Délmagyar logó

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Utcafronton segít az önkormányzat

Királyhegyes - Idén három királyhegyesi rászoruló család házának utcafronti felújítását segíti az önkormányzat.
– Szeretnénk, ha a település azon részein, ahol a közterületek fejlődnek, a magánházak is szépülnének. A rászorulókat ebben önkormányzatunk is segíti – mondta Horváth Lajos, Királyhegyes polgármestere.
Királyhegyes önkormányzata idén hirdette meg először azt a pályázatot, amelyen a rászorulók pályázhattak lakóházuk utcafrontjának felújítására.

– Elsőként a Jókai utcaiak élhettek a lehetőséggel. Megújult az úttest, járdákat építettünk, fákat ültettünk. Előnyére változott az utcakép. Ezen felbuzdulva többen is szépítgették a portájukat. Tudjuk, hogy vannak, akiknek kevés a jövedelmük, amiből nem jut ilyen munkákra. Nekik segítünk ezzel a rendelettel – folytatta a polgármester. A házak utcafronti felújítására azok pályázhatnak, akiknél az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 85 ezer forintot, és nincs tartozásuk az önkormányzat felé.

– A pályázóknak egy tervet és az ahhoz kapcsolódó költségvetést kell benyújtani. A költségek 80 százalékát támogatjuk, ez maximum 500 ezer forint lehet. Idén 3 Jókai utcai pályázó felelt meg a feltételeknek. Jövőre is meghirdetjük a lehetőséget, akkor valószínűleg a Dózsa utcában élő rászorulók körében – mondta a polgármester. Hangsúlyozta, remélik, hogy akik az önkormányzat anyagi támogatásával újítják meg a házuk utcafronti részét, nem állnak meg ott, és ha lehetőségük engedi, folytatják az ingatlan szépítgetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korlátok a makói JAG hátsó kapujánál - Egy nagyobb beruházás része lesz a rotunda felújítása

Korlátok a makói JAG hátsó kapujánál - Egy nagyobb beruházás része lesz a rotunda felújítása
Bár idén tavaszra ígérték a felújítást, még mindig balesetveszélyes a József Attila Gimnázium hátsó udvara. Öröm az ürömben, hogy a rotunda felújítása azért késik, mert ezenkívül további beruházásokra is lesz pénz az iskolában. Tovább olvasom