Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Hummeres gázolás: a titokzatos három ujjú férfi

Apátfalva - Egy ötödik Hummer az első igazoltatás előtt kis idővel elhagyta azt az osztrák konvojt, amely nem sokkal később elgázolt Apátfalvánál egy mototros rendőrt. Ők vehették fel a titokzatos három ujjú férfit.
Külföldi jogsegélyt kértek a zsaruk a hummeres gázoló ügyében. A Blikk információi szerint Romániától azért kértek segítséget, mert felakarják térképezni, mi történt a balesetet megelőző héten a szomszédos országon rendezett offroad versenyen, pontosan tudni akarják, hányan voltak a csoportban.

Erre azért van szükség, mert mint kiderült, egy ötödik Hummer az első igazoltatás előtt kis idővel elhagyta a konvojt. Az autóban Thomas B. (34) jó barátja, egy orvos ült. Az egyik tanú azt is tudni vélte, hogy ennek az autónak a sofőrjét a baleset helyszínéről többször is felhívták telefonon.

A drogkereső kutya a Hummer bal hátsó sárhányójánál jelezte a kábítószer nyomát.
A drogkereső kutya a Hummer bal hátsó sárhányójánál jelezte a kábítószer nyomát.

Nem kizárt, hogy ő volt az, aki később felvette a helyszínen ragadt egyik Hummer utasát, akiről csak annyit lehet tudni, hogy asztalos, munkája során üzemi balesetet szenvedve, néhány ujját elvesztette, s ami a legfontosabb, ő volt az, aki valamit kivett a rendőrgázoló autójából, amikor a legnagyobb káosz volt Apátfalván.

- A konvoj egyik terepjárója valóban leszakadt a többiektől, mivel korábban jelezte, indulnia kell. A sofőr egyébként a csapat orvosa volt, mindenkit kontroll alatt tartott a romániai verseny alatt. Ő vallomásában fogja majd igazolni, hogy Thomas B. nem volt kábítószeres, nem élt ilyen szerekkel - erősítette meg információinkat a hummeres csoport egyik tagja, aki névtelenséget kért. A nyomozó hatóságot azonban nehéz lesz meggyőzni, ugyanis Thomas B. vérében egyértelműen kimutatták az opiát származékokat.

Arra a kérdésre, hogy miért távozott sietősen az orvos, nem kaptunk választ, ahogy arra sem, hogy végzett-e vérvizsgálatot a verseny ideje alatt.

A Thomas B. megfékezésében segítő autós, Móra Ferenc másként emlékszik. - Teljesen tágak voltak a pupillái Thomas B.-nek. Olyan volt, mint egy terminátor, nem érzett semmilyen fájdalmat. Hiába igazolja az orvos barátja, hogy nem drogozott, én egyértelműen állíthatom, hogy valamilyen szernek a hatása alatt kellett, hogy álljon a férfi. A három ujjú, szemüveges férfit, aki valamelyik hátsó Hummerben utazott, a saját szememmel láttam. Ez ügyben újból meghallgattak a nyomozók - mondta a Blikknek Móra Ferenc, akinek a lélekjelenléte segített a rendőröknek, az őrjöngő hummeres megfékezésében.

Olvasóink írták

 • 14. törppicur 2013. január 02. 22:05
  „És akkor ezek után lesz majd az hogy Ferenc hazudik. Mert ő már az elején elmondta a vallomásában, ha jól olvastam a kommentekkel együtt, de az előttem szóló szerint nem tulajdonítottak nagy jelentőséget ezeknek a mondatoknak.
  Most felhozták ennek a témának ezen részét, és akkor sok embernek (akik az eddigi cikkeket olvasták) nem lesz hihető, és még meg is vádolják hazugsággal. Főleg hogy nem is úgy írják le a cikkbe ahogyan Ferenc tényleg mondta.
  Na ez elég szégyen. Így, ahogyan itthon mennek még a büntetés eljárások még ez is szégyen. Minden itthon az.
  Nekem ez jön le.”
 • 13. cfgorlaci 2013. január 01. 08:10
  „Érdekes a civil kérte már Apátfalván a kábítószereseket, másnak ez nem jutott eszébe! Másik, rendőrségen többször mondta a csonka kezű gyereket és az 5-hummert a civil! Ügyészek ba...tak rá! És láss csodát 2-hónap múlva igaz a civil állítása! A csonka kezűt még a rendőrségen őrizetbe tudták volna venni, állítólag reggelig ott volt. Az ügyészek hibát, hibahátára követtek el! Az ügyészeket ki veszi elő ?! Gratula Franki. BUÉK mindenkinek!”
 • 12. Egyolvasó 2012. december 31. 17:42
  „Érdekes, hogy egy civilnek feltűnik, hogy ennél a lénynél nem stimmel valami: "- Teljesen tágak voltak a pupillái Thomas B.-nek." a határon pedig senki nem nézett rá, vagy nem mertek ránézni???”
 • 11. klj-54 2012. december 31. 16:31
  „Kiderül az igazság?
  Tévedésből?”
 • 10. tiborc197 2012. december 31. 14:17
  „7. papika56! Na ettől az egytől nem kell tartanod! :) Van akkora Román, Moldáv, Albán kapcsolata.......”
 • 9. haresz 2012. december 31. 14:12
  „Általában a középső vagy a hátsó kocsiban szokták a drogot vinni, míg a többiek fedeznek. Úgy látszik a rendőrök nem voltak beavatva, hogy csak kísérni kell a konvojt.”
 • 8. X_Y 2012. december 31. 13:00
  „Ha szépen odaadták volna a szokásos 100 eurót a rendőröknek akkor ez az egész macera nincs...”
 • 7. papika56 2012. december 31. 12:49
  „Csak nehogy ennek a Ferinek..valami baja essék !!!véletlenül !”
 • 6. tiborc197 2012. december 31. 11:51
  „4. ráérő 2012.12.31. 11:32 Ott sza....tad volna össze magad..... hiába mindég vannak ilyen IQ betyárok mint TE.”
 • 5. Francois 2012. december 31. 11:42
  „Kiegészíteném nem mondtam a Blikknek "Ez ügyben újból meghallgattak a nyomozók - mondta a Blikknek Móra Ferenc, akinek a lélekjelenléte segített a rendőröknek, az őrjöngő hummeres megfékezésében. " kicsit idegesít a Blikk hülyesége! A két ujját elvesztő kamerázott a doki lépett le svájcba! :) :D Na így lenne helyes! További szép napot ! B.U.É.K”
 • 4. ráérő 2012. december 31. 11:32
  „"amikor a legnagyobb káosz volt Apátfalván."

  Végre egy szakmailag megalapozott vélemény,kár hogy a Blikknek tünt föl először...
  A nyomozók ha elakadnak akkor jön Móra Ferenc...”
 • 3. booo 2012. december 31. 10:46
  „Naná, majd a puszipajtás, csapattag orvos fog ellene tanúskodni! Persze hogy a fenekét polírozza fényesre a cimborának! Jó ötlet a román nyomozás, habár nehezen hinném el, hogy bármit is csinálnának az üggyel kapcsolatban! Persze hogy nem akarnak belekeveredni!”
 • 2. cindi 2012. december 31. 10:34
  „Lesz még csavar?”
 • 1. jozko 2012. december 31. 10:03
  „Lassan csak kikerekedik a történet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres a Makó-kártya

Az év végéig 12 ezer 238 városkártyát váltottak ki a makóiak. Tovább olvasom