Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Patkánybotrány Makón

,,Kétlábon járó" patkányok szaladgálnak a makói polgármesteri hivatal folyosóján - írta a Facebook-on a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke. Azóta levette a bejegyzést. A Fidesz helyi elnöke közölte: feljelentést tesznek a sértés miatt.
Amikor átvette a város vezetését, a polgármesteri hivatal főépületének egyes helyiségeiben „patkányok rohangáltak" – nyilatkozta nemrég Farkas Éva Erzsébet makói polgármester a Magyar Idők című országos napilapnak. Ő igazi patkányokra gondolt.

Erre a cikkre Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke így reagált a Facebook oldalon: „A Polgármesteri Hivatalban soha nem voltak patkányok, de már ezt is megoldották. Minden folyosón azok szaladgálnak." A február 19-i bejegyzés alatt valaki azt kérdezi, hogy rendes patkányok, vagy emberméretűek, mire Mucsi válasza: „Kétlábon járók."

A bejegyzést a polgármesteri hivatal dolgozói vették észre. Értesítették a jegyzőt, ő pedig hétfőn becsületsértés és rágalmazás miatt feljelentést tesz a városi rendőrkapitányságon. – Megengedhetetlen és elfogadhatatlan ez a hangnem – mondta Mucsi bejegyzéséről a városháza folyosóján tartott sajtótájékoztatón pénteken Czirbus Gábor alpolgármester, a Fidesz makói elnöke. Czirbus szerint egy demokratikusan működő párt politikusa nem engedhet meg magának ilyen szavakat, maga, a politikustársai, a városházi dolgozók és a kormánytisztviselők nevében kikéri magának a sértést. Azt mondta, bele sem mer gondolni, hogy a DK, „egy minden realitásérzéket elvesztő törpepárt" tagja ezt a kifejezést azokra a makói polgárokra is érthette, akik ügyeiket intézni jönnek a városházára.

A bejegyzés már nincs fönn a Facebook-on: Mucsi Tamás még pénteken nap közben levette. „Ha valakit megsértettem, attól elnézést kérek! Természetesen személyesen senkire nem gondoltam, legfőképpen nem az ügyeiket intéző makóiakra. Egyszerűen csak értetlenségemnek adtam hangot, hiszen évekig dolgoztam az épületben, de patkányokkal sosem találkoztam" – írja a DK politikusa. Czirbus Gábor lapunknak azt mondta, örül annak, hogy a bejegyzés már nincs fönn, mert a politikusok közötti vitában is túlmegy a jó ízlés határán ez a hangnem.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább nyomoznak a vízmű ügyében

Május 23-áig meghosszabbították a nyomozás határidejét a Makó-térségi Víziközmű Kft. ügyében. Tovább olvasom