Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Jön a Makó-kártya - Ingyen lehet igényelni

Makó - Szeged után Makó lesz a második város a megyében, amelynek lakói egy plasztikkártya révén 5–15 százalékos kedvezményt kapnak, ha helyben vásárolnak vagy vesznek igénybe szolgáltatást.
Akkora és olyan lesz, mint egy bankkártya: mágnescsíkkal látják el, rajta lesz a tulajdonos neve, lakcíme és egy azonosító szám is. Ez a Makó-kártya, amely azonnali kedvezményeket biztosít vásárláskor, szolgáltatások igénybe vételekor azoknak a Maros-parti városban élőknek, akik igénylik. Az igénylőlapot minden makói háztartásba kikézbesítik, de le lehet majd tölteni az internetről, ki lehet vágni az önkormányzat heti hírleveléből és a városházán, illetve a Tourinform Irodában is lehet majd kérni belőle – méghozzá ingyenesen. Mindezt szerdai ülésén tárgyalja, s várhatóan hagyja jóvá véglegesen a makói képviselő-testület.

A Makó-kártya rendszerének kidolgozására egy éve adott megbízást a Tourinformnak az önkormányzat. A Bérpalotában működő irodában most megtudtuk: az első igazolványokat várhatóan október közepén vehetik át a tulajdonosok. Az érdeklődőknek a kártyát a kitöltött adatlap leadása, illetve időpont kérése után itt fogják kiállítani és átadni. A kártya célja – mint a testületi anyagban olvasható – a lokálpatriotizmus erősítése: a város polgáraiban elmélyíteni a makóiság érzését, egyúttal a kedvezmények révén növelni a helyi keresletet. A bevezetésben az InmaCo Nonprofit Kft. működik közre. A Makó-kártya bevezetésére az önkormányzat 1,7 millió forintot különített el, ez egyszeri kiadás, a továbbiakban a kártyarendszer önfenntartóan működik. A megyében hasonló egyébként jelenleg egyedül Szegeden működik.

Mint korábban megírtuk, a Makó-kártya bevezetéséhez az ötletet az új fürdő közelgő nyitása adta, a rendszer indulásának időpontja éppen ezért a fürdő avatásának napja lesz. De más üzletek, vállalkozások is csatlakozhatnak hozzá, amelyek 5–15 százalékos árkedvezmény biztosításával vagy pontgyűjtő akcióval vehetnek részt benne. Információink szerint bő tucatnyi vállalkozás máris jelezte belépési szándékát, de a fürdő nyitásáig továbbiak is csatlakozhatnak hozzájuk, ingyen. A kártyarendszerben részt vevő helyi vállalkozásokat matricával fogják megjelölni.

Olvasóink írták

 • 12. goldfish 2011. október 01. 07:37
  „´Ugyan így --pl. az önkormányzatnak támogatni kellene a makói kisvállalkozókat --nem pedig vidékről hozni munkásokat!´

  Hát ezzel a szöveggel már tele van a bakkancsom! :-( Légyszi mondj már egy olyan KONKRÉT esetet, amikor a makói XY Kft 100 Ft-ért vállalt volna egy melót, de az önkormányzat inkább a messziről jött AB Kft-nek adta 120 Ft-ért?!

  Sajnálom, de nekem a makói kisvállalkozókról mindig a focipálya műfüvesítése ugrik be. :-( és az azt követő sírás-rívás a testületi ülésen (a kártérítés helyett).”
 • 11. Makoiner 2011. szeptember 29. 10:28
  „Bocsánat, tudom, hogy kicsit illetlenség e témában tovább szaporítani a szót, de a Makó-kártyára (s általában minden vásárlói kártyára) átalakítva az előző hozzászólásomban leírt ,,szakállas" tanmesét, még jobban érthetővé válik mondanivalóm lényege:

