Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C Még több cikk.

Világkupán nyert Nagylak kishuszárja

Nagylak, Budapest - Nagylak kishuszárja, Mórocz Mercédesz ismét győzelmet aratott Morcos nyergében. A 11 éves kislány Budapesten, az Uniqa Lovas Világkupa gyermek pónigalopp versenyén remekelt.
Az orosházi Mórocz Mercédesz nevét a Kishuszár vágtán ismerte meg az ország. A kislány, Nagylak támogatásával, első lett a rangos versenyen. Kishuszárként meghívást kapott és lovagolhatott a november 29-én, Budapesten megrendezett Uniqua Lovas Világkupa Nagypóni Bonafarm Bábolna Takarmány-díjért is. – A Kishuszár vágta után alig volt ideje Mercinek lovagolni. Ötödikes, nagyon sokat kell tanulnia – tudtuk meg Mercedes édesapjától.

– A verseny előtt egy héttel kezdtek Morcossal edzeni. Mivel ez nem egy szokványos pónigalopp volt, hanem akadályokkal nehezítették a pályát, ezért Csontos Dominikával, az edzőjével a gyakorlópályán több kukoricabálát is elhelyeztünk. Az helyettesítette az akadályokat – mesélte Mercedes édesapja, Mórocz József.

Nagylak kishuszárja, Mórocz Mercédesz a világkupán is remekelt. Lovával, Morcossal megnyerték a 10–16 éves gyerekek számára kiírt díjat. Fotó: DM
Nagylak kishuszárja, Mórocz Mercédesz a világkupán is remekelt. Lovával, Morcossal megnyerték a 10–16 éves gyerekek számára kiírt díjat. Fotó: DM

A verseny távja 720 méter volt, ami a Papp László Sportarénában berendezett pályán négy körnek felelt meg. Merci és Morcos jól rajtoltak, a Fanni nyergében lovagló, esélyesnek tartott Makoviczki Ákos mögött másodikként. Mercédesznek a harmadik körben sikerült a fiút megelőznie, majd a versenyt magabiztosan nyerték Morcossal.

A győzelem utánra is maradt izgalom. A célszalag utáni részen egy szalaggal terelték el a lovasokat a pályabírók. A kislány ezt a verseny hevében nem észlelte. Morcos viszont igen. Nem ment neki a szalagnak, hanem megtorpant és oldalra fordult. A hirtelen mozdulat hatására kis lovasa hatalmasat esett. Szerencsére a nem tervezett landolást sérülések nélkül úszta meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Omega-oratórium Makón

Ízig-vérig rockkoncert lesz a műfajra jellemző hangzásvilággal. Tovább olvasom