Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Tánc és zene – határok nélkül

Makó, Nagyszentmiklós, Zsombolya - Egy éven át szerveztek az Európai Unió támogatásával kulturális programokat a Maros-parti város határ menti térségében makói, nagyszentmiklósi és zsombolyai csoportok, intézmények részvételével.
 A napokban zárult, 70 ezer eurós támogatásból szervezett rendezvénysorozatban többek között nemzetközi néptáncfesztivált rendeztek mindhárom településen, valamint kamarakoncerteket és emlékünnepséget szerveztek a Nagyszentmiklóson született Bartók Béla emléke előtt tisztelegve.

A nemzetközi néptáncfesztivál költségei mellett a Maros Táncegyüttes cipő- és ruhatárának bővítését is az uniós támogatásból fedezték. Fotó: DM/DV
A Maros Táncegyüttes cipő- és ruhatárának bővítését is az uniós támogatásból fedezték. Fotó: DM/DV

A kulturális kapcsolatok erősítése mellett a határ menti magyar–román gazdasági együttműködés fejlesztése is cél volt – ennek jegyében több alkalommal egyeztető fórumot tartottak a térség polgármesterei. A projektben makói részről a Maros Táncegyüttes, a Harmónia Kamarakórus, a Makói Általános Iskola Bartók-tagintézménye, valamint a Hagymaház vett részt. A 70 ezer euróból Makóra 30 ezer érkezett. Nem csupán rendezvényekre fordították – többek között cipőt és ruhát vásároltak belőle a helyi táncosoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akcióban sütnek fánkot a nagymamák

Szeretnék, ha országos példa lenne abból a kezdeményezésből, amit makói nagymamák indítottak. Fánkot sütöttek olyan gyerekeknek, akiknek már nincs nagymamájuk.
Tovább olvasom