Délmagyar logó

2016. 09. 28. szerda - Vencel 9°C | 22°C

BB Mentor Kft.-kupa: Csalics harmadszor nyert

A kilencedik alkalommal megrendezett WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi egyéni tekevilágranglista-versenyen, amelyet idén a BB Mentor Kft.-kupáért rendeztek, a szlovák Podbrezova szerb légiósa, Jovan Csalics győzött. Legjobb szegedi játékosként Szél Tibor a harmadik helyen végzett.
A papírforma azért van, hogy néha felboruljon. Hiába tartották a kilencedik szegedi nemzetközi A kategóriás férfi egyéni tekevilágranglista-verseny egyik esélyesének az előző két kiírás győztesét, a vajdasági Zavarkó Vilmost – az előző két hétben nyert versenyt Lengyelországban és Szerbiában is –, mégsem övé lett a BB Mentor Kft.-kupa.

Jött ugyanis Iványi László, a Kunfehértó szuperligás együttesének szegedi származású játékosa, és keresztülhúzta Zavarkó számításait. A közönség szimpátiáját bíró Iványi már azzal sikert ért el, hogy nyolcaddöntőbe került, innentől kezdve pedig jutalomjátéknak fogta fel a tornát. Hihetetlen módon koncentrált, ment neki a teke is, így történhetett meg, hogy a nagy esélyest, a világ jelenlegi legjobbjának tartott Zavarkót legyőzte.

BB Mentor Kft.-kupa: Csalics harmadszor nyert. Fotó: Karnok Csaba
BB Mentor Kft.-kupa: Csalics harmadszor nyert.
Fotó: Karnok Csaba

A szegedi versenyen százharminchárom induló közül tegnapra már csak a legjobb tizenhat maradt – közte hat Szegedi TE-játékos. A játékos-edző Pavlics, valamint Kakuk Levente, Kiss Norbert és Karsai László a nyolcaddöntőben, Pete II. László pedig a nyolc között búcsúzott. Szél Tibor viszont egészen az elődöntőig menetelt, ahol végül kikapott Csalicstól. Az egyenes kieséses rendszernek köszönhetően – kétszer harminc vegyes gurítás után lehetett megnyeri a párharcot, ha mindkét fél nyert egyet-egyet, jött a háromdobásos hirtelen halál – akadt bőven izgalom, és főleg Iványi révén meglepetés is. A 2002-ben és 2004-ben első Jovan Csalics a döntőben a zalai Boantát is megverte, így elsőként sikerült neki harmadszor hazavinnie az ezúttal a Szilánk Zrt. által elkészített díszes trófeát.

Végeredmény

A 9. WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás pénzdíjas férfi egyéni teke világranglista-verseny a BB Mentor Kft.-kupáért, a selejtező végeredménye: 1. Zavarkó V. (Podbrezova) 640, 2. Kyselica (Podbrezova) 632, 3. Z. Pavlics (Szegedi TE) 625, 4. Kakuk L. (Szegedi TE) 623, 5. J. Csalics (Podbrezova) 609, 6. Szél Tibor (Szegedi TE) 609, 7. Fehér Z. (Zalaegerszeg) 608, 8. Iványi L. (Köszolg) 607, 9. Karsai László (Szegedi TE) 606, 10. Boanta C. (Zalaegerszeg) 605, 11. I. Cech (Podbrezova) 599, 12. Farkas Sándor (Zalaegerszeg) 599, 13. Pete II. L. (Szegedi TE) 597, 14. D. Dimitrovski (Makpetrol) 596 (tarolás: 216), 15. N. Popovics (KK Beograd) 596 (206), 16. Kiss Norbert (Szegedi TE) 595 fával.
Végeredmény: 1. J. Csalics, 2. Boanta C., 3. Szél T. és Iványi L., 5-8. Pete II. L., Dimitrovski, Kyselica, Zavarkó, 9-16. Kakuk, Karsai L., Kiss N., Pavlics, Cech, Popovics, Farkas, Fehér Z.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szedeák: keserű vereség Soós-triplákkal

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata 94–86-os vereséget szenvedett a Kaposvár ellen vasárnap. Tovább olvasom