Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Igazgatóválasztás: újrakezdik

Makó - Még nem döntötte el Abonyi Henrik kiskunmajsai alpolgármester, ismét pályázik-e a makói József Attila Gimnázium igazgatói posztjára. A jelenlegi vezető, Rója István indul, de szeretné tudni, hogy legutóbb milyen javaslattal küldték tovább pályamunkáját a miniszterhez.
Egy nappal azelőtt, hogy ki kellett volna hirdetni az új igazgatók nevét, eredménytelennek nyilvánította a pályáztatást a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nyolc megyében, így nálunk is. A megyei önkormányzat 9 államosított középiskolájának élére a február 24-i határidőig összesen 13-an pályáztak. A szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola, a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK és a makói József Attila Gimnázium vezetéséért indultak ketten. A makói verseny azért ígérkezett izgalmasnak, mert a 17 éve dolgozó, a városi képviselő-testület, majd a szocialista és a fideszes vezetésű megyei közgyűlés által is újraválasztott Rója István kihívója Abonyi Henrik lett, Kiskunmajsa Fidesz–KDNP-s alpolgármestere. A jelölteket meghallgatták, és véleményt mondott pályázatukról az iskola minden közössége. Ez a meghallgatás Rója István számára kedvező eredménnyel zárult: az alkalmazotti értekezleten, titkos szavazáson is 100 százalék szavazott rá. Úgy volt, hogy a döntést egy szakértőkből álló bizottság véleményével, javaslatával együtt küldik el Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszterhez, aki az összes igazgatói posztról dönt. Ez száznál is több új vezetői kinevezést jelent egyszerre.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleménye nem tér ki arra, miért nyilvánították eredménytelennek a pályáztatást, és nem is sikerült megtudni a döntés indokát. Az viszont biztos, hogy most újból kell kezdeni mindent: április 15-éig a megyei intézményfenntartó központoknak újból ki kell írniuk a pályázatot a posztokra, a jelöltek megint jelentkezhetnek.

– Egyelőre nem döntöttem el, hogy újból pályázom-e – válaszolta érdeklődésünkre Abonyi Henrik. Tudomásul vette, arra lennénk kíváncsiak, hogyan látná el a makói iskolaigazgatói és a majsai politikusi feladatát, de szerinte ez egyelőre nem aktuális kérdés.

– Pályázni fogok, de szerettem volna megtudni, hogy legutóbb a mi gimnáziumunkkal kapcsolatban milyen döntést javasoltak a miniszternek. Hiszen valószínű, hogy az iskola és a jelöltek ismerete híján hallgatni fog a bizottságra. Erről azonban nem kaptunk információt – hallottuk Rója Istvántól.

A makói igazgató úgy tudja, megbízatását az igazgatóválasztási procedúra lezajlásáig, legkésőbb július 31-éig meghosszabbították.

Olvasóink írták

 • 7. dmonlájn 2012. április 05. 16:34
  „2. Egyolvasó 2012.04.05. 12:04

  Rója másfél évtizede van az gimi igazgatói posztján! Szerintem ez idő alatt volt néhány kormányváltás!

  Ne rollolj!”
 • 6. papika56 2012. április 05. 16:30
  „Ez a kedves Réthelyi ..milyen véletlen : éppen orbán tanára volt az egyetemen. Ő nálla tette le a vizsgáit. Nem véletlenül lett ez az idős faszi --miniszter.
  Valamit --valamiért !!Jótett helyében jóóót várj !!! ????”
 • 5. Francois 2012. április 05. 13:55
  „Abonyi Henrik maradjál szépen Majsán, jobban jár mindenki, főleg a gimi! :P :D”
 • 4. vip007 2012. április 05. 13:20
  „Még nem döntötte el? Akkor segítek neki: Henrik, ne pályázzá´!!”
 • 3. Lokálpatrióta 2012. április 05. 12:49
  „Sajnos ahhoz már hozzászoktunk, hogy a s..gnyalók zsíros pozíciókba kerülnel (félreértés ne essék, én is elítélem), de ami új, hogy mostmár nem csak szakértelmet nem igénylö, nulla pozíciókba, hanem felelösségteljes, komoly hozzáértést feltételezö/igénylö posztok is szóba jönnek. Sajnos ez a cikk csak egy példa a sokból, a Pénzügyminisztériumban pl. olyan vezetö helyeket töltöttek fel idióta párthuszárokkal, ahova komoly szakértelem es végzettség kellett eddig, de az érettségi plusz Fideszes többéves párttagság is elegendö jelenleg az osztályvezetöi pozícióhoz...
  Gyerekek itt a fene nagy fülkeforradalom folyománya...
  Mindamelett Rója Pista maximálisan alkalmas a pozícióra, mind emberileg, mind szakmailag. Sajnos jelenleg Magyarországon ezek számítanak a legkevésbé...”
 • 2. Egyolvasó 2012. április 05. 12:04
  „Nem értem miért nem lehet megválasztani, miért kell megvárni, hogy a pártvezér leszóljon, de ha nem tetszene ez a makóiaknak akkor majd hoznak rá egy törvényt oszt jó napot.

  Vegyük már észre, hogy " magyarországon" a mindenkori hatalmon lévő párt (kormány) saját s...nyalóit helyezi pozícióban, már régen nem számít a hozzáértés, a spórolás, (mert ha jól gondolom, kellene a zsebébe dugni bejárási pénzt) ami nem kevés.
  Azt azért még megkérdezném, hogyan tud egy ember 100%-os munkát végezni 2, 3 vagy akár több munkahelyen.”
 • 1. hahaha62 2012. április 05. 10:02
  „Ez a majsai csávó nem semmi....majd naponta fog oda visssza -majd 150km-t menni.....kifizeti???extra költségtérítés...ismételt politikai lehetőség egy kis lenyúlásos technikára....könyörgöm.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marhajó pihenő: szigorúan ellenőrzött állatok

Fedett és szabadtéri istálló, hatósági állatorvos, koszt, kvártély és folyamatos ellenőrzés színesíti az export állatok útját. Tovább olvasom