Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 5°C Még több cikk.

Késik a csanádpalotai szennyvízprogram

Csanádpalota - Már el kellett volna kezdődnie a tisztítómű próbaüzemének, valójában még egy kapavágás sem történt Csanádpalotán – a közbeszerzési pályázatot csak a jövő hónapban írják ki. A szennyvízberuházás központi jogszabályváltozások miatt késik, a befejezés új határideje a jövő év vége.
A mai napig lehet egy összegben befizetni Csanádpalotán a szennyvízcsatornázás önrészét. A megye legfiatalabb, 3300-as lélekszámú városában, amely önálló szennyvízprogramot indított, 1350 lakóingatlant érint a beruházás.

A polgármesteri hivatalban megtudtuk: 900 ingatlan gazdája döntött az előtakarékosság mellett, a többiek egy összegben fizetnek. Az érintettek 15–20 százalékától be kell hajtani az összeget.

Az eredeti elképzelések szerint idén májusban már a szennyvíztisztító próbaüzemének kellett volna indulnia, az üzem azonban még nincs kész, és a csatornázás sem indult meg. Ennek oka, hogy időközben változtak a közbeszerzéssel és a minőségbiztosítással kapcsolatos központi jogszabályok – mondta el lapunknak a polgármester, Kovács Sándor. Emiatt a jövő hónapban tudják csak kiírni a mérnöki és a kivitelezői munka pályázatát, s az építkezés azt követően kezdődhet meg, hogy kiválasztották a legjobb ajánlattal élőket. A beruházás lezárásának új határideje ennek megfelelően jövő év december 31-e.

A szennyvízprogramban 32 kilométernyi csatorna és 6 átemelő megépítésére lesz szükség, valamint egy napi 400 köbméteres kapacitású tisztítómű felépítésére Palota és Nagylak között, a város határától 500 méterre. A teljes költségvetés áfával együtt megközelíti a 2 milliárd forintot, amihez a város 1,29 milliárdot nyert. Nagylak és Kövegy szennyvízhálózata is a palotai tisztítóműre fog csatlakozni, ahonnan a megtisztított szennyvíz az Élővíz-csatornába, onnan pedig a Marosba kerül majd.

Olvasóink írták

  • 1. jurigeller 2012. június 01. 09:34
    „"Az érintettek 15-20 százalékától be kell hajtani az összeget."-Na ebből lesz ám az igazi lincshangulat!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai túra kerékpáron

Makó egy éjszakai kerékpáros városnéző túrán is sok érdekességgel lepi meg az embert. Tovább olvasom