Ország-világ

2017.08.27. 16:06

Késelés a Buckingham-palotánál: őrizetbe vettek még egy gyanúsítottat

Egy 26 éves férfi karddal akart rendőrökre támadni, őt ugyan ártalmatlanították, három rendőr azonban megsebesült

MTI

A brit rendőrség őrizetbe vett vasárnap egy második gyanúsítottat is a Buckingham-palotánál pénteken történt esettel összefüggésben, amelyben egy 26 éves férfi karddal akart rendőrökre támadni, őt ugyan ártalmatlanították, három rendőr azonban megsebesült - közölték hivatalosan.


A 30 éves férfit London nyugati részén délelőtt vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy "bűnrészes terrorcselekményre való felbujtásban, vagy ilyen cselekmény előkészítésében" - közölte a rendőrség.


A Buckingham-palotánál péntek este történt esetben a támadó autójával szándékosan odahajtott egy rendőrségi furgonhoz, amely a közforgalom elől elzárt területen állt, és ott megállította a gépkocsiját, de a járműben maradt. A fegyvertelen rendőrök ekkor igazoltatni akarták, de ő megpróbált előrántani egy 120 centiméteres kardot. Sikerült lefogni, és spray-vel ártalmatlanítani, de közben három rendőr könnyebben megsebesült. A férfi többször "Allahu akbar"-t kiabált. A Londontól északra, Luton városban élő támadó szeptember 1-jéig őrizetben marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában