Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Makón idén nem lesz tűzijáték

Makó - Nem rendez tűzijátékot, nem fogad testvérvárosi delegációkat, nem szed mezőőri járulékot, s egynaposra sűríti a Hagymafesztivált idén a makói önkormányzat. A megspórolt pénzt a jég- és belvízkárt szenvedett gazdák megsegítésére fordítja.
A képviselő-testület ülése gyászszünettel kezdődött, a közelmúltban elhunyt pedagógusra, Oros Károlyra, Orosné Spák Hedvig képviselő férjére emlékeztek a jelenlévők. Eldőlt, hogy a város – így is segítve a jég- és belvízkárt szenvedett gazdálkodókat – nem szedi be idén a mezőőri járulékot, miközben a szolgáltatást fönntartja, nem rendez tűzijátékot augusztus 20-án, közmunkát szervez, zárolja a külkapcsolatokra szánt pénzt, amivel együttesen több mint 15 millió forintot lehet megspórolni. Az alapítvány is várhatóan egynaposra sűríti a Hagymafesztivált. Toldi János saját képviselői alapjából is segítséget ajánlott, és nyilvánvalóvá vált: az árvízkárosultak javára összegyűlt adományoknak most itt van helyük.

A polgármester arról számolt be, hogy tárgyalt a Bio-Pannónia dolgozóival – akikre elbocsátás vár, miután új cég nyerte el a szemétszállítás feladatát. Először paprikás hangulatban beszélgettek, de mindenkinek segítséget tud nyújtani az álláskeresésben a város a munkaügyi központtal közösen, bár ez még nem befejezett történet.

Tárgyalta a testület a most véget érő ciklusra kitűzött gazdasági és munkaprogramot. Buzás Péter azt emelte ki, hogy korábban ilyen értékű, 18,5 milliárdnyi fejlesztési forrás nem érkezett ide, az ellenzék viszont azt vetette fel, hogy a csatornázást, az új fürdőt és az M43-ast még ebben a ciklusban akarta befejezni a városvezetés, ez mégsem sikerült.

Orbán Imre nemtetszésének adott hangot amiatt, hogy a képviselő-testületi ülések időpontját az önkormányzat nem egyezteti Mágori Józsefné országgyűlési képviselővel, pedig sok témában neki frissebb információi lehetnek. A polgármester azt felelte, a belvízkárok ügyében tartott fórumok időpontját mindig a képviselővel közösen tűzte ki. Gazdag János, aki 1994 és 1998 között volt parlamenti képviselő, azt mondta, a testületi ülések szerdai időpontján nem érdemes változtatni, egy hónapban egyszer lehet úgy intézni a pesti elfoglaltságot, hogy ideérjen az ember.

Az ülés előtt másfél millió forint értékben kapott üzemanyag-utalványt a Makói Rendőrkapitányság a várostól. Palicz András kapitány azt mondta, ez a havi 100–120 ezer forinttal több „benzinpénz" komoly segítség.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. zoltanszabo 2010. július 05. 10:56
  „Búzás v.Andrea? Hát nincs a városban egy megfelelő jelölt?Kit lehetne még választani?Van ötletetek,jelöltetek írjátok meg!”
 • 41. exchange 2010. július 02. 18:52
  „40. "Akkor gyorsan váltsál iskolát mert rossz a tananyag" na ebbe igazad van bár nem csak abba a suliba ahova járok. télleg tanulunk annyi marhaságot hogy a 80%-ára soha a életbe nem lesz szükségünk. de mondjuk Magyarországra ez jellemző. Valaki ezt mondta de igaza van: "Ma Magyarországon elméleti képzés van , de mikor a gyakorlatra kerül sor akkor sokan ott elbuknak hogy nem tudnak a falba ütni egy szöget."”
 • 40. Tony_Soprano 2010. július 02. 17:52
  „T:exchange
  Akkor gyorsan váltsál iskolát mert szar a tananyag, esetleg próbálkozz az élet iskolájával!”
 • 39. exchange 2010. július 02. 13:19
  „37. :D de télleg diák vagyok méghozzá informatikát tanulok (ahhoz legalább értek is :D) kimegyek a házamból"! az jogos kritika, sajnos fogalmazás nem mindig úgy megy ahogy kéne. ezt már többször mondták itt is meg másutt is. Szerinted ha állításod igaz volna és télleg nem diák lennék akkor meg minek paráztam itt a egész napos oktatási modellen ha nem lennék diák Gondolhatott hogy mennyire érdekelt volna Egyáltalán nem.-Bár mondjuk azóta kiderült hogy az engem már nem érint- meg nem is hallottam róla azóta semmit. Másik jövőre érettségizek.”
 • 38. rudi 2010. július 02. 12:25
  „hozzászólásom eltűnt, de nem baj beírom újra hátha.... polgármester választás előtt két hónappal jön a mézesmadzag”
 • 37. Pipacs50 2010. július 01. 21:27
  „29 exchange - érdekes kora tavasszal még nagykorú, de nem érettségiző diák voltál! Most meg az írod, hogy "kimegyek a házamból"! A szülői házból, ha kilép a diák - úgy mondja, kimegyek a házunkból! Nem diák vagy, az biztos!”
 • 36. Ungarn 2010. július 01. 16:57
  „Végtelenül amatőr hozzáállásnak tartom azt,ha egy újságíró leáll cikke kommentelőivel vitázni.Azt gondolom nem írtam semmi bántót önnek,de mégis felsorolt gúnyos hozzászólásában.Pedig nyugodtam írhattam volna hogy felületes,szűklátókörű és nem pártatlan az,amiker leír!Volt szó arról hogy lesz Makón saját,vásárolt jégpálya ésatöbbi,ésatöbbi...”
 • 35. asdiob 2010. július 01. 16:49
  „Bakos Úr!

