Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Azokra hallgat, akik számítanak

A Tisza Volán SC nevelése, Hrepka Ádám (21) saját bevallása szerint felemás esztendőn van túl. Az MTK labdarúgója Szegeden ki tudta pihenni magát, a szilvesztert barátai és kedvese társaságában tölti, és sok gólt kíván magának az új évre.
– Halló? – szólt tegnap kora délután három kicsengés után a telefonba egy álmos hang.
– Hrepka Ádámot keresem – mondtam, majd jött a válasz: – Én vagyok.

– Zavarom? Úgy gondolom, aludt?
– Nem, nem, csak egy kicsit ledőltem.

A fenti beszélgetésen is látszik, az MTK 21 éves támadója, a Tisza Volán SC nevelése, Hrepka Ádám kihasználja a lehetőséget, és pihen. Méghozzá szülővárosában, Szegeden.

– Abszolút a pihenésé volt a főszerep, bár most már futok és kondizok is. A karácsonyi nagy evések rám nem úgy hatnak, mint másra, azaz nem vagyok hízékony. Szeretném, ha gyarapodna a súlyom, de sajnos nem tudok, csak évente maximum egyetlen árva kilogrammot felszedni. A szilvesztert a barátaim és kedvesem, Andi társaságában töltöm, majd a feltöltődésre tökéletesen elég, háromhetes szabadság után január 5-én 10 órakor már megkezdjük a felkészülést a tavaszra – mondta immár egyértelműen felébredve, frissen és üdén Hrepka.

Felemás esztendőn van túl a csatár, hiszen az első fél évet a holland Nijmegenben töltötte, aztán visszaigazolt az MTK-ba, és az ősszel már ott focizott. Valamennyi, azaz mind a tizenöt NB I-es találkozón pályára lépett, ám mindössze a Vasas és a Siófok kapuját vette be. Talán emiatt is csak tizedik az az MTK, amely a bajnoki címvédő.

Hrepkának (balról) küzdenie, harcolnia kell a gólokért. Fotó: Nemzeti Sport
Hrepkának (balról) küzdenie, harcolnia kell a gólokért.
Fotó: Nemzeti Sport

– Ha reálisan nézzük, akkor nem valószínű, hogy a sorozat végén megint mi leszünk az elsők. Az viszont elérhető, és mindenki el is fogadná, ha az első ötben zárnánk. Az éllovas Debrecen mögött tizennégy pont a hátrányunk, viszont a negyedik Haladástól mindössze öt pontra vagyunk. Ami pedig a saját teljesítményemet illeti, az eléggé felemás képet mutat. A holland időszakot már lezártam, azzal nem foglalkozom, csak előre nézek. Ezen időszak tanulsága, hogy nem foglalkozom azokkal a véleményekkel, írásokkal, hozzászólásokkal, amelyek rólam íródtak. Azokra hallgatok, akik számítanak: például az edzőmre, Garami Józsefre. Meghallgatom a pozitív és negatív kritikákat is, utóbbit senki sem szereti, de el kell viselni, majd a saját magam érdekében felhasználni. Az ősszel már voltak jó meccseim is, a hullámzás helyett állandósítani kellene a teljesítményemet – értékelte csapata és önmaga őszét Hrepka.

Az azért sokakat érdekel, ha újra külföldre kerülne, vajon mit csinálna másképp?
– A jó kezdés a legfontosabb: ha az elején betesznek, és gólt lősz, hasznosan focizol, lásd Dzsudzsák esetét, az meghatározza a jövődet is. Nem lehetsz olyan játékos, mint a riválisod. Annál jobbnak kell lenned! – foglalta össze röviden a tanulságokat Hrepka.

A támadó háromszoros válogatott, ám egyelőre messze van attól, hogy Erwin Koeman számításba vegye.

– Nyilván aki külföldön szerepel, rendszeresen és jól is játszik, az megérdemli a lehetőséget. Minden ember álma a válogatottság, nekem is az, hogy ne álljak meg három szereplésnél – vélte a csatár.

Hogy mi kell ehhez? Például amit saját magának kívánt Hrepka Ádám az új esztendőre:

– Sok gól!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duplázott a Fit World Szeged

A Fit World Szeged kispályás labdarúgócsapata tarolt a Kék Mókus-kupán. A +35 és +45-ös kategóriában… Tovább olvasom