Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Wing Tsun kung-fu Szegeden

A Wing Tsun kung-fu az egyetlen olyan ősi kínai harcművészet, amelyet egy apáca hozott létre, 300 évvel ezelőtt. Nem igényel különösebb fizikai erőt, akrobatikus hajlékonyságot, bárki bármikor elkezdheti, mert könnyen és gyorsan tanulható.
A Wing Tsun egy titkos stílus volt, emiatt megmaradt a tradíció, így azokat a technikákat is tartalmazza, amelyek más stílusból a versenysporttá történő átalakulásuk miatt elvesztek, pl. az érzékeny, gyenge pontok támadása.

Hatékonysága abban rejlik, hogy az apáca figyelembe vette az emberi anatómiát, és a puszta fizikai erő helyett az értelemre, a gondolkodásra, gyorsaságra, könnyedségre helyezte a hangsúlyt. Közelharci technikái révén esélyt ad a nőknek és a gyengébb fizikumú férfiaknak is a valós harcban.

Wing Tsun kung-fu Szegeden.
Wing Tsun kung-fu Szegeden.

A Wing Tsun oktatása kínai hagyomány szerint csak családon belül történhetett, apáról fiúra szállt a tudás, egészen a hetvenes évekig, amikor Yip Man nagymester elkezdte nyilvánosan is tanítani. Az ô tanítványa volt Bruce Lee, aki világhírűvé tette ezt a stílust. Az öreg mester dr. Leung Tinget nevezte ki örökösének, aki rövid ideig Hongkong első számú akciósztárját, Jackie Chant is trenírozta.

A Wing Tsun orvosi szempontból is egyedülálló, gyakorlói egészségesebbek az átlagnál mind fizikai, mind mentális tekintetben. Belső erős (Chi Kung) gyakorlatai meghosszabbítják az aktív életkort, és nagyon jó hatással van a gyermekek személyiségfejlődésére is.

A Wing Tsun kung-fu magas szintű önvédelmi értéke miatt az FBI és a Bundeswehr kiképzési anyagában is szerepel. Mivel lehetőség van egyéni tanulásra is, ezért egyre több elfoglalt, magas beosztású személy is gyakorolja ezt a stílust.

Wing Tsun kung-fu Szegeden.
Wing Tsun kung-fu Szegeden.

Mindezeket alátámasztja, hogy világszerte 65 országban közel egymillió tanítvány gyakorolja egységes tananyag és vizsgarendszer szerint, amely elsajátítását magasan képzett oktatók biztosítják.
A Magyar Wing Tsun Egyesület hazánk legnagyobb kung-fu szervezete – több mint 25 éve – Si-Fu Máday Norbert 9. nagymesteri fokozatú főinstruktor vezetésével.

Tréningek kedden és csütörtökön a Zrínyi Ilona Általános Iskolában (Mérey u. 3.) vannak, ahol 2013. szeptember 10-én, kedden 18 órakor lesz egy nyilvános bemutató az érdeklődőknek. Testnevelésórák kiváltására egyesületi igazolást adunk.

Infó: 
Si-Hing Kerekes Csaba 
5. mesterfokozat
. Tel.: 06-30/983-8373 
www.wingtsunkungfu.hu

Szeptember 12-én, csütörtökön 19 órától magyar szablyavívás-bemutató. Tréningek minden csütörtökön 19–20 óráig.
(X)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szintézis is megkezdte az online pénztárgép gyártását

A kiskassza egyszerűen kezelhető, árbeütős, vagy vonalkódos üzemmódban is használható Tovább olvasom