Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Koncert és tűzijáték köszöntötte az új évet Makón

Makó - Tizennegyedik alkalommal rendeztek Makón újévi koncertet. Az Erdei János Városi Sportcsarnok pénteken este zsúfolásig megtelt.
A Magán Zene- és Művészetek Iskola ifjúsági fúvószenekara Csikota József karnagyigazgató vezetésével számos indulót adott elő. Vágó Zsuzsi és Mészáros Árpád Zsolt színész pedig ismert musicalekből adott elő részleteket. A szokásokhoz híven a koncert végén tűzijáték köszöntette az új esztendőt.

Koncert és tűzijáték köszöntötte az új évet Makón. Fotó: Tésik Attila
Koncert és tűzijáték köszöntötte az új évet Makón.
Fotó: Tésik Attila

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. nepi 2010. január 15. 10:45
  „Persze, hogy értem. Már várom a márciusi koncertet! :)”
 • 59. 1zenész 2010. január 08. 16:12
  „Hadár Kinga vagyok. Ha te is zenekaros voltál, akkor bizonyára érted, mennyire ledegradáló érzés ez!
  Köszönjük az elismeréseket!”
 • 58. nepi 2010. január 07. 12:03
  „1zenész!
  Kíváncsi vagyok, ki vagy! Amúgy volt zenekarosként egyetértek veled, hogy a "számos induló" nem meríti ki az újévi koncert fogalmát, amiért a zenészek lelkesedésüket, kéz- és szájtartásuk terhelését, kemény munkaóráikat, téli szünetüket adják!

  Szerkesztő úr, ő tényleg zenész, nem Buzás embere, különben nem az tűnt volna fel neki, hogy számos induló"!
  A koncert ismét nagyon jó volt...:)
  Hajrá, zenekarosok! :)”
 • 57. napiszar 2010. január 06. 14:02
  „MakóVTV nem azt írtam hogy az ideit,hanem hogy láttam már műsorukat!:) Egyébként Buzás Péter elintézhetné hogy a UPC is sugározza a Makói tévét, mert így idei gondolom feledhetetlen beszédét nem tudom élvezni, szobaantennára viszont nem szeretnék beruházni , nem megy a berendezésemhez!:)”
 • 56. triatlonos 2010. január 05. 19:54
  „Tisztelt MakóVTV!
  Abban bizonyára egyetértünk, hogy Makó egy oázis ebben a kultúrszegény régióban! Sehol semmi a környéken - van valami szabadtéri, de nem jelentős. A makói kulturális programok nézettség tekintetében felülmúlják a Lagzi Lajcsi vagy a rendkivül népszerű Fásy Mulatót is - pedig Zsülike nem semmi! És ez a makói siker egy ember érdeme, aki ezt csinálja évek óta egyre jobban és jobban. Keresem a jelzőt - de már látom, hogy GAMF-os, és Bánkis alapok ehhez kevesek.
  Az oázis fellépői nem tudják, hogy mi mennyi. El kellene nekik mondani, hogy örüljenek, hogy ekkora nézőtér előtt szerepelhetnek, mert mióta anyucitól elválasztották őket, ennyi embert nem láttak.
  Ha szabadna javasolnom, akkor arra kérem Önöket, hogy a tűzijátékot ne ismételjék meg, mert ha a TV távirányitójához nyúlok - keresem a makói csatornát - akkor a szomszéd kutyák borzalmas vonyitásba kezdenek!”
 • 55. MakóVTV 2010. január 05. 14:38
  „Kedves mszp2009: amikor felvételt készítünk egy eseményről, nem "vágjuk össze" az anyagot. Az megy le a tv-ben, amit a helyszinen is láthattak, kivéve persze, hogy több szögből, közelebbről is lehet látni az eseményeket. Azt, hogy első izben vetítjük, mindössze azért bátorkodtunk odaírni zárójelbe, mert egy kedves fórumozó azt irta; a helyi tv-ben MÁR átta az Újévi Koncertet... ami ugye igy nem lehetséges...

