Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Deja vu: A-Híd Szeged Beton-Szolnok 6-6

Lassan kezdte a meccset a Szeged, amely a végén akár nyerhetett is volna. Mégis az utolsó tíz másodpercben azért kellett imádkoznia, hogy ne kapjon ki. Szerencsére maradt a döntetlen és a veretlenség. Azonban másnak nem nagyon lehetett örülni az újszegedi sportcsarnokban.

A-Híd Szeged Beton-Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 6-6 (1-1, 1-3, 2-1, 2-1)
Vodafone férfi vízilabda OB I, újszegedi sportuszoda, 13. forduló, 400 néző. Vezeti: Juhász György, Vogel Gábor.

A csapatok keretei
A-Híd Szeged Beton:
1 Baksa, 2 Török, 3 Lehmann, 4 Varga, 5 Kayes, 6 Kiss, 7 Hegedűs 1, 8 Turzai, 9 Molnár T., 10 Juhász, 11 Younger 2, 12 Somogyi 2, 13 Bálint, 14 Molnár D. Edző: Vincze Balázs.

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP: 1 Decker, 2 Gocic, 3 Kovács, 4 Nyéki, 5 Hangay, 6 Komlósi, 7 Soltész, 8 Regős 1, 9 Süveges, 10 Pásztor 1, 11 Kis, 12 Marnitz 1, 13 Negrean 1(1), 14 Gárdonyi. Edző: ifj. Cseh Gábor.

Gól - emberelőnyből: 9/4, illetve 8/3.

Gól - ötméteresből: -, illetve 1/1

Kipontozódott: -

Vincze Balázs: Nem szabad abból rendszert csinálnunk, hogy 2-3 góllal elengedjük az ellenfelet és aztán megmutatjuk, mekkora szívünk van.

4. negyed

8. perc:
A győzelemért támad a Beton. Hiába. Most a döntetlenért védekezik. Török hamarabb befejezi a meccset, kiállítják. Baksa szeme közé nem lehet lőni, a kipattanó után szolnoki kapufa, megúsztuk. Újra ikszeltünk a Szolnokkal.

7. perc: Elrontjuk a bejátszást, a Szolnok azonnal időt kér: érzik, sok múlhat ezen a támadásukon. Egy elrontott bejátszás perdül át Baksa feje felett, a gól Kis Gáboré, 6-6.

6. perc: Younger a kézerdőre lövi az előnyt, ahonnan a szolnoki kapuba pattan alabda: Decekrnek nem volt esélye, 6-5! Az ellentámadást kivédekezzük. Most pedig elhúzunk két góllal!

5. perc: Harnitzot állítják ki, de ellenünk csicsereg Vogel játékvezető. A szolnokiak szerencsére elfelejtettek gólt lőni, a bejátszásuk is rossz volt. Sajnos a mieinknek se jut eszébe, hogyan kell jól csinálni ezeket a dolgokat. Vincze Balázs időt kér, mert Süvegest kizavarták a medencéből. Vezessünk már, fiúk!

4. perc: Sokadszor rontjuk el a bejátszást. Valahogy hiányzik a könnyedség, mindenki erőlködik, pedig verhető lenne a Szolnok. Baksa szerencsére laza, és véd újra.

3. perc: Szigorú, de szabályos szegedi védekezés után újra Decker kapuja előtt jár a labda. De nincs szegedi gól...

2. perc: Szolnoki előny végződik a szegedi kapufán. A labda kimegy, mégis a vendégek jönnek: nem végeztük el időben a bedobást.

1. perc: A meccs utolsó ráúszása is a miénk: Török hozta most el alabdát, amit BE KÉNE LŐNI KETTŐVEL TÖBBSZÖR A SZOLNOKI KAPUBA, MINT AHÁNYSZOR A SZOLNOK LŐNÉ A MIÉNKBE. Az első kísérlet nem sikerült... Szolnoki kontra után újra mi jöhetünk: az első valóban sikeres centerpasszt teszi Somogyi "46 milliméterről" Decker kapujába. Közel volt na, a szegedi 12-es, 5-5.

A-Híd Szeged Beton-Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 6-6. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

3. negyed

8. perc:
Szegedi fór - elhal Decekrben... Az ellentámadás hihetetlen balszerencsével végződik Baksa kapujában: Negrean még egyszer nem tudna így gólt lőni a válogatott kapusnak... 4-5. Ihletett szegedi bejátszást húz kapura Younger, de a kapufa segítségével véd Decker. Ezzel van vége a harmadik negyednek

7. perc: Decker eszén se könnyű túljárni... Gocic centerből próbálta kapura húzni a labdát, kísérletig sem jutott Baksa mellett, aki szépen az alapvonal mellé terelte.

