Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Csak a sofőrök negyede gondoskodik biztonságáról

Tízből kilenc sofőr nem csak a vezetésre figyel, a magyar autósok 79 százaléka nem tudja, hogyan kell vészfékezni, 52 és 54 százalékuk a defekt és a kisodródás esetén alkalmazandó szabállyal sincs tisztában, de sajnos ennek ellenére sem vagyunk elég biztonságtudatosak – a Generali kutatási eredményeire alapozva mondja Simon Zsolt, a Generali gépjármű-biztosítási igazgatója.

Simon Zsolt, a Generali gépjármű-biztosítási igazgatója
Simon Zsolt, a Generali gépjármű-biztosítási igazgatója

Mennyire vagyunk biztonságtudatosak?
A statisztikák szerint ma Magyarországon több mint 2,5 millió magánszemélyek tulajdonában álló személyautó van forgalomban. A Generali kutatása szerint a tulajdonosok az egyik legfontosabb vagyontárgyuknak tekintik autójukat, sőt 30% egyenesen családtagként kezeli azt. Mégis mindössze csak majd minden negyedik sofőr gondoskodik annak biztosítási védelméről. Ennek oka lehet az árérzékenység vagy az a tévhit, hogy a kötelező biztosítás elegendő védelmet nyújt.

Mi lehet akkor a megoldás, ha szeretnénk saját védelmünkről is gondoskodni?
A Generali Biztosító kiegészítő biztosításokkal bővítette kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását. Ezek a kiegészítő biztosítások segítik az autósokat baj esetén, függetlenül attól, hogy ők a baleset okozói vagy elszenvedői voltak. A kilenc különböző kiegészítő biztosítást úgy válogathatják össze ügyfeleink, ahogy az leginkább megfelel autózási szokásaiknak. A kiegészítő termékek olyan esetekben nyújtanak segítséget, mint a balesetből vagy műszaki okokból eredő menetképtelenség, a vad- vagy háziállatokkal történő hirtelen ütközés, a kátyúba futás, illetve például a természeti csapások, így a villámlás okozta tűzeset. A kiegészítő biztosítások lényege, hogy – szemben az egyszerű kötelezővel – a saját gépjárműben keletkezett károkat is megtérítjük.

Miért van akkor szükség cascóra?
A két biztosításfajta együttesen garantálhatja a teljes biztonságot: úgy alakítottuk ki kötelező gépjármű-felelősségbiztosításunkat és casco biztosításunkat is, hogy a válaszható kiegészítő biztosításokkal az autósok az igényeiknek megfelelő, lehető legteljesebb védelemről gondoskodhassanak. Sajnos egyre többen vannak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy teljes körű cascót kössenek. Ezért a Generali az új casco biztosításával is igyekszik az összes igényt lefedni: 8 casco alapfedezetünk mellé 17 olyan kiegészítő szolgáltatást kínálunk, mint például a hibás tankolás és a sofőrszolgáltatás kiegészítő biztosítás vagy a kölcsöngépjármű kiegészítő szolgáltatás, így mindenki igényeinek megfelelően állíthatja össze biztosítási csomagját, és gondoskodhat saját biztonságáról.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telephelyfejlesztés a PC Trade Kft.-nél

Tovább olvasom