Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Postai tumultus a csekkek miatt

Makó – „Normálisak ezek? Az egész városnak egyszerre, egy napos határidővel küldik ki a számlákat?" – ez volt a legfinomabb megjegyzés, amit az év utolsó napján lehetett hallani a makói postán a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft-re.
Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Ez az a társaság, amelybe a helyi hulladékszállításra leszerződött Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. – hogy megfeleljen az új hulladékgazdálkodási törvény előírásainak – beleolvadt, s amelytől az év utolsó egy-két napján a makóiak számlát kaptak a szemétszállításról december 31-i határidővel. Magunk is megtapasztaltuk: a városi főpostán az év utolsó napján amúgy is jellemző nagy forgalom emiatt elviselhetetlen káosszá fajult, a sorok a bejárat előtti előtérbe nyúltak.

Amikor a történtek miatt a vaskúti székhelyű FBH-NP Kft-nél érdeklődtünk, az ügyintéző azt a felvilágosítást adta, hogy cégnél jelenleg senki sem tud nyilatkozni. Január elejére ígértek tájékoztatást, akkorra várható ugyanis a posta közleménye arról, miért csúsztak a számlalevelek kézbesítésével. Érintett ügyfélként ezen kívül azt tudtuk meg: nem kell aggódniuk azoknak, akik nem tudták rendezni december 31-éig a számlát, sem kamatot, sem pótdíjat nem számítanak fel január végéig. Már csak azért sem, mert valószínűleg jó néhányan december 31-éig sem kapták meg a csekket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága lesz Makón jegy nélkül utazni

Drasztikusan emelkedik jövőre a blicceléskor kifizetendő összeg a helyi buszközlekedésben Makón – ez ugyanakkor keveseket érint. Tovább olvasom