Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

BL-t nyerne a világbajnok Riccionéban

A kétszeres csapatvilágbajnok (2001, 2003) ausztrál David Palmer exkluzív interjút adott a delmagyar.hu-nak, amelyben beszélt a fallabdások jelenleg is zajló BL-jéről, a sportág olimpiáról való lemaradásáról és az edzősködésről is.
- A szegedi Alp-Favill Tisza Squash SE csoportjából jutottak tovább a BL-ben, a negyeddöntőt is simán nyerték Riccionéban. Mivel lenne elégedett a sorozat végén?
- Kiváló csapatunk van, szeretnénk megnyerni a BL-t, persze ez nem ilyen egyszerű. Hozzánk hasonlóan, a címvédő Paderborn és a francia Mulhouse is kiemelkedik a mezőnyből, így nehéz megmondani, mi lesz a döntőben – persze addig el is kell jutnunk. Azért azt gondolom, jó esélyeink vannak, hiszen csapatomat, a Worms-t remek játékosok alkotják. Legalább nyolc éve szerepelek a német együttesben, eleinte első számú játékos voltam, ám amióta nem játszom annyit év közben, Nick Matthew vette át a helyemet.

David Palmer (középen) már nem játszik annyit, az Egyesült Államokban gyermekeket is edz.
David Palmer (középen) már nem játszik annyit, az Egyesült Államokban gyermekeket is edz.
- Sportága, a fallabda nem került fel a 2020-as olimpia programjára, alulmaradt a birkózással szemben. Nagy pofon ez a sportágnak?

- Kiváló pályázati anyagot hozott össze a szövetség, mindenkin látszott, hogy teljes mellszélességgel odaállt a kezdeményezés mellé. Amikor azonban eldőlt, hogy a birkózás lesz az egyik „ellenfelünk", nem sok esélyünk maradt, egy ilyen nagy hagyományokkal és nemzetközi támogatással bíró sportágat lehetetlen volt megelőzni. Azt gondolom, hogy ha a korábbi években, azaz a 2012-es és a 2016-os olimpia előtt ilyen szintű pályázatot ad be a squash, már olimpiai sportág lenne, így viszont még várni kell erre. Remélem, már nem olyan sokáig.

- Már nem indul PSA-versenyeken, azaz az elitkategóriában. Mivel telnek a napjai, ha nincs BL-döntő?
- Az Egyesült Államokban élek, de a Worms színeiben játszom a Bundesligában is néha, és a legfontosabb versenyeken azért még mindig elindulok. Amikor nincsenek meccsek, edzéseket tartok: a hét-nyolc PSA-játékos mellett gyermekekkel is foglalkozom az akadémiámon, nekik igyekszem átadni a tudásom legjavát.

- Magyarországon még mindig rétegsportnak számít a fallabda. Mit mondana egy kisgyermeknek, miért érdemes elkezdeni a játékot?
- A gyakorlati tényezők is jók, hiszen mivel fedett helyen játsszuk ezt a sportot, nem kell az időjárástól függeni, plusz nem is annyira drága, végül is egy cipő, egy ütő és egy labda kell hozzá – no meg egy pálya, amely azért már nehezebben megoldható. A squash egy olyan sportág, amely fizikailag és szellemileg is edzi a testet, ha valaki ezt választja, az biztosan nem csalódik majd a sportágban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez az igazi motorshow

Mórahalmon először rendeznek villanyfényes salakmotorversenyt, nem is akármilyen rangosat. Tovább olvasom