6. perc: Molnár doktor brusztul a kapu előtt, kontrát fújnak rá... A Szolnok szerencsére megint elrontja.

5. perc: Baksa eddig mindent véd a negyedben ezt a szolnoki Regős-bombát is. ELőnybe kerül a Szolnok, de Baksa újra zseni!

4. perc: Viszont szépen kivédekeztük a szolnoki támadást. Jó lenne már egy akciógól. De most sem lövünk, mert előnyt kaptunk. Akkor gólt lőttünk, hogy beborult a kapu! Török első góljéval 4-4.

3. perc: Gond nélkül védi Pásztor lövését Baksa. Somogyira fújtak kontrát a bíról, így most nem tudtunk egyenlíteni.

2. perc: Eddig még nem találtuk el az szolnoki kaput... Vincze Balázs időt kért, miután sikeresen kivédekeztünk egy vendég emberelőnyt, és kiállítást kapott a Beton. Önök már tudják: elvileg Török lő a támadás végén. Végül mégsem így lett: Hegedűs blokkon megpattanó lövése bevánszorgott, 3-4.

1. perc: A második félidő első ráúszását is mi nyerjük: ezúttal Juhász hozta ela labdát. Turzai lóbált labdaszáradásig, majd a blokkba lőtt... Negrean szerencsére akcióból nem volt olyan veszélyes, mint az ötméteresből: mellé lőtt.

Akarnak a fiúk, de mintha rozsdásak lennének a hétközi egri BL-meccs után. Bízunk abban, hogy a második félidőre mindenki feljavul Baksa mellé, és szépen lassan bedarálják Youngerék a Szolnokot.

2. negyed

8. perc:
A félidő utolsó perce szegedi támadással indul: nem tudunk túljárni most sem Decker eszén... Szerencsére a szolnokiak sem tudták lövéssel befejezni a támadásukat.

7. perc: Szegedi kontra után újra azon izgulhatnunk, hogy ne nőjön a szolnoki előny. Kiszurkoltuk.

6. perc: Younger felébredt, lapos lövés becsúszik a jobb kapufa mellett, 2-4! Még több ilyet! Újra a Szeged támadhat Kiss sprintel végig a jobb szélen, de lövése a kapufán csattan. Ahogy a szolnoki ellentámadás végén is a kapufa menti meg a Betont.

5. perc: Újra Kiss lő, nem dicsérik meg a kísérletét a nézőtérről... Cseh Gábor kér időt, miután Hegedűst kiállítják a bírók. Megérte megbeszélni: noha lejárt a fór, Marnitz a szeme közé lőtte Baksának, 1-4. Kezd dráma lenni...

4. perc: Rövid szerelésigazítás után szolnoki sarokdobás. Bálint ellen harcolnak ki ötméterest: Negrean ellentmondást nem tűrően bombázza be, 1-3.

3. perc: Húzd szét! - kiáltja Vincze a csapatának, megtették, de mégsem eléggé: Decker könnyen védett. A szolnoki bejátszás eljut Soltészik, de keresztléc véd. A szegedi ellentámadást újra Bálint rontja el...

2. perc: Gyorsan elveszik a bírók, a kontra után újra a Szolnok kísérlezetik. Élnek az előnnyel a vendégek, Regős góljával újra vezetnek, 1-2.

1. perc: A ráúszást ezúttal is Somogyi nyeri, most Negrean elől hozta el a játékszert. Úgy folytatódik a negyed, ahogy az első kezdődött: elrontott szegedi előnnyel, csúnyán fölé lőttünk... Viszont remekül védekezünk, egy blokkolt szolnoki kísérlet után újra a Beton támad.

A-Híd Szeged Beton-Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 6-6. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

1. negyed

8. perc:
Előnyből végre betesszük! Somogyi lövése utat talál a bal oldalról Decker kapujába, 1-1. Süveges próbált meg a támadóidő végén bevenni Baksa kapuját, de nem volt esélye. Ezzel lett vége az első negyednek.

6. perc: Lett... Pásztor lövése ellen már tehetetlen volt Baksa. Sort cserél a Szolnok. 0-1.

5. perc:
Eddig kapuspárharc: Baksa is mindent fog. Sarokdobással jött a Szeged: Younger passzol a bal szélre kihúzódó Bálintnak, akinek a kapáslövését simán védi Decker. Legyen már gól!

4. perc: Hegedűs prímán védekezik, gond nélkül szerzi meg a szolnoki bejátszást. Bálint lelkes, de továbbra sem talál a kapuba. Még mindig 0-0. A szolnoki támadásba kontrafaultot csicseregnek a bírók. majd már a vendégkapunál adnak nekünk előnyt. Kiss Csaba ígéretes kísérletére odaér Decker a jobb kapufához.

