Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Nagylakon fogták el a hamis kártyával fizető briteket

Nagylak - Tatán és Lajosmizsén sikerrel tudtak fizetni, Petőfiszálláson már letiltották a bankkártyát.
Az egyik bank biztonsági szolgálata jelezte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának, hogy 2015. január 18-án a késő esti órákban több magyarországi benzinkúton is hamis, klónozott bankkártyával vásároltak ismeretlenek. Tatán és Lajosmizsén sikerrel jártak. A petőfiszállási benzinkúton is próbálkoztak, de addigra a bank már letiltotta a kártyát. A bács megyei rendőrök megállapították, hogy az elkövetők egy Land Roverrel hajtottak el az M5-ös autópályán Csongrád megye irányába. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja valamennyi határátkelőhelyet tájékoztatott az eseményről, és elrendelte a jármű szóbeli körözését - police.hu.

Nagylakon fogták el a hamis kártyával fizető briteket. Fotó: police.hu (galéria)

A jelzést követő 4 percen belül kilépésre jelentkezett az országból egy Land Rover a nagylaki határátkelőhelyen. Az autóban két brit állampolgár ült. A rendőrök átvizsgálták a járművet, amiben 23 bankkártyát foglaltak le. A 38 és 55 éves brit állampolgárt a nagylaki rendőrök előállították. A velük szemben készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett - indult büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság folytatja le.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítséget kapott Kosztáné

Kamatmentes hitelt ajánlott az önkormányzat az apátfalvi Koszta Józsefnének, aki szeretné visszaköttetni otthonába az áramot. Ez a pénz azonban kevés. Tovább olvasom