  A 25-ös válaszára:
  A cikkek végén a Délmagyar önszántából biztosít kommentelési lehetőséget. Vannak olyan hozzászólók, akik érdemben nyilvánítanak vélemény és természetesen vannak olyanok is, akik nem oda illő, moderálatlan megnyilvánulásokat tesznek.
  Minden internetes felületnek megvan az a hátránya, hogy online áramlik az információ és nehéz (emellett még drága is) a vélemények folyamatos moderálása.

  A megoldás az Ön főnökeinek kezében van:
  1. megszüntetik ezt a hozzászólási módot.
  2. biztosítják a folyamatos moderálást (kivitelezhetetlennek tartom)
  3. a jelenleginél sokkal komolyabb regisztrációt kell végrehajtani annak érdekében, hogy a "személytelen" megjegyzéseknek véget lehessen vetni.”
 • 34. exchange 2010. július 01. 16:44
  „"Na ha rám szavaztok polgármesternek 25-ezer munkahelyet csinálok Makón, a terv titkos de ígérem így lesz!" :D ez jó! amúgy nem Buzásék titkolják a részleteket hanem a cég aki ide települ azok valamiért.”
 • 33. 648452 2010. július 01. 15:18
  „Ez egy elkésett és álszent bolsevista magatartás. Eddig miért nem spóroltak?”
 • 32. Tony_Soprano 2010. július 01. 14:46
  „Na ha rám szavaztok polgármesternek 25-ezer munkahelyet csinálok Makón, a terv titkos de ígérem így lesz!”
 • 31. exchange 2010. július 01. 14:20
  „Persze hogy nincs benne mikor még csak tervezés alatt áll ja és biztos nem az a neve hogy Béta project ez még titkos csak lehet róla hallani. 16 éve nem csinálhatott munkahelyet mert akkor még nem volt Unió most meg nem arra ad pénzt amire kéne. Fürdőnek én se örülök annyira de a város központ rehabilitációnak igen bár szerintem a fürdő csoda szép lesz Sőt a hagymaháznak se örült senki mégis jó lett-Bár tény hogy kicsi a nézőtere. Másik "Hol látsz te csatornákat?" Én a belvíz elvezetőre gondoltam abból sok új lett És ez Búzás lobbi tevékenysége nélkül ez se lenne. Hol katasztrófa a új járda? a mi környékünkön nagyon jó lett. Különben is ebbe a országba sehol sincs elég munkahely. Diplomások még ebből a országból is mennek el ha van esszük. Ami köszönhető a elmúlt 20 év értelmetlen politikájának. És sokan egy olyan pártra szavaztak tavasszal akik már voltak hatalmon és akkor is munkahely megszűnések voltak. és ez a párt most 2/3-hoz jutott. akkor hogy akartok itt rendet???? Kíváncsi vagyok hogy mennyire lesz jobb itt élni 4 év múlva.-bár szerintem rosszabb lesz ha nem akkor emelem a kalapom”
 • 30. Tony_Soprano 2010. július 01. 14:02
  „T:exchange
  Csak az a baj ezzel a Béta projectel hogy sehol nem létezik, se cégbíróság se máshol, amit meg Buzás mond volt 15-éve egy munkahelyet nem csinált, eladósította a várost a fürdővel, új járda katasztrófa azért kell mert iszonyatos pénzek vándorolnak zsebre, jó ember hol látsz te csatornázást?!!!!!!! Buzás Péter sokat tett , ja a slepjének, lassan nincs fiatal diplomás a városban, mind elment!!!!! Adjunk utat másoknak is hagy bizonyítsanak! Bakos úr én nem szapulom magát megértem, ha egy fizetett cikk nem jól sül el akkor az újságíró általában be ír! Ön köztudottan hű Mszp-s ez is saját döntés, köze senkinek hozzá, de a fórum azért van ki így ki úgy mondja el véleményét, ha már szólásszabadság van elviekben, értesülésem szerint ez Makóra nem terjed ki, itt még a 70-évek pártvezetése az aktuális dolog!”