  ,,Szakállas" tanmese (Makó-kártya köntösbe öltöztetve):
  Az öreg makói zöldségkereskedő panaszkodik, hogy nem megy a krumpli, pedig már 40,- Ft-ért adja kilóját. Az éppen ott tartózkodó unokája azt javasolja az öregnek, hogy adjanak ki Makó-kártyát.
  - De kis unokám, ebből a 40,- Ft-ból már nem tudok engedni 5-15%-ot, hisz akkor már nem lesz rajta semmi hasznom...!
  - Nem úgy kell azt csinálni tata! Aki Makó-kártyával jön vásárolni az 40,- Ft-ért, akinek nincs kártyája 60,- Ft-ért kapja a krumpli kilóját"
  Erre - csodával határos módon - elkezdik egyre többen vinni 40,- Ft/kg -ért a krumplit, fellendül az üzlet...”
 • 10. Makoiner 2011. szeptember 28. 23:46
  „,,Szakállas" tanmese (kicsit mai köntösbe öltöztetve):
  Az öreg zöldségkereskedő panaszkodik, hogy nem megy a krumpli, pedig már 40,- Ft-ért adja kilóját. Az éppen ott tartózkodó unokája azt javasolja az öregnek, hogy akciózzon.
  - De kis unokám, ebből a 40,- Ft-ból már nem tudok engedni, hisz akkor már nem lesz rajta semmi hasznom...!
  - Nem úgy kell azt csinálni tata! - erre kimegy az üzlet elé, s a hirdetőtáblára felírja: ,,Burgonya 60,- Ft/kg" Majd a 60,- Ft/kg -ot áthúzza és alá írja: ,,AKCIÓ! 40,- Ft/kg"
  Erre - csodával határos módon - elkezdték egyre többen vinni 40,- Ft/kg -ért a krumplit, fellendült az üzlet...

  Egyszóval, az a kérdés, hogy miből lesz az 5-15%-os ,,kedvezmény" ...?
  Vagy ,,másik oldalról" megközelítve a dolgot: már nem is olyan drága az a termék, vagy szolgáltatás, ha tudom, hogy mások (nem makóiak) többet fizetnek érte...?

  Hmm!”
 • 9. Pipacs50 2011. szeptember 27. 19:41
  „addig is amíg megnyit a fürdő - nem lehetne portalanítani a Szent János teret? Ugyanis barátaink nem azt kifogásolták, hogy kevés a medence, ugyanannyi belépőért, hanem azt, hogy egész nap ment rájuk a por!!!!!”
 • 8. Tommyst 2011. szeptember 27. 18:20
  „Én bevenném még a kistérséget is, mert értelmesen vásárolni amúgy is csak Makón tudunk, miért ne kaphatnánk mi is kedvezményt? :)”
 • 7. kgb696 2011. szeptember 27. 16:53
  „megnyugtató! köszönöm!”
 • 6. makovaros 2011. szeptember 27. 16:06
  „vállalkozások is csatlakozhatnak hozzá, amelyek 5-15 százalékos árkedvezmény biztosításával vagy pontgyűjtő akcióval vehetnek részt benne. ez a vállalkozások ennyit adnak fürdő marad 50 %-os.”
 • 5. kgb696 2011. szeptember 27. 14:21
  „triatlonossal maximálisan egyetértek! Ugye polgármester úr ezt nem azért találta ki mert a helyi lakosoknak a fürdőbe 5-15% kedvezményt óhajt adni????”
 • 4. zoltanszabo 2011. szeptember 27. 12:35
  „Remek dolognak tartom . Már csak a helyi saját pénzt kellene bevezetni --már 2 helyen van az országban. Saját pénz--csak itt költeni el !
  Ugyan így --pl. az önkormányzatnak támogatni kellene a makói kisvállalkozókat --nem pedig vidékről hozni munkásokat !”
 • 3. polarbear 2011. szeptember 27. 08:28
  „...így van...
  Ha nem lesz ekkora kedvezmény,elfelejthetjük a fürdőt mi, makóiak.
  Amúgy is jókora kitolás,hogy csak ezt a 2 medencét lehet használni jelenleg, de a belépőn ez nem nagyon látszik.”
 • 2. triatlonos 2011. szeptember 27. 08:19
  „Vásárlás vagy szolgáltatás igénybevételénél az 5-15 %-os kedvezmény reális, de az uj fürdő belépőinél szeretnék emlékeztetni a polgármester 50 %- os igéreteire. Ugye az igéret szép szó, ha .... !”
 • 1. makovaros 2011. szeptember 27. 07:54
  „na király Számítástechnikai boltok is bekapcsolódhatnának mondjuk olcsóbb üres (újra)írható dvd cd :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

270 madártetem a román rendszámú furgonban

Természetkárosítás miatt indítottak büntetőeljárást az ellen a hat férfi ellen a makói rendőrség, akik lefagyasztott fürjtetemeket próbáltak az országba behozni. Tovább olvasom