Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Meghalt az Apátfalvánál elgázolt Kenéz Imre motoros járőrvezető

Apátfalva – Egy megállított német rendszámú terepjáró sofőrje áthajtott egy rendőrön a 43-as főúton Apátfalván az Ady Endre utcában. A traffipax bemérte a konvojt, a motorosok igazoltatni akarták őket. Az elütött motoros társa lelőtte a gázolót, aki súlyos sérülésekkel kórházba került. A 34 éves motoros járőrvezető, Kenéz Imre nem élte túl a balesetet.
18:42 A rendőrség hivatalos gyászközleménye
Szolgálatteljesítés közben 2012. október 11-én életét vesztette Kenéz Imre rendőr törzszászlós úr, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály motoros járőrvezetője.
Magyarország Rendőrsége megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában.
A Rendőrség a rendőrségi épületeken gyászzászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tiszteleg elhunyt munkatársának helytállása előtt.
Kenéz Imre 34 évet élt.


17:04 Szanka Ferenc bejelentette, meghalt az elgázolt motoros a kórházba szállítás után.

Egy német rendszámú terepjáró ellenőrzés közben átgázolt a motoros rendőrön. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

16:18 Szanka Ferenc, a Szegedi Nyomozóügyészség szóvivője megerősítette korábbi értesüléseinket, miszerint traffipaxoló rendőrök segítségére siető egyik motoros járőrt érte baleset Apátfalva belterületén. Hozzátette, az egyik járőr a balesetet okozó, a helyszínről menekülő Hummer vezetőjére több lövést is leadott. A sofőrt négy golyó eltalálta, súlyos sérülésekkel kórházba szállították, jelenleg őrzik.

Lövöldözés és rendőrgázolás Apátfalván - a Makói VTV felvétele


15:47 Apátfalván traffipaxoló rendőrök kértek segítséget, amikor lakott területen bemérték a száguldozó Hummereket. A két rendőrmotoros járőr a terepjárók után indult, majd megpróbálták azokat megállítani. A Széchenyi utca és az Ady Endre utca kereszteződésében az elől haladó Hummer elgázolta a BMW-motoros rendőrjárőrt. Úgy tudjuk, amikor a másik motoros rendőr társának próbált segíteni, a gázoló hummeres vágóeszközzel a kezében szállt ki az autóból, emiatt hallhattak a környékbeliek több lövést. Ezeket ugyanis önvédelmi célból a motoros rendőr adta le. A sérült rendőr állapotáról továbbra sincs információnk, a német fiatalok autóit a rendőrök kutyákkal vizsgálják át. A bűnügyi helyszínelők már Apátfalván vannak, akik hozzákezdtek a helyszín vizsgálatához. Az esetnek egy szemtanúja is van, egy szürke Volkswagen Golfos, aki a rendőrgázoláskor is a helyszínen tartózkodott.

Egy német rendszámú terepjáró ellenőrzés közben átgázolt a motoros rendőrön. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

15:20 Megérkezett a helyszínre Lukács János dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Szanka Ferencet továbbra is várják Apátfalván.

15:12 A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben a Szegedi Városi Ügyészség nyilatkozik a továbbiakban. Információink szerint fél órán belül a helyszínre érkezik Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő, aki sajtótájékoztatót tart. Időközben a tv2 operatőre le akarta filmezni a konvojban haladó hátramaradt három Hummert. Erre a sofőrök hagosan németül kezdtek kiabálni, és egy kutyával indultak az operatőr felé. A konfliktust elkerülendő, a hummeresekre vigyázó rendőrök visszaparancsolták a németeket az autókhoz, akik ennek ellenére többször is megpróbáltak az operatőr után menni. Folyamatosan azt kiabálták „no picture!"

14:41 A helyszíni információk több, mint ellentmondásosak. Egyesek szerint körözték az egyik Hummert, elképzelhető, hogy Nagylak óta követték a rendőrök. Az egyik járőr Apátfalván az Ady Endre és a Széchenyi utca kereszteződésében valószínűleg megpróbálta megállítani a járművet, ekkor történhetett a baleset.