 • 29. exchange 2010. július 01. 13:51
  „Ja és az hogy Eltörölték a mezőőri járulékot arról senki nem ír??? Vagy az jó dolog és netalántán ti is örültök neki??? Ezt is Buzás Péter csinálta és nem a fidesz sőt miután hogy a makói Fidesz semmit se szavazott meg így ők a elmúlt 4 évi fejlődésnek nem részesei.
  Érdekes kimegyek a házamból és majdnem minden utcába fejlődést láttok hol új járda hol csatorna valami mindig van”
 • 28. exchange 2010. július 01. 13:42
  „Kedves Fórumozók télleg 900 főt foglalkoztató munkahelyet építenek a ipari parkban Béta project de erről már írt a újság de ez még nem sokat tudni de ha Búzás ezt mondta akkor télleg úgy lesz. Másik szerintem a operett fesztivál nagyon jó szegedre próbálj bejutni 600 ft-ért”
 • 27. Picur904 2010. július 01. 13:20
  „25.:Én nem ezt gondolom az újságírókról csak annak a hozzászólásának nem láttam értelmét mint ahogy más sem látta. Csak véleményt formáltunk ismét nem nagy dolog nem vérre megy. Szerintem jó dolog amúgy hogy az újságírók is hozzászólnak cikkekhez. De amúgy Ön pont ugyanazt csinálja most mint amit mi szoktunk hogy nem értünk egyet egymással és akkor jól beszólunk a másiknak... egy ideje én pl ennek se látom sok értelmét. Ezért nem szoktam mostanában sűrűn hozzászólni a cikkekhez.”
 • 26. gabesz77 2010. július 01. 13:11
  „Jó ötlet...támogatom... :) Meghívhatnánk Pétört és Andreát is, mint sztárvendéget....”
 • 25. bakosandras 2010. július 01. 12:59
  „21-nek:
  Azt már tudomásul vettem, hogy az újságíró ezen a fórumon többnyire egy sötét figura, régi bútordarab, zsebpolitikus, nem tárgyilagos, mi több, ármánykodik, de közben retteg az állásáért, és így, ahogy van, egy visszataszító, idegesítő alak.

  Én hasonlókat tudnék elmondani önökről, és nyilván az sem lenne igaz.
  Csak kértem valamit, mert pillanatnyilag jó ötletnek tűnt, de nem is reméltem, hogy teljesül.
  Ha már azt gondolják, hogy ami itt megy, így természetes, akkor rendezhetnének egy kommentelő-találkozót is, élőben, mondjuk a Maros-parton: mindenki kitűzné egy A4-es lapra a nicknevét, lenne nagy csodálkozás, tapsolás, Ungarn és Ági87 puszit adna Asdiobnak, Nagyinak, Toni énekelne a színpadon, mi meg tudósítanánk róla.”
 • 24. Ungarn 2010. július 01. 12:51
  „Bakos úr!

  A meccs a polgármesteri székért még csak most kezdődik!Most derül ki az,hogy mennyire (un)intelligens nép a makói.

  Tony Soprano- Válassz: Andrea vagy Péter!”
 • 23. Picur904 2010. július 01. 12:18
  „20. : LOL XD Pont azért van lehetőség hozzászólni a cikkekhez, hogy aki akarja itt elmondhatja a véleményét bizonyos keretek között de ez a felhasználói szabályzatban is benne van idézem egy részét "a hozzászólást saját felelősségére írja". Nekem pl tetszik a delmagyar online-nak ez a funkciója hogy hozzá lehet szólni és akár egymással is meg lehet vitatni valamilyen témát.”
42 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védett városképek – tyúkbéllel

Makó - Enyhíteni kényszerül országosan is példaértékű légkábel-építési tilalmán a makói… Tovább olvasom