Változás --csak akkor ha az egész bandát--hova tartozás nélkül ----menesztjük.min 3 év ???v. nem ???”
 • 1. igazságkereső 2011. február 10. 08:52
  „Miután az EDF Démász lekapcsolta az elektromos szolgáltatást,gyertyával volt kénytelen világítani az elhunyt hölgy.Így lesz ez a későbbiekben, egyre több lesz az ilyen tűz és tragédia,de ki törődik ezzel, a fő.hogy a pénz hajkurásszuk,hogy még több legyen a szolgáltató bevétele a még tisztességtelenül megemelt áramdíjszámlák miatt,melyet a fogyasztók nagy része már fizetni sem tud.Nem azért mert nem akar- mert újabban ez a politikai szlogen!! -,hanem azért mert nem tudja fizetni.De országunkban és városunkban,mint mindenütt, a süketek párbeszéde folyik!Várható-e ezen a téren valamilyen pozitív változás mielőbb?!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontják a 43-ast a kamionok

A megye legveszélyesebb útján, a 43-ason a Deszk és Klárafalva közötti kanyarban kell leginkább vigyázni. Tovább olvasom