Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Deszk: helyiekkel a csúcson

Deszken újraéledt a labdarúgás. Olyannyira, hogy a felnőttcsapat a megyei II. osztályban második helyen telel, miközben az ifjúsági (U19-es) alakulat vezeti a bajnokságot. A deszki ifik sikerének jártunk utána a heti utánpótlás-sorozatunkban.
Tavaly még az Universitas egyetemistáinak ificsapataként végzett az U19-es megyekettő tizedik helyén a Deszk, amely immár a saját felnőttcsapat jogán vezeti a tabellát a második vonalban.

– Másfél éve foglalkozom az ifiegyüttessel. Hat-hét gyerekkel kezdtem el a munkát, jelenleg pedig már 20-22 fős kerettel dolgozhatom. Heti három edzésünk van, a csapat hetvenöt százaléka deszki, de a többi is valamilyen módon kötődik a településhez. Így az utaztatás is megoldott, mert aki Szegedről jön, az velem együtt érkezik meg a pályára. Az önkormányzat és a támogatók mellettünk állnak, így egyenfelszerelést kaptunk, edzőtáborban is voltunk, szóval nincs okunk a panaszra. Csak edzenünk kell, hogy jobbak legyünk – mondta Papp Endre (26), aki Deszken és Algyőn is játszott.

Éllovasok a megyekettőben. A deszki ifjúsági csapat az edzővel, Papp Endrével (jobbról áll). Fotó: DM/DV
Éllovasok a megyekettőben. A deszki ifjúsági csapat az edzővel, Papp Endrével (jobbról áll). Fotó: DM/DV

A deszki futball 2010-ben szerveződött újra a polgármester, Király László, valamint Adamov Csedomir és Szabó László révén.

– Kicsit kisebb vehemenciával, de ugyanazok a támogatók vannak mellettünk, akik a deszki sikerkorszakban is segítettek. A hosszú távú cél a helyi kötődésű fiatalok beépítése a felnőttek közé, de most minden segítséget megkapunk ahhoz, hogy az ifivel bajnokok legyünk. A Bozsik-program révén sokan mozognak, és immár közel száz fő a szakosztály létszáma – jegyezte meg Papp Endre.

A téli időszakban a Kalocsai Géza emléktornát megnyerték, sőt elhozták a gólkirály (Huszti Richárd) és a legjobb kapus (Szalma Zoltán) díját is. Bordányban egy négycsapatos tornán is elsők lettek, itt Kovács Hegedűs Zsolt lett a gólkirály, Nacsa Gábor pedig a legjobb játékos. A deszki felnőtt teremtornán ugyancsak ott volt az ifi, amelyen harmadik helyen végzett – veretlenül.

– Mindezek ellenére egyénileg nem szeretnék kiemelni senkit, mert például öt játékosom is tíz gól felett termelt a nagypályás bajnokságban. Az edzésmunkát mindenki tisztességgel végzi, és a lehetőségeink is adottak a sportcsarnok, valamint a megvilágított félpálya révén – tette hozzá végül Papp.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balkezes hozhat szerencsét

A női vízilabda OB I alapszakasza a nyolcadik fordulóval folytatódik. Tovább olvasom