Egy német rendszámú terepjáró ellenőrzés közben átgázolt a motoros rendőrön. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


14:38 Négy német rendszámú Hummer tartott Szeged felé, aminek vélhetően felvezetést biztosítottak a motoros rendőrök. Azt továbbra sem lehet tudni, mi okozta a balesetet, a Szeged felé tartó terepjárókban túrázáshoz szükséges felszerelések vannak. A rendőrök most vizsgáljak át a terepjárót.


Korábban írtuk:
Meg nem erősített hírek szerint igazoltatás során egy terepjáró sofőrje áthajtott egy fiatal rendőrön a Csongrád megyei Apátfalva területén. A helyszínre mentő és mentőhelikopter érkezett, a 3 kilométeres kamionsor Apátfalva falu központjától majdnem Magyarcsanádig ér.

Egy szemtanú szerint a motoros rendőrök vezettek fel egy német rendszámú Hummer terepjárót, és igyekeztek leállítani. Ekkor a sofőr meggondolta magát, továbbhajtott és áthajtott a fiatal rendőrön és motorján. A szemtanú szerint ekkor dördült egy lövés, amelyet - az első hírekkel ellentétben - nem a sofőr adott le, hanem arányos válaszként a rendőrök.

Az első hírek szerint egy megállított német rendszámú terepjáró sofőrje áthajtott egy rendőrön a 43-as főúton Apátfalván az Ady Endre utcában. Fotó: Major Zsuzsanna, Makói VTV (galéria)

A rendőr állapotáról egyelőre nincs hír, de a mentőhelikopter 14:00-kor felszállt a helyszínről, ami azt jelzi, hogy sikerült stabilizálni állapotát. A felszálló helikopter orvosainak a helyszínen lévő egyik rendőr ezt mondta: "Nagyon vigyázzatok rá! A világ legaranyosabb sráca!"

Munkatársunk helyszíni jelentése szerint tucatnyi rendőrautó, mintegy 20 egyenruhás rendőr és néhány civil ruhás nyomozó helyszínel. A helyszínről elküldték a bámészkodókat. Messziről is jól látszik, hogy a német terepjáró begyűrte maga alá a rendőr motorját. A szerencsétlenül járt rendőr ruhái még a helyszínen lévő mentőautó mellett vannak, a rendőrség igyekszik eltakarni a helyszínt.

A helyszínről az első híreket, az oda elsőként kiérkező Makói VTV stábja révén frissítettük.

Az esetről egyelőre nem nyilatkozott a rendőrség.

Olvasóink írták

247 hozzászólás
 • 247. Apátfalvi** 2012. október 15. 17:35
  „Nekem úgy tűnik, hogy a gyilkost védő, rendőröket gyalázó hozzászólók -kiknek száma megszaporodott, mint az idővel bomlásnak indult ürülékre repülő legyeké- szerint Magyarországon lehet:

  - Megtagadni a megállást a rendőrnek
  - Őt leszorítani az útról (amiből csak a rutinnak köszönhetően nem lett baleset)
  - Kábítószer hatása alatt vezetni
  - Álló autóval hirtelen a jármű előtt álló rendőrnek hajtani, azzal gyakorlatilag széttrancsírozva őt (elnézést a kifejezésért)

  Mindezeket a semmiségeket egy 26-szoros bűnöző követte el, akit a tette után (pajtásaival együtt) úgy kellett leszorítani, mert a szörnyű tragédia miatti sokkhatástól elfelejtettek szegények együttműködni...

  Persze ezek semmiségek. A rendőr a rohadék, nyilván, valószínűleg minden ok nélkül eredt a Hummerek nyomába, fáradtságot, benzint, veszélyt nem kímélve. Teljesen ok nélkül, minden bizonnyal a szélben lobogó osztrák hajfürtök és a duzzadó izmok lehettek a gonosz hatóság szemében a méretes szálkák, semmi más.

