Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Bán Sándor bajnokokat nevel

Bán Sándor, az olimpiai bajnok Risztov Éva nevelőedzője ismét országos bajnokokat nevel Vásárhelyen: Miksi Richárd és Kiss Attila szerzett aranyat medencében és nyílt vízen.
A Hódmezővásárhelyi SÚVC két fiatalja, Miksi Richárd és Kiss Attila a közelmúltban négy bajnoki aranyat nyert, előbbi 100 és 200 mellen, valamint 5 kilométeren, nyílt vízen, utóbbi pedig 7,5 kilométeren. Közös bennük, az egyesületen kívül, hogy az olimpiai bajnok Risztov Éva egykori nevelőedzője, Bán Sándor trenírozza őket, viszont egyikük sem vásárhelyi: Richárd szegedi, Attila miskolci.

Bán Sándor és a leendő bajnokok: Miksi (balról) és Kiss. A szerző felvétele
Bán Sándor és a leendő bajnokok: Miksi (balról) és Kiss. A szerző felvétele

– Miksi Ricsi nagyon jó adottságú, jó versenyzőalkat és remek a taktikai érzéke, de a mellúszókirály, Gyurta Dani nyomdokaiba soká érhet, ha egyáltalán megismételheti azokat a fantasztikus eredményeket – vélekedett Bán Sándor, aki az elmúlt hetet Dél-Koreában töltötte, ahol a FINA (Nemzetközi Úszószövetség) edzői, oktatói táborát vezette. Majd azzal folytatta: tanítványa sokoldalúságát bizonyítja, hogy szeptember 5. és 7. között indul a balatonfüredi nyílt vízi ifjúsági világbajnokságon 5 kilométeren és csapatban.

Már említettük, hogy a serdülő korú Miksi szegedi, aki a Ságvári-gimnázium magántanulója, és mindennap átjár Vásárhelyre.

– Reméltem, hogy sikerül nyernem, és nagyon örülök a bajnoki címeknek – mondta Miksi Richárd. – Közel 10 évig ugyanis Szegeden úsztam, de az utóbbi időben a fejlődés, az eredmények elmaradtak; a családdal megbeszélve ezért úgy határoztunk, váltani kell, és bejött. Számomra nagyon megerőltető, hajnaltól – általában negyed 5-kor kelek – estig tartanak a napjaim, sok utazással, de megéri. Nagy célokat nem tűzök magam elé, mindig a legközelebbi feladatra koncentrálok, azt igyekszem a lehető legjobban megoldani, lépésről lépésre haladok – árulta el Ricsi.

Az ifjúsági korcsoportú Kiss természetesen nem jár mindennap Miskolcról Hódmezővásárhelyre úszni. Egy hónapból három hetet szülővárosában tölt, és a Bán Sándor által készített edzésterv alapján készül, egy hetet pedig Vásárhelyen dolgozik.

Attila bajnoki címéről már szóltunk, de feltétlenül meg kell még említeni, hogy a medencés ob-n 400 méter gyorson 3., 800-on 2., 1500- on pedig 4. lett, az ifjúsági kontinensviadalon a 2. helyen végzett nyílt vízi csapatban, és indul szeptember 5. és 7. között a balatonfüredi világbajnokságon 7,5 kilométeren, valamint csapatban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elúsztak: lemaradnak a klub vb-ről a szegedi sárkányhajósok

Mert itthon is kellett volna neveznie a Szegedi Sárkányhajó Egyesületnek, de az itthoni szövetséggel nem egy hajóban eveznek. Tovább olvasom