Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Vérengző kutyától rettegnek Kiszomboron

Kiszombor - 31 házi szárnyast tépett szét egy ismeretlen kutya a kiszombori Lakatos Sándor hátsó udvarában. A vérengző eb nem került elő – a férfi retteg, hogy visszatér.
– Reggel, amikor jöttem a hátsó udvarba etetni a jószágokat, megdöbbentő látvány fogadott: mindent toll borított. Először azt hittem, egy kutya széttépett egyet a tyúkjaim közül. Aztán amikor odaértem az óljukhoz, majdnem sírva fakadtam: mind a 31 baromfit szétmarcangolták, némelyik még élt, de menthetetlen volt. Soha életemben nem láttam szörnyűbbet – mondta tegnap Petőfi utcai házának kertvégében a kiszombori Lakatos Sándor. Itt hantolta el az elpusztult jószágokat – néhányat meg is mutatott nekünk.

A hátsó kerti dúlást azért nem vették észre, mert a ház lakrésze az utca felől van. Felesége fél 5-kor indult dolgozni, akkor még minden rendben volt – ő 6-kor szembesült a vérengzéssel. A tyúkokat, kakasokat napos koruk óta nevelte, egyévesek, bő háromkilósak voltak valamennyien. Elszenvedett kárát 60-70 ezer forintra becsüli, de nem is az anyagi veszteség bántja. Lapunkhoz azért fordult, mert úgy érzi, problémáját sehol sem vették komolyan. A rokkantnyugdíjas gazdálkodó elmondta, az állatorvos tanácsára bejelentést tett a makói kapitányságon; a rendőrök ki is jöttek, de csak két szomszédhoz csöngettek be a kutyákat ellenőrizni. Pedig elmondása szerint kóbor állat az utca felől nem juthatott be hozzá, csak a kertek felől és a vétkes kutyát valószínűleg csak akkor, reggel lehetett volna megtalálni, mondjuk a bundáján lévő vérnyomok alapján.

Lakatos Sándor néhány tyúk tetemével. Fotó: sSabó Imre
Lakatos Sándor néhány tyúk tetemével. Fotó: Szabó Imre

A megyei főkapitányság az üggyel kapcsolatban lapunkat úgy tájékoztatta, a bejelentő azért kért segítséget, mert állítása szerint tyúkjait a szomszéd kutyája leölte. A rendőrök mindkét szomszédhoz átmentek, de nem találtak olyan kutyát, mint ami a bejelentésben szerepelt. A rendőrök a gyepmesterrel is felvették a kapcsolatot, illetve tájékoztatták a bejelentőt: mivel szabálysértés vagy bűncselekmény nem történt, az ügyben az önkormányzat jegyzője tud segíteni, aki az ebtartási szabályok megsértése miatt indíthat eljárást. Arról is tájékoztatták, hogy amennyiben az eljárásban sikerül megállapítani, kinek a kutyája fojtotta meg a jószágokat, polgári peres úton követelhet kártérítést. A Makói Rendőrkapitányság a férfi bejelentéséről hivatalból tájékoztatja a helyi önkormányzat jegyzőjét.

Lakatos Sándor továbbra is retteg. Tart attól, hogy a vérengző eb visszatér, esetleg a sertésekre, a hamarosan megszülető malacokra támad – vagy, ami még rosszabb, a kertben játszó unokákra.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népjóléti képzés

A közelmúltban lezárult az Egyesített Népjóléti Intézmény képzési programja, amelyre 34,9 millió forintos pályázati támogatást nyert. Tovább olvasom