Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Rockfesztivál a Maros-parton

Makó - Volt időszak, amikor Makón elmaradhatatlan része volt a nyárnak a szabadtéri rockfesztivál. Ez a hagyomány azonban az utóbbi években feledésbe merült. Július 29-én és 30-án, pénteken és szombaton ismét lesz rockfesztivál a Maros-parti városban, méghozzá az ifjúsági önkormányzat jóvoltából – Önként Felpörögve Zenei Fesztivál címen.
A különös elnevezés magyarázata: a rendezvényre nemcsak vásárolni lehetett belépőjegyeket, de jutalmul is adják azoknak, akik valamilyen önkéntes közösségi munkát – például faültetést, szemétszedést, virágültetést – végeztek, vagy vért adtak.

A fesztivált a Maros-parti egykori diáktábor területén tartják. A fő szervezőtől, az ifjúsági klubot irányító Mucsi Tamástól megtudtuk: nemcsak az ország különböző részeiből, de Erdélyből és Felvidékről is jelezték részvételüket az érdeklődők. A faházakat már kivétel nélkül lefoglalták, de sátorhelyek még vannak. A zenei kínálatot olyan csapatok fémjelzik, mint például az Idiot Side, a Shiva, a Bijou és a 30Y.

A 30Y zenekar is fellép a makói rockfesztiválon. Fotó: DM/DV
A 30Y zenekar is fellép a makói rockfesztiválon.
Fotó: DM/DV

Szomorú aktualitása is lesz a fesztiválnak. Mucsi Tamás elmondta, hogy a Chasing Rainbow zenekar a napokban tragikus balesetben elhunyt Varga Szilveszter emlékének ajánlja koncertjét, mert a 16 éves makói fiú nagy rajongójuk volt. Mucsi hozzátette: lesz tehetségkutató, és itt mutatják majd be a Makó-dalpályázatra írt legjobb műveket – úgy tudjuk, 5 pályamunka érkezett. A rendezvény a környezettudatosságra és az önkéntesség fontosságára is szeretné felhívni a figyelmet. Ennek jegyében újrahasznosítható poharakat használnak majd, szelektíven gyűjtik a hulladékot, és a kísérőrendezvények között pénteken véradást is tartanak.

Olvasóink írták

 • 6. 3évesférfi 2011. július 30. 21:11
  „5. Silvio_Dante: Hát ez bizony igaz lehet, a 30y-on kívül ezek a zenekarok valóban nem igazán ismertek.”
 • 5. Silvio_Dante 2011. július 29. 16:00
  „Kedves SzaboImre!
  Örülök, hogy felhívta a figyelmem erre az én hibám, hogy kissé felületesen olvastam el a cikket. Csak én meg tudok olyanról, akik mentek volna csak nem kellettek... én ebből kiindulva írtam, amit írtam. 3évesférfi higgye el, hogy a helyi együttesek baráti, ismeretségi köre is becsábítana annyi fiatalt, mint a no name együttesek... no mindegy.”
 • 4. SzaboImre 2011. július 29. 12:24
  „2. Silvio_Dante: "Egy dolgot nem értek. Vannak tehetséges makói együttesek, ők miért nincsenek benne a repertoárban?" Én meg azt nem értem, hogy ezt minek kifogásolja, aki nem is ismeri a makói zenekarokat (ha ismerné, feltűnt volna, hogy a cikkben is olvasható 2 neve... ).”
 • 3. 3évesférfi 2011. július 29. 10:21
  „2. Silvio_Dante: Itt nem lesz playback, ezek a zenekarok nem az a vonal. Abban igazad van, hogy lehetne több helyi zenekar is egy ilyen fesztiválon, viszont a közönséget is be kell hozni. Ezt is figyelembe kell venni a szervezőknek.”
 • 2. Silvio_Dante 2011. július 28. 19:38
  „Egy dolgot nem értek. Vannak tehetséges makói együttesek, ők miért nincsenek benne a repertoárban? Ha jól tudom (de lehet, hogy mégsem) egy pályázat része ez a koncertsorozat, így nem értem miért kell belépőt szedni. Nem a rendezvény ellen vagyok, csak szeretném, ha nem csak a sokszor gagyi előadók playback-jét hallhatnák a fiatalok, hanem helyi FIATALOKBÓL álló együttesek is megmutathatnák magukat egy ilyen rendezvényen. Minden esetre sok sikert kívánok, s remélem hagyományt teremtenek ezzel a rendezvénnyel Makón, s a szervezők elgondolkodnak az építő jellegű kritikámon.”
 • 1. szilencium 2011. július 28. 15:32
  „Ezek a szervezők gondolkodnak is !
  Kívánom,hogy sikeres legyen a szervezés,és a jó idő is kedvezzen nekik!
  A véradás lehet jó,mert nem kell annyi fertőtlenítő a majdani felhasználóknak a vérben található alkohol miatt!Viszont aki nem bírja a piát,az nem biztos,hogy jól jár ezzel a vérrel! :-D
  Nagyon hasznos ötletnek tartom a véradás ilyen formában történő figyelem felkeltését,így valószínűleg bátrabban mernek majd azok is vért adni,akik eddig csak gondolkodtak rajta,de félnek tőle!
  Remélem lesz több ilyen kaliberű rendezvény is ebben a kisvárosban!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előrehozták és átkeresztelték a falunapot

Kiszombor - A kiszomboriak, illetve a községből elszármazottak megszokták már, hogy a nyár végén,… Tovább olvasom