  Kedves Exchange: a tüzijátékból minimális rész van a koncert végére vágva. Több alkalommal vettünk már fel hosszabb tüzijátékot, hidd el képernyőn keresztül nem olyan élvezetes 20 percen át, mintha ott állsz alatta és nézed az égen a fényorgiát. Más anyagoknál pedig sokszor meg van kötve a kezünk. Az operettfesztivál előadásai jogdíjas előadások, a társulatok (természetesen) nem járulnak hozzá, hogy teljes egészében rögzítsük azokat. Ahhoz túl sok munkát és pénzt felktetnek bele, hogy ingyen megnézhetővé tegyék. Sokszor azért is harcolni kell, hogy hosszabb jeleneteket, számokat rögzíthessünk a vágott anyag elkészítéséhez.

  További jó fórumozást, eszmecserét:
  MakóVTV szerkesztőség”
 • 54. lajosbácsi 2010. január 05. 00:04
  „51. fészekhagyó kedves:
  igen, sajnos én is azt választottam... csak nekem már a lehetőségeim korlátozottak, már a korom miatt is. de tényleg sajnálom, mert jó móka volt, jó hangulatban, jó társaságban”
 • 53. Nap 2010. január 04. 20:46
  „paffabűvös!

  Nem vagyok elvakult, sajnálom, hogy nem értelmeztem a bárki szó jelentését!
  Ne bírálj!”
 • 52. exchange 2010. január 04. 17:14
  „na jó lenne ha a makótv leadná a tűzijátékot egészbe (meg stáblista szöveg nélkül) meg más műsort is leadhatna (pl: operett fesztivál, nem csak összevágva, hanem a teljesen)”
 • 51. fészekhagyó 2010. január 04. 16:44
  „46. lajosbácsi kedves!
  A fürdőben hagyománnyá vált habparti a makói polgárok örömét szolgálta. Ön is láthatja, hogy ma már nem a makóiak érdeke az első.
  A fürdő engem George Orwell - Állatfarm c. művének egyes részleteire emlékeztet: folyamatosan változó szabályok (egyik napról a másikra, előzetes tájékoztatás nélkül a nyitva tartás megváltoztatása; az úszójegyek megszüntetése, a bérletek árusítása, a szauna igénybevételének naponta változó rendje; néhány dolgozó arrogáns hangvétele a ,,kedves" vendégekkel szemben). Két lehetőségem volt: megszokom, vagy megszököm. Én az utóbbit választottam.”
 • 50. mszp2009 2010. január 04. 15:54
  „MakóVTV és mi van ha valaki látta már előtte, Buzás úrra legyetek szívesek szépen összevágni az anyagot!”
 • 49. mekgajver 2010. január 04. 15:15
  „A Csikota zenekar és a vendégek szenzációsak voltak, ellenben a konferálás tartalmában és stílusában is borzalmas volt. Bálint Márta vagy Kardos Anita írása gusztustalanul próbálta Búzás, - és pártja az Mszp - felelősségét elkenni az ország tönkretételében. Az egészet betetőzte Búzás önmosdató ideges semmitmondó kampányszövege.
  Elég sikertelen próbálkozás, mert a szavak nem tudják elfedik a mindennapi valóságot. Hiába magyarázzák, hogy meleg van, ha az emberek ülepe befagy...... mert nem tudják kifizetni már a tüzelőt sem.”
 • 48. MakóVTV 2010. január 04. 11:33
  „Kedves Fórumozók!

  Az Újévi Koncertet a Makói Városi Televízió kedden este 18 órától vetíti le felvételről (első ízben).

  MakóVTV szerkesztősége”
 • 47. lajosbácsi 2010. január 03. 21:35
  „és valóban szégyenletes, hogy a munkátokat 8!!! sorral elintézte a délmagyar. még egy közlekedési balesetről is többet írnak!”
 • 46. lajosbácsi 2010. január 03. 21:33
  „1zenész: én hallottam a felkészülésetek próbáit, már az fület"gyönyörködtető" volt. Nagyszerű munkát végeztetek. Csikota tanárurat régóta ismerem, csupa báj az az ember, a puszta jelenléte mindenkit mosolyra fakaszt, fantasztikusan érti a szakmáját, nemhiába világszinten elismert karnagy, bárhol tárt karokkal várnák, és ő mégis hű a városhoz és a zenekarához. Én szerencsére nem hallottam a nagyfejű beszédét, de a koncertet végig hallgattam, és mint mindig ez is fantasztikus volt. Gratulálok nektek, a márciusi koncertet is végig fogom hallgatni. És ahogy a kommenteket olvastam, itt mindenkinek az a baja, hogy a színvonalatokat rontotta a nagyfejű választási beszéde. és TI NEM EZT ÉRDEMLITEK! további sok sikert nektek!

