Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Nem tudott levizsgázni, jogsit vett magának

Kiszombor - Ezer euróért vásárolt hamis vezetői engedélyt egy román férfi hazájában, mivel képtelen volt sikeres forgalmi vizsgát tenni. Élete második útja Magyarországra vezetett, ahol a kiszombori határátkelőn le is buktatták a határrendészek.
Egy Opel Astrával érkezett meg a román-magyar határra a 28 éves férfi, aki elmondása szerint testvére olasz rendszámú autóját vezette. Ellenőrzése során kiderült, hogy a járművet Olaszország bűncselekmény elkövetése miatt körözi.

A tüzetes átvizsgálás során a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség munkatársainak feltűnt, hogy az átadott angol vezetői engedély vélhetően hamis, ezért szakértői vizsgálatnak vetették alá, ami igazolta is a gyanút.

A férfi ellen ezután közokirat-hamisítás bűntette miatt indult eljárás. Kihallgatása során bevallotta, hogy hazájában már több alkalommal is megbukott a gépjármű vezetői tanfolyamon, ezért úgy döntött, hogy inkább megveszi a jogosítványt. Vallomása szerint ezer eurót fizetett az utánzat angol igazolványért. Kiderült az is, hogy életében második alkalommal vezetett autót, az út pedig így Kiszomboron véget ért.

Olvasóink írták

 • 8. deszkás 2010. augusztus 22. 09:57
  „A mai napi NEM vizsgálják még egy tömegszerencsétlenséget előidéző vezetőnél sem hogy amikor 8 általános volt a vizsga feltétele miért ANALFABÉTA?”
 • 7. Crack 2010. augusztus 21. 07:05
  „Hát igen a rend őreinek behatóbban kellene vizsgálni a jogsikat. Valamint én az "etnikum" körme alá is alánéznék: Kedves olvasó gondolkodj csak el: Láttál-e már romát autóiskolás autóban vezetni tanulni???
  Mert én nem ( Bár is itt Szegeden ), pedig eléggé sokat vagyok kocsival a forgalomban.”
 • 6. cibuka 2010. augusztus 20. 18:41
  „Szerintetek annak a románnak ,milyen jogositványa volt aki az elmult napokban az M5pályán a belső sávban cserélt kereket!!!???”
 • 5. deszkás 2010. augusztus 19. 09:58
  „Az elsöprő elementáris 2/3-os többséggel rendelkező Fidesz kormányzat sem tesz SEMMIT hogy a közlekedésben ezek ne történhessenek meg! Én úgy érzem hogy nem is akarnak mert akkor a "külföldi" magyart is meg kell büntetni és az nem frankó.Elég a magyar autóst megbüntetni majd az nem hajt gyorsan és visszatartja a forgalmat közben meg lakott terület vagy sem a kamionos villog kürtöl és tolja az előtte szabályosan közlekedőt mert ki a túró meri őket megszagolni? Úgy kell büntetni mint Viktort,addig nem mész tovább és kész!! A Baranyai hamis jogsiknak se lett meg a tettese,a mostani "tolmácsos vizsgáknak" miért lenne következménye!!!Közlekedés Felügyelet? Ugyan az egy gittegylet.Azok is bennünket <moderálva>”
 • 4. Tony_Soprano 2010. augusztus 18. 20:18
  „Gyerekek,a romáknak szociális alapon jár a jogsi, mint a rokkant nyugdíj, ennyit nem tudtok! egyébként én beperelném aki adta a jogsit, szerencsétlent megtévesztették! dodó,zolcsi44,zolcsi44 gondoljátok egyáltalán kitudnák tölteni a tesztlapot, megnyugtatás képen hivatalosan van jogsijuk, egy személy vizsgázik tíz tizenöt helyett, ebben benne van a közlekedésfelügyelettől is pár személy, Pest alatt utoljára a tanfolyamon felül 60-70 ezer pluszból meg van a jogsi!”
 • 3. zero 2010. augusztus 18. 19:29
  „Majd akkor látsz amikor a postán előtted fizeti be a számlát .”
 • 2. zolcsi44 2010. augusztus 18. 16:44
  „Én még sosemláttam cigányt autovezetői tanfolyamra járni.
  Hogy is van ez????”
 • 1. dodó 2010. augusztus 18. 11:31
  „Szegény cigány!
  Hiába lopta a kocsit, a hamis angol (és drága) jogsi lebuktatta. Nálunk180-200 euróért kapott volna magyar nyelvűt, amit származása és (bőr)színe jogán nem is ellenőriztek volna a rendőrök.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriáskukorica Makón

Makó - Olyan, mint a mesebeli égig érő paszuly: szinte eltörpül mellette gazdája, a makói Kiss Imre… Tovább olvasom