Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Sikeres volt a jégpályás ötletpályázat

Makó - Többek között pingpongasztalokat és kerékpárkölcsönzőt szeretnének, akik javaslatokat tettek a makói önkormányzatnak: miként hasznosítsa a téli időszakon kívül a Deák Ferenc utcai jégpálya aszfaltját.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Sikeres volt az az ötletpályázat, amelyet elsőként lapunkon keresztül, egy hónapja hirdetett meg a makói önkormányzat a Deák Ferenc utcai jégpálya téli időszakon kívüli hasznosítására. A pálya tavaly épült meg, az önkormányzati Kommunális Nkft. 8 millió forintot fordított rá. Ez a réginél annyival jobb, hogy a hűtőberendezés elemeit beleépítették az alapba, így nem kell a szezon előtt mindig egy hónapot külön eltölteni az előkészítéssel. A pálya 20×40 méteres aszfaltfelülete ugyanakkor tavasztól őszig kihasználatlan, pedig már az építéskor szó volt arról, hogy funkciót találnak neki. Az ötletpályázatot azt követően írták ki, hogy Vass Ádám diák-önkormányzati képviselő felhívta figyelmünket a problémára, majd érdeklődtünk a városházán.

Időközben a pályázat határideje lejárt, és mint megtudtuk, a pálya megmozgatta a makóiak fantáziáját. Javasolták például, hogy a pálya külső szélén fessenek fel görkorcsolyasávot, helyezzenek a pályára pingpongasztalokat, vagy fessenek fel rá tollaslabdapályát, és legyenek hozzá hálók, valamint hogy nyisson a pálya sporteszközkölcsönzőt, ahol ütőket, labdákat lehetne bérelni. Ugyancsak felmerült, hogy legyen itt is kerékpárkölcsönző és büfé. Az ötletekről a polgármester az októberi ülésen tájékoztatja a képviselő-testület tagjait, és minden bizonnyal ekkor születik döntés is róluk.

Olvasóink írták

  • 2. szilencium 2013. október 01. 08:57
    „Szem előtt kellene tartani,hogy hosszú időn keresztül a Tűzoltók edzési lehetősége volt a régi pálya.Csak annyit kellene tenni,hogy műfüves borításra keressenek pályázatot és tavasztól őszig megoldódik a pálya gondja.A betonon semmit sem jó sportolni,öli az izületeket.Így meghatározott időben a régi gazdák is használhatnák a pályát,míg a többi időszakban a polgároké lehetne a műfű,ahol akár tollasozhatnának ,pingpongozhatnának is,éppen a kölcsönzőből kölcsönzött ütőkkel és labdákkal,amikor nem kavar bele a szél a játékba!Csak remélni tudom,hogy nem valami töketlen ötlet lesz a nyerő,amivel kb. 5 ember tud majd élni!”
  • 1. Francois 2013. szeptember 30. 12:38
    „Én momentán megelégednék a járható utakkal! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszóteret épített a falu Mikulása

Az általa készített játékokról ismert a földeáki Szecskó Lajos. Tovább olvasom