3. perc:  Bálint lőtt, Decker védett még minidg nincs gól. Szerencsére a szolnokiak sem találnak a kpauba, újra a Beton jön. Kayes centerből próbálja kapura húzni a labdát, de a bal kapufa mellé teszi a Mikasát, kár érte.

2. perc: Az első szolnoki előny: Hegedűs küldte ki Vogel. Baksa prímán kezd, szép védésével megússzuk a vendégfórt.

1. perc: A ráúszásnál a Szeged hozza el a labdát: Smogyi lesprintelte Gocicot. Rögtön emberelőnyben vagyunk, de nem élünk vele egy elrontotta bejátszást gond nélkül szed össze a Szolnok. Kis Gábor tezstelte Baksát, ő se gondolta komolyan, hogy onnan gólt lő a válogatott kapusnak.


12:59 A szolnokiak sapkáikat előreküldve háromra ugrottak a medencébe, a Szeged egy nagy húra...

12:57 Jatt-jatt a medenceparton. Ismerősként, haverként üdvözlik egymást a játékosok.

12:56 Megtörtént az említett mezcsere, Baksáé a kieli 25-ös meze!

12:53 A csapatok felálltak a medence szélén, kezdődik a srácok bemutatása.

Így áll jelenleg a bajnokság

1. Szeged 11 10 1 0 31
2. ZF-Eger 12 10 1 1 31
3. Szolnoki 12 9 1 2 28
4. Vasas 11 8 1 2 25
5. Honvéd 11 8 0 3 24
6. Debrecen 11 5 1 5 16
7. FTC 12 4 2 6 14
8. Szentes 12 3 1 8 10
9. BVSC-Zugló 12 3 1 8 10
10. PVSK 11 2 1 8 7
11. Kaposvári VK 11 1 1 9 4
12. OSC 12 0 1 11 1

12:44 "Mezcsere" a meccs előtt! Kiderült ugyanis, hogy Baksa Lászlónak, a Beton kapusának kedvenc kézilabdása Daniel Narcisse a THW Kiel játékosa. A válogatott kapus ezért arra kérte a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát, segítsen neki egy nem mindennapi "mezcserében": Baksa egy dedikált 13-as válogatott sapkát küldött a Pickkel az északnémet kikötővárosba. A csapat nem jött vissza üres kézzel: a francia válogatott klasszis a sapkáért cserébe a saját mezét dedikálta, és küldte Szegedre. Ezt a Szeged első számú kapusa most, a mérkőzés előtt veheti át.

12:35 Köszöntünk mindenkit az újszegedi sportuszodából! Az A-HID Szeged Beton férfi víziladacsapata idei első hazai bajnokiját játssza egy másik Tisza-parti gárda, a Szolnok ellen.


Korábban írtuk:
A bajnokságban csak azért nem százszázalékos a Beton, mert október 4-én 8–8-ra végzett Szolnokon. Akkor nem vetette szét az öröm Török Béláékat, annak tükrében furcsa is lett volna, hogy vezettek már 4–0-ra, majd 6–2-re is. A magyar kupa elődöntőjében viszont már végig koncentráltak Bálinték, és végül 8–4-re nyertek.

Vincze edző a Szolnok ellen  is feltüzeli játékosait.  Fotó: Schmidt Andrea
Vincze edző a Szolnok ellen is feltüzeli játékosait. Fotó: Schmidt Andrea


– Természetesen most is győzni szeretnénk, folytatni a remek sorozatunkat, jó lenne, ha az év első hazai tétmeccsén sokan biztatnának bennünket a nagyon erős, a bajnokságban negyedik helyen álló, az Európa Ligában elődöntős Szolnok ellen – mondta a szegedi gárda vezetőedzője, Vincze Balázs. – Komoly fegyvertény volt az Eger idegenbeli legyőzése a BL-ben, az akkor tapasztalt hittel kell ma is játszanunk. Biztosan furcsa lesz 13 órakor meccselni, ebben az időpontban még nem volt erre példa, de az olasz edzőtáborban többször is edzettünk 12 és 14 óra között.

A vendégeknél nem lehet ott a vízben a román válogatott Georgescu, de a hazaiaknak is lesz egy nagy hiányzója.

– Horvát világbajnokunknak, Aljosa Kunacnak a szemöldöke felett összevarrták a bőrt, még friss a seb, ha csak véletlenül is odakap valaki a meccs hevében, újra szétnyílhat. Első az egészsége, egy mérkőzésért, bármilyen fontos is az, nem áldozzuk fel a többi négyet, ötöt – tájékoztatta lapunkat a szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kikapott a Szedeák Sopronban

Kikapott Sopronban a Naturtex-SZTE-Szedeák A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Levyék 85-67-re… Tovább olvasom