Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Ónos esőben a 43-ason

Makó - Káoszt okozott a tegnap reggeli ónos eső a 43-as főúton: Apátfalvánál kamionok fordultak keresztbe, a palotai kereszteződésnél egy mentőautó, Nagylak közelében egy furgon csúszott árokba. A mellékutakon hóátfúvások akadályozták a közlekedést.
Tűzoltók tették járhatóvá az utat tegnap az apátfalvi szárazér hídjánál reggel fél kilencre, ahol az ónos eső miatt síkossá vált aszfalton több, a hídra felhajtani próbáló kamion csúszott meg és fordult keresztbe hajnali fél hat után. A munkával nehezen boldogultak a tűzoltók, ezért volt lezárva csaknem három órán át az út – személyi sérülés azonban szerencsére nem történt.

Gondot okozott az is, hogy néhány autó az árokba csúszott. Kilenc óra után nem sokkal Nagylaktól mintegy 3 kilométerre például egy Peugeot furgonnal történt ez meg. A baleset a műszaki mentés idejére akadályozta a közlekedést, a palotai elágazásnál árokba csúszott, egyébként megkülönböztető jelzést is használó, éppen esethez siető mentőkocsi két mentőse könnyebben meg is sérült.

Nagylaknál egy furgon csúszott árokba. Fotó: Tésik Attila
Nagylaknál egy furgon csúszott árokba.
Fotó: Tésik Attila

A 43-ashoz kapcsolódó mellékutakon eközben a hóátfúvások okoztak gondot szinte egész délelőtt. Lehetetlenné vált a közlekedés reggel többek között a Földeákot Óföldeákkal összekötő, illetve a kövegyi úton is.

Az út fenntartója, a Magyar Közút Kht. 12 órás váltásban a makói kirendeltség minden emberét és – a hómarókat leszámítva – minden kocsiját bevetette már éjszakától, az ónos esőzés kezdetétől – tájékoztatta lapunkat Szpara Zoltán osztályvezető-helyettes. Összesen nyolc, hókotrásra és szórásra egyaránt alkalmas járművük van. Az időjárási viszonyok miatt a sózás nem volt elég hatásos, a hóátfúvások pedig amúgy is sziszifuszi munkát jelentenek – kora délelőttre azonban mindenütt sikerült járhatóvá tenni az utakat.

Olvasóink írták

  • 1. Silvy97 2009. december 28. 20:19
    „Só???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentő csúszott árokba a 43-ason

Csanádpalota - Megkülönböztető jelzéseit használó mentő csúszott árokba a csanádpalotai leágazásnál… Tovább olvasom