Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

100 új munkahely a Szentes Ipari Parkban

Szentes gazdasági életében nagy jelentősége van a piacképes termékek előállításával foglalkozó vállalkozások fejlődésének. Az önkormányzat különféle eszközökkel segíti a gazdaság fejlődését.

Az országban az elsők között kezdődött meg a Vállalkozói Falu építése. Szentesen olyan ipari parki övezet épül, ahová kifejezetten kis- és középvállalkozások települhetnek. A Vállalkozói Faluban minimálisan 2000 négyzetméteres parcellákat kínálnak majd az érdeklődőknek. Az önkormányzat a pályázaton nyert támogatást is figyelembe véve összesen 375 millió forintot fordít a Szarvasi út mellet elterülő 12 hektáros ingatlan közművesítésére és aszfalt utak építésére.

A város adta különféle kedvezményeket kihasználva, azokat egymást kiegészítő módon felhasználva az a cég, amelyik 40 álláshelyet hoz létre, a kedvezmények folytán térítésmentesen kaphat egy közel 10.000 négyzetméteres telket.

Jövő tavaszig a most folyamatban levő beruházások hatására több mint 100 újabb munkahely lesz az Ipari Parkban. E fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javulhat az álláskeresők aránya Szentesen, ami jelenleg 7-8 %. Ezzel a munkanélküliségi rátával sok város szívesen cserélne. Ennek ellenére a város vezetése számára továbbra is az egyes számú és legfontosabb feladat minden eszközzel annak elősegítése, hogy a munkanélküliség csökkenjen, s minél többen dolgozhassanak megélhetést nyújtó biztos munkahelyeken.


Ezzel párhuzamosan az Ipari Parkban szintén pályázati forrás segítségével egy bérbe adható ipari csarnokot hoz létre az önkormányzat annak érdekében, hogy jelentős foglalkoztatást biztosító vállalkozás letelepítésével további munkahelyek jöjjenek létre. Az induló vállalkozások megerősödését segíti a volt laktanya épületének felújításával bővülő inkubátorház. Az Ipari Park esélyt növelő beruházásai mellett ezért nyújt a város a kis és középvállalkozásoknak közvetlen anyagi támogatást az innováció, a piacra jutás és a munkahelyteremtés céljából.

Munkahelyeket vállalkozások tudnak megtartani és létrehozni, az önkormányzat ezt a folyamatot a maga eszközeivel csak segíteni tudja. Ezért állt ki a város vezetése akkor is, amikor a Négy Mancs akciója munkahelyek százait veszélyeztette a Hungerit Zrt-nél. Ezért lobbizik minden törvényes eszközzel egy-egy vállalkozás fejlődését célzó pályázat sikere mellett.


Az elhelyezkedés esélyének növelése érdekéden korszerűsíti a város az oktatás, a szakképzés feltételeit. Évi 150-180 tanuló számára felsőoktatási ösztöndíjjal támogatja a nehéz helyzetű fiatalok tanulását.

A közhasznú foglalkoztatással segíti a hosszú ideje munka nélkül levők munkakultúrájának megőrzését, s ezáltal a munka világába való visszatérésüket.

A német-magyar kamarával kötött megállapodás alapján indult el a Szentest, mint befektetési célpontot bemutató akció Németország több tartományában.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tévézés új élménye

Az innováció terén élen járó T-Home Békéscsabán és Szegeden is elérhetővé teszi ügyfelei számára… Tovább olvasom