  Mert hát ki az az ártatlan csibész, aki ne akart volna már száguldozva leszorítani egy rendőrjárművet és ki az a kópé, akinek ne fordult már volna meg a fejében valaha egy katonai terepjáróval a felé gyalogosan haladó rendőrt elcsapni...?

  Igazatok is van, szabadságot a derék osztrák sógoroknak!”
 • 246. Lombardo 2012. október 13. 15:19
  „244. kolompargaspar

  A származásodról kapcsolatban még téma sem merült fel. A véleményed természetesen publikálhatod, de magadból csinálsz bolondot, ha zöldségeket írsz.”
 • 245. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. október 13. 14:49
  „241. kolompargaspar 2012.10.12. 22:01
  Dejól informált vagy, mindjárt jön Apátfalvi<moderálva>gyerek és megmondja a frankót, elvégre csak a lakhelye”
 • 244. Utazo 2012. október 13. 11:43
  „Elet ellenes tamadas eseten, az elet vedelmeben minden eszkoz megengedett, es az jogos onvedelem!
  Masutt a Hummer vezetoje ezert mar nem elne.
  Nagyon sajnalom a rendort, reszvetem a csaladjanak!”
 • 243. kolompargaspar 2012. október 13. 11:10
  „243.Lombardo vizsgáló bíró
  242.plebanoska <moderálva>
  Mivan tesók, zavarva <moderálva> hamvas lelketeket a származásom, ezért a tényszerű véleményem nem is publikálható?Még jó, hogy nálatok nincs fegyver, le is lőnétek kapásból. Ezen már nincs mit szépíteni, szegény rendőr nem volt felkészülve erre a reakcióra.”
 • 242. Lombardo 2012. október 13. 09:28
  „241. kolompargaspar

  Most rendesen mellévertél a cimbalomnak. Még szerencse, hogy nem te vizsgálod ki a fegyverhasználat jogosságát. Ne gyárts otthon verziókat, nem a te tiszted. Ha azonban gyártasz, ne tedd közzé, nincs senki olyan hangulatban, hogy elmagyarázza neked, amit nem tudsz elolvasni.”
 • 241. plebanoska 2012. október 13. 08:40
  „241. kolompargaspar 2012.10.12. 22:01
  Gondolom láttad, ott voltál! Természetesen virágcsokorral akart a rendőröknek kezében kiszállva köszönni, és átadni önként az összes fegyverét, dulakodásra is azért került sor, mert imátkozni akart csak a rendőrök félre értették, mint ahogy Kolompáréknál szokott lenni! :) Azt meg hogy gázolt kikéri magának! 28-osztrák bűnnel a háta mögött, teljesen ártalmatlan becsületes emberke!!!!! Az osztrákoknak kellett volna rég sittre tenni, azt viszont nem tudni mért nem tették, lehet magasak a kapcsolat szálak! Túloldalról néztem, nem tudták ketten lefogni, a harmadik pedig bilincselni!”
 • 240. kolompargaspar 2012. október 12. 22:01
  „Még mindig ferdítik a történteket!
  1. A négy hummerest bemérték, megállították őket, a bírságot befizettették velük.
  2. A távozó hummeresek egyike ráhúzta ijesztés céljából a mérőkocsira a kormányt, amitől a bennülők beszartak, hívták a motorosokat.
  3. A motorosok ismét megállásra próbálták kényszeríteni őket, ehhez az egyik rendőr a fegyverét is használta, szerintem teljesen jogtalanul.
  4. A legnagyobb hibát elkövetve, útzárat alkalmaz a motorjával és a testével.
  5. A hummer gázolt, majd fennakadt a motoron, sofőr kiszállt, járőr 4x rálőtt, ja és nem volt a hummeres kezében semmi.”
 • 239. wuschel 2012. október 12. 20:44
  „Remélem, hogy a happi megkapja a megfelelö büntetést, nem ugy mind a Francis Ciarán Tobin, aki két kisgyermek halálát okozótt, tizenkét évvel ezelőtti leányfalui gázolás -nal.”
 • 238. booo 2012. október 12. 20:32
  „Megjegyzem a cikk elején hibás a felvezető szöveg, ugyanis sajnos nem "lelőtte" a rendőr a Hummerest hanem csak MEGLŐTTE! Ha lelövi meghal, ha meglövi csak sérülést okoz neki!”
 • 237. hubatop 2012. október 12. 17:05
  „booo! Csak nem raknak külön kuplungot bele a kedvedért...”
 • 236. északmagyar 2012. október 12. 15:54
  „Valamit nem értek. Nem azt mondták, hogy négy darab Hummer volt? Mert a képeken csak egy látszik. Kétlem, hogy a többieket elengedték, pláne, ha ők is szemtanúk.”
 • 235. booo 2012. október 12. 15:21
  „Szinte látnoki módon kitaláltam hogy drogos volt a pacák! Azt is megjósolom hogy egy jó ügyvéddel kifürdetheti magát hogy lecsúszott a lába a kuplungról.”
 • 234. czindi 2012. október 12. 14:30
  „227. Egyolvasó 2012.10.12. 10:42

