Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Lakat került a makói egyes boltra

Makó - Hivatalosan is felmondta a Szolnok Coop Zrt. Makón a főtéri, úgynevezett egyes ABC bérleti szerződését. A helyiség hasznosítására pályázatot írnak ki.
„Tisztelt Vásárlóink! Üzletünk április 26-ával bezár. Ezúton szeretnénk megköszönni bizalmukat, türelmüket, megértésüket. A Csipkesori ABC kollektívája" – ez a felirat fogadta tegnap a vevőket a főtéri egyes ABC bejáratánál. A boltban most leltároznak, utoljára a húsvéti nagybevásárlást lehetett itt elintézni. A helyiségben 1971 óta, azaz 40 éve működött élelmiszerüzlet. Makón azért hívták egyesnek, mert eredetileg az Éliker 1. számú boltja volt.

1080 négyzetméterenként

A képviselő-testület elé kerülő anyagból kiderül: az üzlet területe 561 négyzetméter, havi bérleti díja pedig 605 ezer forint volt, négyzetméterenként 1080 forint. Azaz közepesen drága, hiszen, mint korábban megírtuk, a városban a legolcsóbb négyzetméterenkénti bérleti díj 621, a legdrágább pedig 2381 forint. A cégnek egyébként nem volt bérletidíj-tartozása.

A városban hetek óta beszélték, hogy a főtér egyetlen élelmiszerüzletére húsvét után lakat kerül. A vevők a Szolnok Coop döntése ellen aláírásgyűjtést akartak indítani, ám miután lapunk megkereste a cég vezetését és kiderült, hogy a kérdést már véglegesen eldöntötték, letettek róla. A társaság kereskedelmi igazgatóját, Vidra Zsoltot hiába kérdeztük a döntés okairól, hátteréről, csak a bezárásra vonatkozó hírt erősítette meg, egyebet nem nyilatkozott lapunknak.

A mai testületi ülésen viszont a képviselők elé kerül majd a Szolnok Coop Zrt. bejelentése a bérleti jogviszony felmondásáról, amelyből kiderül, hogy az utóbbi évek bérletidíj-emelkedésére és a bérlemény veszteséges voltára hivatkoznak. A végső döntést azt követően hozták meg, hogy két évvel ezelőtt komoly felújítást végeztek, ám ez sem hozott változást a forgalomban.

A megüresedett helyiség hasznosítására a városüzemelési bizottság ír ki pályázatot.

Olvasóink írták

 • 11. 3évesférfi 2011. május 04. 10:12
  „10. katryn: Szerintem meg Makó olyan kicsi, hogy ez nem szempont. A város bármely pontjára el lehet jutni negyed óra alatt kerékpárral, nem kell mindenhova autóval menni.”
 • 10. katryn 2011. május 01. 15:11
  „Magam részéről egy fontos döntésnek tartom, hogy nem csak a forgalom csökkenés hanem a telhetetlen önkormányzati bérleti díj is előidézte, ezt a helyzetet.
  Ne felejtsük el a tisztviselő bolt (fénykorában) még a bevásárlás nem volt sok esetben gépkocsihoz kötve, ezért egyszerű volt megközelíteni, gyalogosan v. kerékpárral,
  kérdezni szeretném hol gondolják azt hogy meg lehet állni esetleg valahol a környéken, mire találsz egy helyet már lenn vagy a Tesco-nál vagy ellenkező irányban a Penny v.Lidl. áruházban.így nem lehet forgalmat csinálni !”
 • 9. KamuNeni 2011. április 30. 22:44
  „Talan egy elemiszer boltot kellene oda tenni. A varos ingyen adna a helyet csak azert hogy az emberek eletet konnyebbe tegye. Az a helyiseg ugyse er tobbet mint havi 20-30 ezer forint berleti dij mert a kornyek nem tud tobb jovedelmet tamogatni. Valoszinu a penny is be fog zarni egyebkent mert eleg lerobant egy bolt rusnya udvariatlan bunko dolgozokkal. Nem is ertem az emberek miert mennek oda vasarolni!!”
 • 8. makovaros 2011. április 29. 11:19
  „7. Talán mert nem bírják megvenni az emberek a Drága ruhákat? Mert nincs pénz! Sajnos az új kormány nem a munkahely teremtéssel van elfoglalva (bár eddig egyiket se érdekelte)”
 • 7. 3évesférfi 2011. április 28. 18:37
  „Ha senki nem járna a turkálóba, meg a kínaihoz, nem is működnének, az biztos. De az emberek ott vásárolnak. Hogy miért, az inkább a kérdés.”
 • 6. lajosbácsi 2011. április 27. 21:53
  „kiegészülve valami kilós bálás göncös durkálóval......”
 • 5. pedro7 2011. április 27. 19:38
  „huang tong már benyújtotta a pályázatát,ott lenne az új sárga rózsa ruházati kereskedés!”
 • 4. dmonlájn 2011. április 27. 15:54
  „sőt a skála is ott van! (ott van még egyáltalán élelmiszer üzlet?)”
 • 3. dmonlájn 2011. április 27. 15:53
  „"A városban hetek óta beszélték, hogy a főtér egyetlen élelmiszerüzletére húsvét után lakat kerül. " na ez elég durva csúsztatás! Ha nem tévedek van ott még egy Szegedi utcai COOP - bár ott is elcseszte a vezető az egész boltot. Ott már félig durkáló van! De ott van a SPAR, PENNY és még sok kicsi abc is!”
 • 2. bo 2011. április 27. 09:18
  „Szép új kínai üzlet lesz belőle! Gondolom fele annyiért fogja bérelni, mint az élelmiszerbolt. :-(”
 • 1. vadruca 2011. április 27. 07:52
  „1945 előtt és a "csipkesori" idő előtt ott volt a "Tisztviselők" boltja. A legrangosabb makói élelmiszerüzlet volt. Nagy kár érte. Így sorvad el szép lassan Makó, a valamikori Csanád Vármegye megyeközpontja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csontvázat találtak az M43-as építkezésén

Feltehetően egy világháborús szovjet katona maradványait találták meg az M43-as építkezésén kedden. Tovább olvasom