  más: csak nekem tűnt fel, hogy szilveszterkor zárva volt a fürdő? volt délelőtt az a rohangálás, de semmi esti buborék parti! annak akkora hangulata volt mindig, itt tartunk, hogy az egykor még az országos tv-be is bemutatott éjféli habparti, ami tavaly nem is tartott éjfélig azt most meg sem rendezték? Attól a rohadt nagy építkezéstől ami ott folyik a medencét nyugodtan lehetett volna használni erre a hagyományra.”
 • 45. 1zenész 2010. január 03. 18:16
  „Kedves Szabó Úr!

  Akkor ezúton kérek elnézést Öntől, megtévesztett a felhasználónév.
  A többi fórumozónak pedig csak annyit tudok írni, amit korábban is! Politizáljanak csak! Biztos így majd változik valami!
  Mi zenélünk ezután is, a koncert rendjét pedig nem mi döntjük el. Köszönjük az elismerést azoknak, akik esetleg észrevetté, hogy mi is részt vettünk az Újévi Koncerten.”
 • 44. CIKIJuanes 2010. január 03. 17:07
  „Sajnos én nem láttam a koncertet, Szegedi vagyok , és bocsi hogy beleszólok de nálunk az a hír járja hogy Buzás polgármesteretek már egy éve kibiztosította a helyét még 4-évre , csak megy a színjáték nálatok, ez nem piaci pletyka Mszp fejesek infói!”
 • 43. magyar36 2010. január 03. 16:31
  „"magyar36"Az övé meg a miénk mszp-seké, lehet erőlködni!
  Bocs, de azt hittem Makó a Makóiaké! Rá kell döbbennem arra, hogy az ilyen szemellenzős agyhiányosok fogják megválasztani az imposztorunkat! Ha így megy tovább egy lakatlan város lesz Makó, csak a nyugdíjasok néznek ki az ablakon, mikor jön egy szelet süti!”
 • 42. mar_ci 2010. január 03. 16:19
  „mszmP2009
  Én személy szerint nem az Eötvös u. 32-ben néztem meg ezt a műsort. Mi az, hogy "ő adta a helyet a koncerthez". Vagy valamit tudsz már? Kivásárolta az épületet? Fizette a villanyszámlát a fizetéséből? Az ő alkalmazottai a Kht dolgozói? Nem!
  Hanem az ő 16 éve alatt rostálódott ki az alkalmazotti réteg olyanra, akik őt szolgálják közpénzen.
  A zenekar meg most tűrje el ezt a hidegzuhanyt, hiszen erre lehetett számítani. Arra, hogy kivívja a polgármester, országgyűlési képviselő a népharagot. Közpénzen politikai nagggyűlést tartani azt lehet?
  Ellopni a közpénzeket, meggazdagodni a háttérben csinált mutyival, minek következtében az ország másik fele a mélyszegénységbe került. És mindezt előadni úgy, hogy kinyitottuk a menyország kapuját, itt a kánaán. Ez több, mint bicskanyitogató.
  Az ország katasztofális helyzete Makón fokozottabban jelentkezik. Soha nem volt ilyen alacsony a város lakosainak száma, soha nem volt ekkora a munkanélküliség, nincs az a szőnyegbombázás, ami ekkora kárral nem járt volna, mint Buzás elmúlt 16 éve. Normális ember fülét farkát behúzva elsomfordálna innen ilyen 4 év után.
  MI volt 2006-ban? A tervezés éve, azon kívül semmi.
  Mi volt 2007-ben? Az előkészületek éve, azon kívül semmi.
  Mi volt 2008-ban? A pályázás éve, de azon kívül semmi.”
 • 41. mszp2009 2010. január 03. 16:15
  „"magyar36"Az övé meg a miénk mszp seké, lehet erőlködni!”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói csellista is játszik a Bécsi Filharmonikusoknál

Makó - Makói születésű muzsikus is játszik majd a bécsi filharmonikusok újévi koncertjén, amelyet a… Tovább olvasom