  225. czindi 2012.10.12. 10:30

  Ha hallgattál volna, bölcs marattál volna! Személyes megtámadtatásom okán: "marattam vóna", te meg bőcs lehennél..ha véleményed is lenne a pocskondiázás helyett. ( A helyesírási szótárt majd elküldöm...)”
 • 233. hawaiiklub 2012. október 12. 13:33
  „" Arra is voltak szemtanuk,hogy a 4. autó beakart jutni a postára, csak épp ebédidő volt a postán."

  Ennek nincs sok jelentősége. Ha így volt, az sem enyhíti a gázoló bűnösségét.
  Kérdezem, kinek és miért áll érdekében védeni a gázoló Hummerest? Bedrogozva szándékosan átgázolt egy rendőrön. Ezen nem enyhít az, hogy egyesek bunkónak tartják a rendőröket, vagy hibásnak vélikna megállítás módját.”
 • 232. pog 2012. október 12. 13:10
  „rész vétem a családnak...de pontosabb lehetett volna valamelyik golyó ..legalább nem kellene pénzünkön etetni,gyógyítani...(remélem Viktor már nem azon gondolkodik,hogy mit kérjen az elkövető kiadatásáért cserében)”
 • 231. igazságkereső 2012. október 12. 12:30
  „Sajnos most már csak őszinte együttérzésről lehet az elhunyt családját biztosítani és a részeg, vagy drogos autóvezető szigorú megbüntetését kérni!”
 • 230. ráérő 2012. október 12. 11:58
  „" Arra is voltak szemtanuk,hogy a 4. autó beakart jutni a postára, csak épp ebédidő volt a postán."
  Innentöl hogyan zajlódhattak az események,mert ezek szerint az eljárást lefolytatták ellenük és az ilyenkor szokásos modon történt minden.
  Hogyan akaszkodtak össze másodszorra is?”
 • 229. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. október 12. 11:20
  „205. X_Y 2012.10.12. 08:22
  Nem érted mi? Elmagyarázom:
  X6-os tankkal megy 200-al a hülye p*csa, tudván, hogy atombiztonságos kocsiba ül, legyaláz egy 4 tagú családot, épségbe kimászik a kocsiból.
  Másképp: 4 ember élete volt az ára annak, hogy még csak a műköröm se tört le az újjáról.
  Valóban, 20 éves asztrával is lehet gyilkolni, de ott fönnáll a veszélye, hogy ott hagyja a fogát az illető.
  Nem tudom érzed-e a külömbséget?
  Bocs az offért”
 • 228. DADFGS 2012. október 12. 10:55
  „Ezek nem Hummerek hanem Humvee-k!!”
247 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szundy Gizella képeiből látható kiállítás Makón

A tanárként és festőként is ismert Szundy Gizella munkáiból nyílt kiállítás a makói József Attila… Tovább olvasom